Yhteisvastuukeräyksen kampanjakuva 2020: uupunut isä ja lapset eteisessä.

Sinä riität! Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Helmikuun 2. päivä alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä.

Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Kumppaneina Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot käynnistyvät vuoden 2021 alusta eteenpäin.

Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Monista arjen haasteista selviää, jos on toimivia verkostoja, ystävien ja läheisten tukea. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.

Ulkomailla tuetaan katastrofialueiden äitejä

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Osallistu keräykseen haluamallasi summalla 2.2.-30.4.2020
Saaja: Kirkkopalvelut ry / Yhteisvastuukeräys
Tilit: Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 ja Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28
Viite: 302397

Keräyslupa RA/2019/704, voimassa 1.9.2019-31.8.2020, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 23.8.2019.
Keräyslupa ÅLR 2019/3450, voimassa 1.9.2019-31.8.2020, Ahvenanmaa, myöntänyt Ålands landskapsregering 2.5.2019.

#yhteisvastuu
#sinäriität2020
#minäkannanyhteisvastuuta

Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020:
Keräyksen avajaisjumalanpalvelus Turun tuomiokirkosta Yle TV1:ssä klo 10.
Tasavallan presidentin keräyksen avauspuhe Yle TV1:ssä ja Radio Suomessa kello 12.

Yhteisvastuun teemakuva, jossa jääkiekkovalmentaja ja teksti Sinä riität!
YV MonbilePay

Lempäälän seurakunnan Mobilepay numero on 97158

diakonissa, diakonian työalajohtaja

”Joka aamu on armo uus”

Suuri osa työajastani kuluu suunnitteluun ja organisointiin. Pidän näistä töistä. Kirkon tärkein tehtävä on toteuttaa lähetyskäskyä – kertoa armosta, toivosta, rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Diakoniatyö kertoo Jumalan rakkaudesta käytännön auttamisen keinoin.

Olen vapaaehtoisena mukana kotiseurakunnassani. Kuorolaulu ja musiikki kuuluvat vapaa-ajan viettooni.