Nainen antaa hymyillen toiselle naiselle lahjan.

Mistä haluat aloittaa? Klikkaa linkkiä!

Diakonian joulukeräys 2.-19.12.
Joulukonsertit
Kauneimmat joululaulut Lempäälässä
Jouluna kirkkoon!
Tuon taivaallista - Joulun lahja
Piispa Matti Revon adventtitervehdys
Piparkakkukirkko

Kirkkoherra Mikko Oikarinen:
Joulun lahja - antamisen ja saamisen ilo

Mikään ei ole ihanampaa kuin katsella pienen lapsen onnea lahjapaketin äärellä.

Jännityksestä vapisevin pienin käsin lahjapaketista kuoriutuu jotain mieluista. Juuri tätä olin toivonut! Mieluisa lahja tuottaa saajalleen suunnattomasti iloa. Lähestyvä joulu virittää mielemme lahjojen antamisen äärelle.

Lahja on myös antajansa ilo. Sen antaja kokee usein yhtä suurta iloa ja tyytyväisyyttä kuin lahjan saaja. Joulu on antamisen ja saamisen juhlaa. Pienen lapsen aikuistuessa niin mieluisat kovat paketit vaihtuvat usein pehmeisiin ja pehmeät paketit aineettomiin.

Jossain vaiheessa tuntuu siltä, että suurin lahja olisi saada viettää aikaa lasten, lastenlasten, läheisten ja ystävien kanssa. Jollekin suurinta lahjaa olisi hetken rauha hiljaisuudessa hektisen arjen tauottua. Jollekin se on joulun tunnelman virittyminen kynttilän loisteessa ja rakkaiden joululaulujen ääressä.

Raamatussa puhutaan paljon lahjoista. Kaikki se, mitä Jumalalta saamme, on suurta lahjaa. Suurin hänen lahjoistaan on rakkaus, jota Hän jakaa meille suorastaan tuhlaillen. Armostakin sanotaan, että se on ansaitsematonta rakkautta meitä kohtaan. Tässä onkin lahjan antamisen ydin.

Jumala jakaa meille lahjojaan odottamatta vastalahjaa. Emme voi mitenkään ansaita niitä ja siitä huolimatta saamme ottaa vastaan kaikkea hyvää. Jumala iloitsee suuresti, kun näkee meidän ottavan hänen lahjansa vastaan. Oppisimmeko mekin antamaan toisillemme hyvää odottamatta vastalahjaa, pelkästä ilosta?

Emmehän unohda lasten riemun ja värikkäiden pakettien keskellä joulun parasta lahjaa, seimeen syntyvää, lohdun ja pelastuksen tuojaa!

Mikko Oikarinen

kirkkoherra, rovasti

Vastaan kaikesta, mitä seurakunnassa tapahtuu. Olen virkani puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja esittelen asiat yhdessä talousjohtajan kanssa. Hänen kanssaan hoidamme myös henkilöstöasiat. Minut tapaa päivittäin virastosta ja koetan olla mukana ihmisten arjessa ja juhlassa. Seurakunnan suhteet ulospäin ovat myös vastuullani.