Uutislistaukseen

Kaatuneitten muistopäivä 19.5. Lempäälässä

Seppele sankariristin juurella.

Kaatuneitten muistopäivä Lempäälässä

Kaatuneitten muistopäivää vietetään sunnuntaina 19. toukokuuta. Merkkipäivänä kunnioitetaan taisteluissa tai muulla tavoin sodan vuoksi menehtyneitä henkilöitä, ja se on yleinen liputuspäivä.

Itsenäisyyden aikana Suomessa on sodittu vuonna 1918 sekä toisen maailmansodan aikana talvi- ja jatkosodissa (1939-1945). Suomalaisia sen jälkeen menehtynyt rauhanturvaamistehtävissä.      

Lempäälässä Kaatuneitten muistopäivän ohjelmassa on messu Pyhän Birgitan kirkossa ja sen jälkeen seppeleenlaskutilaisuus. Kahvit on Lempoisten seurakuntatalossa. Illalla kello 18 on Lempäälän reserviupseerikerhon ja sotaveteraanien Nimet hautakivissä -kierros sankarihautausmaalla. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaatuneitten muistopäivän ohjelma 19.5. 

  • Ohjelmasta vastaavat Lempäälän kunta ja seurakunta. 
  • Klo 10 helluntain ehtoollisjumalanpalvelus eli messu Pyhän Birgitan kirkossa (Kirkkopolku 1). Liturgina on Ville Lehonmaa ja kanttorina Kaisa Naukkarinen. Klaarat-kuoro esiintyy jumalanpalveluksessa.
  • Kaatuneitten muistopäivän seppeleenlaskutilaisuus Lempäälän sankarihaudoilla heti messun jälkeen noin klo 11.15. Juhlahetkessä on mukana lippuvartio ja seppelpartio, jotka saapuvat juhlapaikalle saattueena tilaisuuden alkaessa.

Seppeltenlaskutilaisuuden ohjelma

  • Soi virsi kiitoksen – Klaarat-kuoro, johtaa Kaisa Naukkarinen (säv. Jaakko Immonen, san. Aarno Kartila)
  • Puhe – kirkkovaltuutettu Kari Tolonen
  • Tule kanssani, Herra Jeesus (säv. ja sov, Mooses Putro, san. Hilja Haahti) – Klaarat-kuoro, johtaa Kaisa Naukkarinen
  • Seppeltenlasku sankariristille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille
  • Sun kätes, Herra, voimakkaan (virsi 577: 1–5,7)
  • Seppeltenlasku vapaussodan muistomerkille sekä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille Ristimäkeen

Nimet hautakivissä -kierros 

 

llalla kello 18-19.30 Kirkkohautausmaalla sijaitsevalla sankarihautausmaalla järjestetään Nimet hautakivissä -kierros. Tapahtumassa esitellään viisi talvisodan ja 10 jatkosodan lempääläläistä sotiemme sankarivainajaa heidän elämäntarinojensa kautta.  Esittelijänä on Hannu Tapola. Tapahtuman järjestävät Lempäälän reserviupseerikerho ry ja sotaveteraanit.

16.5.2024 14.26