Elämän sävyt -luentosarjassa pohditaan elämän merkityksellisiä asioita

Toivoa masentuneelle, onnellisuuden lähteet, elämän merkityksellisyys surun ja luopumisen keskellä.

Tänä syksynä seurakunta kutsuu kiinnostuneet kolmen tärkeän teeman ympärille Lempäälän Pyhän Birgitan kirkkoon.

Elämän sävyt -luentosarjan aloitti keskiviikkona 11. syyskuuta Miia Moisio otsikolla Toivoa masentuneelle.
Moisio on pappi ja terapeutti, joka tuntee masennuksen hyvin. Hän itse eli kuin harmaan peiton alla 30 vuotta elämästään. Käänteestä parempaan ja toipumisestaan hän kirjoitti "Toivon kirja masennuksesta" -teoksen, joka julkaistiin viime vuonna. Hän luennoi aiheesta Lempäälässä myös uuden ammattinsa, terapeutin, roolissa.

Psykologian professori emeritus, onnellisuusprofessorina tunnettu Markku Ojanen on illan isäntänä lokakuun 10. päivänä. Teemana on Onnellisuuden lähteet. Mitkä ovat elämän onnellisuuden todelliset lähteet? Voiko köyhä tai paljon kärsinyt ihminen olla onnellinen? Voiko onnellisuuteen itse vaikuttaa? Lempääläläinen Markku Ojanen on tutkinut onnellisuutta ja kirjoittanut aiheesta useita teoksia.

Kolmas ilta lokakuun 30. päivänä, pyhäinpäivän alla, on omistettu surulle. Suru ja luopuminen haastavat jopa elämän merkityksen kokemuksen. Teologian tohtori ja pappi Suvi Saarelainen pohtii mihin suru kuljettaa ihmistä.

Luennon jälkeen keskustelua voi jatkaa iltapalan äärellä (2 €) Lempoisten seurakuntatalossa. Sarjan järjestää seurakunnan diakoniatyö.

Elämän sävyt – luentoja elämän merkityksellisistä asioista Pyhän Birgitan kirkossa

Ke 11.9. klo 18 Toivoa masentuneelle – teol. maist., pappi Miia Moisio.

Ke 9.10. klo 18 Onnellisuuden lähteet – psykologian professori (emeritus), onnellisuusprofessori Markku Ojanen.

Ke 30.10. klo 18 Elämän merkityksellisyys surun ja luopumisen keskellä – teol. toht., pappi Suvi Saarelainen.

Vapaa pääsy. Luennon jälkeen keskustelua voi jatkaa iltapalan äärellä (2 €) Lempoisten seurakuntatalossa (Kirkkopolku 1).

Elämän sävyt -luentosarjan juliste. Kuvana on räsymatto.