Majakka, rento hengellinen koti

Majakkayhteisö on Majakkamessun ympärille rakentuva jumalanpalvelusyhteisö. Nimi tulee tärkeimmästä kokoontumispaikasta, Kuljun seurakuntatalo Majakasta.

Majakalla haluamme rakentaa yhdessä elävää ja avointa yhteisöä, hengellistä kotia, jonne on helppoa tulla.

Moni meistä kaipaa paikkaa, jossa saa opetella tuntemaan Jumalaa ja kokea yhteyttä toisten kanssa. Majakassa on myös mahdollisuus palvella lahjoillaan – uskomme nimittäin, että jokaisella on jotain annettavaa.

Majakan toiminnassa on mukana aikuisia ja lapsia. Eri-ikäiset ihmiset ovat rikkaus, ja voimme oppia paljon toisiltamme. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Majakkamessu

Viikon kohokohta on sunnuntainen Majakkamessu, elämänmakuinen ja rento jumalanpalvelus kaiken ikäisille. Messussa on hyvää musiikkia ja arjen keskeltä nousevaa rukousta.

Pienille lapsille on pyhäkoulu ja alakoululaisille raamattuklubi. Messun jälkeen on kirkkokahvit ja mutkatonta yhdessäoloa. Majakkamessu on viikoittain sunnuntaina kello 16 Kuljun Majakassa, Tampereentie 262. Koulujen loma-aikaan ja kesällä Majakkamessut ovat tauolla.

Majakan muu toiminta

Alfa on mielenkiintoinen ja keskusteleva sukellus kristinuskon perusteisiin. Joku on kuvannut sitä kuin aikuisten rippikouluksi. Kymmenen tapaamista sisältää kukin yhteisen aterian, lyhyen alustuksen ja keskustelua illan aiheesta. Alfa järjestetään Majakassa syys-marraskuussa.

Erilaisissa pienryhmissä on mahdollisuus tutustua paremmin toisiin, jakaa elämää ja pohtia miten elää kristittynä arjen keskellä. Majakan piirissä on säännöllisesti raamiksia,  Pietari & Kalat -kuoro ja perheiden yhteisiä juttuja kuten Perheparkki. Lisäksi vuoden varrella on leirejä, rukoustapahtumia, ja monenlaista muuta. Katso tarkemmin tapahtumakalenterista.

seurakuntapastori, Majakka

Lähetystyössä on kysymys kutsusta ottaa uskon kautta vastaan Jumalan rakkautta ja sen jälkeen välittää tätä rakkautta toisille ihmisille sanoilla ja teoilla.

Työni lähetyspappina on monipuolista, mielekästä ja ajoittain ruuhkaista. Tällä hetkellä valmistelen lasten ja nuorten lähetyssafaria, tapaan seurakuntalaisia, hoidan yhteyksiä lähetysjärjestöihin päin, tilastoin menneitä tapahtumia ja suunnittelen tulevaa.

Viikonloppuisin teen toimituksia ja messuja. On hienoa tavata ihmisiä ja jakaa hengellisiä asioita. Minua koskettaa syntymän ilon ja kuoleman surun äärellä oleminen. On palkitsevaa, kun vaikeuksien ja kamppailujen jälkeen joku ihminen löytää avun ja toivon.

Kiireen vastapainoiksi vapaa-aikana lorvailen kotona, lueskelen tai käyn päiväleffassa. Nautin lasten kanssa leikkimisestä ja liikennevälineissä matkustamisesta. Ja aina on hyvä olla valmiina hyppäämään elämässä spontaanisti esiin putkahtavaan seikkailuun!