Kasvun ihme

Kevät on puutarhaharrastajan parasta aikaa. Kylvöpuuhiin on moni varmaan jo ryhtynyt ja ensimmäiset taimet istutettu ikkunalaudan purkkeihin nauttimaan lisääntyvästä valosta. Pian saa rapsutella pihaa puhtaaksi, ja kohta jo työntyvät ensimmäiset versot maasta. Osaava tai onnekas viljelijä pääsee seuraamaan kasvun ihmettä ja ajan mittaan myös nauttimaan työnsä tuloksista.

Kunpa osaisimme kasvaa myös rakkaudessa. Kunpa samalla lailla huolella kylvisimme välittämisen ja huolenpidon siemeniä ympärillemme. Kunpa vaalien hoivaisimme yhteyttämme toisiin ihmisiin. Kunpa ihailisimme ja iloitsisimme, kun näemme toisten kasvavan, onnistuvat ja yltävän yhä parempiin suorituksiin. Kunpa kasvaisimme rakkaudessa.

Jeesus kutsuu meitä kasvun tielle. Se kasvu ei tässä elämässä tule valmiiksi. Siinä varmasti tulee kasvukipuja, turhautumista ja halua luovuttaa. Mutta saamme kulkea parhaimman oppaan kanssa. Hän ei pelkästään kasvata meitä, vaan Jeesus rakastaa meitä niin, että se rakkaus läpivalaisee meidät ja loistaa kauttamme myös ympärillemme.

Kun kylvät, kylvä rakkautta. Kun istutat, istuta hyviä sanoja ja tekoja. Kun viljelet, niin viljele huolta pitäen ja lämmöllä. Ja kun on aika korjata sato, niin ihaile kuinka rakkaus on kasvanut ympärilläsi. Se on ihme.

”Tämä on se sanoma, jonka te alusta alkaen olette kuulleet: meidän tulee rakastaa toisiamme.” 1.Joh. 3:11

Tiina Koskinen
nuorisotyönohjaaja

Nuorisotyönohjaaja Tiina Koskisen kasvokuva.
Tiina Koskinen