Diakonian leivänjako tiistaisin klo 10-12 Lempoisten seurakuntatalolla, Kirkkopolku 1 ja torstaisin klo 10-12 Sääksjärven Satamassa, Pitkäahteentie 14.

Jos taloudelliset ja muut huolet painavat mieltäsi, ota yhteys diakoniatyöntekijään. Älä siirrä asioiden hoitamista huomiseksi. Parhaiten selviät asioiden yli, kun toimit ripeästi. Voit keskustella luottamuksellisesti kaikesta elämääsi liittyvästä diakoniatyöntekijän kanssa. Ajanvaraus ti ja to klo 10-12 numerosta 0400 419096. HUOM! Numero toimii vain edellä mainittuina aikoina. Numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä eikä jättää soittopyyntöjä.

Kuka voi hakea?

Avustusta voi hakea, jos on esim. työtön, työkyvyttömyyseläkkeellä tai jostain muusta syystä taloudellinen tilanne on selvästi heikentynyt. Hakijan vakinaisena asumiskuntana pitää olla Lempäälä.

Miten?

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle voi varata ajan etukäteen. Pyrimme järjestämään ajan viikon sisällä, mutta ei koskaan suoraan samalle päivälle. Toivomme, että mahdollisesta esteestä ilmoitetaan työntekijälle mahdollisimman pian.

Mukaan tapaamiseen on otettava henkilöllisyystodistus, tarvittavat tositteet maksuista (esim. tiliote) sekä viimeinen toimeentulotukilaskelma, jos on sosiaalitoimen asiakas.

Avustusperiaatteet

• Avustuksen hakija on käyttänyt lakisääteisen sosiaaliturvan mahdollisuudet.

• Hakijan tulee olla halukas yhteistyöhön selvitettäessä nykyistä taloudellista tilannettaan.

• Hakijan kanssa mietitään eri ratkaisukeinoja hänen taloudellisen tilanteensa parantamiseksi (esim.kirjanpito, suoraveloitus)

• Hakijan on oltava päihteettömässä kunnossa.

• Jokainen avustusanomus käsitellään yksilöllisesti.

• Ohjeita tarkennetaan vuosittain.

Avustusmuodot

1. Ruoka-avustusta on mahdollisuus saada osto-oikeutena kauppaan.

2. Ostolaput on tarkoitettu ruoan ja hygieniatarvikkeiden ostoon.

3. Ostolappuja tai niillä ostettuja tuotteita ei saa myydä eteenpäin.

4. Ostolapuilla ei voi ostaa, eläinten ruokaa tai tarvikkeita, tupakkaa, alkoholijuomia, makeisia.

5. Avustuksen määrään vaikuttaa mm. avustettavan perheen koko.

Muu avustus

1. Muu avustus voidaan myöntää, jos sen katsotaan parantavan elämän tilannetta pitkällä tähtäimellä.

2. Avustus myönnetään suoraan johonkin laskuun.

3. Päätös avustuksen myöntämisestä tehdään yhteistyössä muiden diakoniatyöntekijöiden ja mahdollisesti myös asiakkaan salliessa sosiaalityöntekijän kanssa noin kahden viikon kuluessa.

4. Yksi tapaaminen sovitaan noin kuukauden päähän avustuksen myöntämisestä, jolloin arvioidaan avustuksen vaikutus.

Jos myönnettyjä avustuksia käytetään väärin, eikä diakoniatyön asiakas noudata oheisia periaatteita, evätään kyseiseltä henkilöltä avustukset määräajaksi.

Ajanvarauksen voi tehdä tiistaisin tai torstaisin klo 10-12 joko

• soittamalla p.0400-419096 tai

• poikkeamalla tiistaisin leivänjaossa osoitteessa Kirkkopolku 1, Lempoisten seurakuntatalo

• poikkeamalla torstaisin leivänjaossa osoitteessa Pitkäahteentie 14, Sääksjärven Satama

HUOM! Numero toimii vain edellä mainittuina aikoina. Numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä eikä jättää soittopyyntöjä.

Hiekkaa avoimissa käsissä
Sydänpalapeli