Kansallinen veteraanipäivä - seppeleen lasku sankarihaudalla

to 27.4. klo 13.00

Pyhän Birgitan kirkko

Lempäälän veteraani- ja reserviläisjärjestöt tekevät juhlapäivänä kunniakäynnin ja laskevat seppeleen sankarihaudoille klo 13.00.

Lempäälän sotaveteraanit ry, reserviläisjärjestöt sekä Lempäälän kunta ja seurakunta päättivät alkuvuodesta, että kansallisen veteraanipäivän tärkeys noteerataan järjestämällä 27.4. kutsuvierastilaisuus sotiemme veteraaneille, sotainvalideille ja sotainvalidien ja sotaveteraanien leskille sekä lotille, pikkulotille ja sotilaspojille.

Lempäälän kouluilla on käytettävissään viime vuonna tuotettu materiaalipaketti, joka sisältää videoita, valokuvia ja historiatietoja veteraanityöstä. Materiaalipaketissa korostuu sotiemme veteraanien perinnön siirtyminen nuoremmille sukupolville jaetuksi ymmärrykseksi; hoidamme vuorostamme isänmaatamme. Kokonaisuuteen kuuluu Lempäälän Sotaveteraanit ry:n ja Pirkanmaan Sotaveteraanipiirin videopuheenvuorot sekä Ari Viidanojan kokoamaa aineistoa: valokuvia rintamalta ja arjen työstä sekä tietoa evakoista, lotista, sotaveteraanityöstä ja sotaveteraanien perinnekammarista. Kunta vei kouluilla sijaitsevien Pro Patria -muistotaulujen tiedot Artest-taidekokoelmatietokantaansa viime vuonna.

Kansallista veteraanipäivää on vietetty vuodesta 1987 alkaen vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Tämän vuoden teema on "Sotiemme opetukset - Tulevaisuutemme turvaksi". Valtakunnallinen pääjuhla järjestetään Turun messukeskuksessa avoimena yleisötilaisuutena.

Lempäälän seurakunta ja kunta toivottavat kaikille hyvää kansallista veteraanipäivää!

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä