Kymmenen joulukonserttia kirkossa

Lempäälän kirkon konserttitarjonta on tänä vuonna poikkeuksellisen runsas. Kuorot, ryhmät ja artistit ovat löytäneet kauniin ja kodikkaan kirkon ja paikallisen yleisön.

Draamallinen kirkkokonsertti Joulu 39 vie kuulijat vuosikymmenten taa. Konsertti on marraskuun 30. päivänä, joloin on kulunyt tasan 80 vuotta talvisodan syttymisestä.

Tunnin mittainen esitys kertoo koskettavasti pienen perheen tunnelmia ajalta, jolloin Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen.
Päähenkilö on 8-vuotias Maija, joka ikävöi rintamalla olevaa isäänsä. Teoksen on kirjoittanut ja ohjannut Tampereen Komediateatterin johtaja Panu Raipia.

Esitys koostuu tutuista lapsuudenajan virsistä, hengellisistä lauluista, autenttisista kirjeistä sota-ajalta sekä näytelmällisistä osuuksista.
Näytelmän rooleissa ovat näyttelijä-laulaja Petra Karjalainen (äiti), näyttelijä-laulaja Aku Sajakorpi (isä) sekä 8-vuotias Enni Leino (Maija). Kertoja on Panu Raipia. Lauluja säestää pianisti Dora Lukacs.

Esityksen on tuottanut Viinikan Filmi Oy:n sekä Ransu ry. Osa tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Ransu ry:n kautta.

Kuvissa Joulu 39 -kirkkonäytelmän esiintyjät (vas.) ja laulaja Eva Vikman.

Jazzahtavaa joulua

Luonnollisestä äänestä ja raikkaista jazz-iskelmätulkinnoistaan kiitetty Eva Vikman konsertoi Lempäälän kirkossa 12. joulukuuta.
Jazzahtavaa joulua –konserttikiertueella häntä säestää tunnettu jazzpianisti Lassi Kouvo. Yhdessä he tyylittelevät svengaavia sävyjä tuttuihin ja rakkaisiin joululauluihin.

Eva Vikman (s. 1989) on musiikkiperheessä varttunut laulaja ja lauluntekijä. Hän on esittänyt ja levyttänyt varsinkin 1950- ja 1960 -lukujen sävykästä iskelmäjazzia.

Perinteinen joulukonsertti

Aivan joulun kynnyksellä, 22. joulukuuta, kirkossa kuullaan lempääläläisen sopraano Helianna Herkkolan ja pianisti ja urkuri Anna-Maija Virtasen Joulukonsertti.
Konsertissa esiintyvät myös Heliannan sisaret Heinimari Herkkola ja Hennariia Kulmarkorpi.

Luvassa on perinteisiä ja rakastettuja joululauluja, jotka virittävät suuren juhlan tunnelmaan. Herkkola ja Virtanen ovat tehneet musiikillista yhteistyötä jo useamman vuoden ajan.
Lempäälästä lähtöisin oleva Helianna Herkkola työskentelee laulajana Suomen Kansallisoopperassa.

Pariisissa opiskellut sopraano on valmistunut kanttoriksi ja laulupedagogiksi Sibelius-Akatemiasta. Parhaillaan hän viimeistelee solistisen laulun opintojaan Petteri Salomaan johdolla.
Urkuri ja pianisti Anna-Maija Virtanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja toimii Lahden Ristinkirkon urkurina.

Kamarikuoro Pyhän Birgitan Laulajat konsertoi 20. joulukuuta kotikirkossaan.
Kuoroa johtaa Olli-Taavetti Kankkunen (oik.)

Kaikki joulukonsertit Pyhän BIrgitan kirkossa

La 30.11. klo 13 Joulu 39, musiikillinen kirkkodraama Pyhän Birgitan kirkossa. Talvisota syttyi 80 vuotta sitten, Joulu -39 vie tunnelmaan. Käsikirjoitus, ohjaus, kertoja Panu Raipia, laulurooleissa Petra Karjalainen, Aku Sajakorpi ja Enni Leino, pianosäestys Dora Lukacs. Tuotanto Viinikan Filmi Oy ja Ransu ry. Osa tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Ransu ry:n kautta. Lipun hinta ovelta 25 €.

To 5.12. 18.30 Isänmaallisten ja jouluisten laulujen konsertti Pyhän Birgitan kirkossa, Lempäälän mieskuoron konsertti. Lempäälän mieskuoron tunnelmallinen ja kaunis konsertti itsenäisyyspäivän aattona, Ohjelma 15€, myynnissä kuorolaisilla sekä sähköpostitse lempaalan.mieskuoro(at)outlook.com ja ovelta konsertti-iltana klo 17.30 alkaen.

Su 8.12. klo 19 Sibeliuksen syntymäpäiväkonsertti Pyhän Birgitan kirkossa. Pirkan opiston sinfoniaorkesteri, joht. György ”Juri” Balasz, vapaa pääsy.

Ti 10.12. klo 18 Pertti Palmin Joulukonsertti Pyhän Birgitan kirkossa. Joululauluja myös romanikielellä. Illan sana Matti Vehviläinen. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

To 12.12. klo 19 Jazzahtavaa joulua -konsertti Pyhän Birgitan kirkossa. Esiintyjät Eva Vikman, laulu ja Lassi Kouvo, piano. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Raikkaista ja sävykkäistä jazz-iskelmätulkinnoistaan tunnetuksi tullut Eva Vikman konsertoi Lempäälän kirkossa jazzahtavissa joulutunnelmissa. Vikmania säestää Suomen eturivin jazz-pianisteihin kuuluva Lassi Kouvo. Yhdessä he tyylittelevät lapsuuden rakkaisiin joululauluihin svengaavia sävyjä.

La 14.12. klo 20 Cantilenen joulu –kirkkokonsertti. Jouluista kuoromusiikkia. Vapaa pääsy, ohjelman vapaaehtoinen hinta 2€–20 €.

Ti 17.12. klo 19 Camena-kuoron joulukonsertti. Jouluista kuoromusiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

Pe 20.12. klo 19 Joulukonsertti Suomalainen joulu Pyhän Birgitan kirkossa, Pyhän Birgitan Laulajat, joht. Olli-Taavetti Kankkunen. Vapaa pääsy.

Su 22.12. klo 18 Joulukonsertti Pyhän Birgitan kirkossa. Esiintyjät Helianna Herkkola, laulu ja Anna-Maija Virtanen, urut ja piano sekä Heinimari Herkkola ja Hennariia Kulmarkorpi. Perinteisiä ja rakastettuja joululauluja, jotka virittävät suuren juhlan tunnelmaan. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Su 5.1. klo 18 Jakarandan konsertti Pyhän Birgitan kirkossa. Jouluista musiikkia afrikkalaiseen malliin. Jakaranda tuo terveisiä päiväntasaajan eteläpuoleisesta Afrikasta laulaen, soittaen ja tanssien. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Jakaranda vierailee Lempäälässä loppiaisen alla 5. tammikuuta.