Uutislistaukseen

SirkkuRosinalttariteosnelio.jpg Suuntaa antava kuva Sirkku Rosin Kohti-teoksesta tilaan sijoitettuna.

Satamaan tulee Sirkku Rosin alttariteos

17.9.2021 14.09

Sääksjärven uuden seurakuntatalon, Sataman, alttarille sijoitetaan taiteilija Sirkku Rosin tekemä Kohti-niminen teos.

Kirkkoneuvosto teki päätöksen tiistain 14.9. kokouksessaan.

Alttariteoksen valintaprosessi käynnistettiin kesällä 2021, jolloin siitä pyydettiin ideoita Sataman suunnitelleelta arkkitehdiltä, Jouni Kulmalalta sekä kahdelta taiteilijalta: Annukka Laineelta ja Sirkku Rosilta.

Seurakunta edellytti, että alttariteos soveltuisi kirkkotilaan sekä ilmentäisi Raamatun sanomaa tai ainakin sisältäisi kristillistä symboliikkaa.

Sen paikka on alttarin takana.

Rosi lähetti seurakuntaan kolme ehdotusta, joista ”Kohti” päätyy toteutukseen. Teoksessa on elementtejä purjeveneen mastosta. Tyylitellyn maston värityksessä on raikasta taivaan sineä, joka liukuu valon kajoon. Maston maalattuun alaosaan on kirjoitettu seurakuntalaisilta kerättyjä esirukouksia ja Raamatun kohtia. Maston poikkipuulla istuvat pronssista valetut kyyhkynen ja korppi - ensimmäiset, jotka Nooa lähetti etsimään kuivaa maata ja mahdollista satamaa arkille vedenpaisumuksen jälkeen. Rosi kertoo teoksen nimen muistuttavan toivosta ja suunnasta.

Teos ripustetaan vaijereilla irti seinästä, roikkumaan ilmasta. Se kallistuu yläosastaan kevyesti kohti seurakuntasalia. Maston muotoa mukailevalla teoksella on yhtymäkohtia ristiin.

Lisäksi Rosin teokseen kuuluu erikseen toteuttavia kuvataide- ja savityöpajoja.