Atte Hokkanen

vs. seurakuntapastori

Aikuistyö, Birgitta-yhteisö. Määräaikainen 12.10.2020-31.12.2021.

Manta Jutila

vs. johtava kappalainen

Määräaikainen vs. johtava kappalainen 1.9.2020-31.12.2021, seurakuntapastoreiden esimies.

Henri Karvinen

Nuoriso- ja rippikoulutyön pappi.

Työskentelen paljon nuorten kanssa. Vedän kolmea isoskoulutusta. Olen mukana nuortenilloissa sekä varhaisnuorten ja nuorten leireillä. Vastaan rippikoulutyöstä hallinnollisesti ja pidän vuosittain kaksi riparia. Työhöni kuuluu myös papin perustyötä, kuten toimituksia ja messuja saarnoineen. Lisäksi minulla on nuorisotiimin vetovastuu, ja sitä myötä paljon suunnittelua, valmistelua ja palavereja. Työ on erittäin vaihtelevaa, ja siinä saa käyttää runsaasti luovuutta. Työpäivät ovat aina erilaisia, eikä tylsiä päiviä ole. Parasta on se, kun näkee, miten joku ihminen ”palaa Isän luo” eli löytää Jumalan tai suhde Häneen syvenee. Mielestäni seurakunnan tärkein tehtävä onkin aidosti ja kokonaisvaltaisesti tukea ihmisiä ikuisen elämän tiellä ja auttaa heitä katsomaan Jeesukseen.

Vapaa-ajalla hakkaan mailalla avutonta palloa (salibandy) ja etsin metsästä kartan kanssa valko-oransseja kangaspaloja (suunnistus). Lisäksi rentoudun lapion ja kottikärryjen kanssa siirtämällä kivi- ja maa-aineksia omalla pihalla paikasta A paikkaan B (pihatyöt).

Emmi Korpi

seurakuntapastori, Majakka

Majakan pappi.

Lähetystyössä on kysymys kutsusta ottaa uskon kautta vastaan Jumalan rakkautta ja sen jälkeen välittää tätä rakkautta toisille ihmisille sanoilla ja teoilla.

Työni lähetyspappina on monipuolista, mielekästä ja ajoittain ruuhkaista. Tällä hetkellä valmistelen lasten ja nuorten lähetyssafaria, tapaan seurakuntalaisia, hoidan yhteyksiä lähetysjärjestöihin päin, tilastoin menneitä tapahtumia ja suunnittelen tulevaa.

Viikonloppuisin teen toimituksia ja messuja. On hienoa tavata ihmisiä ja jakaa hengellisiä asioita. Minua koskettaa syntymän ilon ja kuoleman surun äärellä oleminen. On palkitsevaa, kun vaikeuksien ja kamppailujen jälkeen joku ihminen löytää avun ja toivon.

Kiireen vastapainoiksi vapaa-aikana lorvailen kotona, lueskelen tai käyn päiväleffassa. Nautin lasten kanssa leikkimisestä ja liikennevälineissä matkustamisesta. Ja aina on hyvä olla valmiina hyppäämään elämässä spontaanisti esiin putkahtavaan seikkailuun!

Saila Munukka

Virkavapaalla 31.12.2020 saakka.

Aikuistyön pastorin arki on usein istumista ja viestittelyä kaikin mahdollisin välinein. Parasta työssä on retriittien pito ja kuukausittaiset hiljaisuuden iltamessut. Pääsen eri toimitusten yhteydessä keskustelemaan seurakuntalaisten kanssa, ja se on usein leppoisaa. Kirkon tärkein tehtävä on Jumalan läsnäolon välittäminen ihmisille. Reformaation merkkivuoden teema armo on mielestäni lahjaksi saatua rakkautta. Se ei ole mikään pieni asia. Juuri se antaa työlleni ja koko elämälleni mielekkyyden. Vapaa-ajalla mielipuuhiani ovat lukeminen, mökkeily, uiminen ja valokuvaus.

Mikko Oikarinen

kirkkoherra, rovasti

Eläkkeellä 1.9.2020 alkaen. Läksiäismessu su 8.11. klo 10.00.

Päivystävä pappi

Päivystävä pappi on kuulolla ma-pe klo 9-15 numerossa 040 8049 130. Tarvittaessa tapaamisen järjestyy pikaisesti. Päivystävä pappi on joku seurakunnan pastoreista.

Leena Sorsa

seurakuntapastori (TT, HM), pappisasessori

Virkavapaalla 31.8.2021 saakka.

Olen ollut Lempäälän seurakunnan pappi vuodesta 2010 alkaen. Työhöni kuuluvat papintyön ydintehtävät jumalanpalvelusten, kirkollisten toimitusten, rippikoulutyön ja sielunhoidon parissa.

Papintyön lisäksi olen toiminut tutkijana. Olen tutkinut erityisesti uskonnonvapauden kysymyksiä, uskonnollisten yhteisöjen ja valtion suhteita sekä uskonnon näkymistä julkisessa tilassa. Oikeudelliset ja hallinnolliset kysymykset kiinnostavat minua.

Syksystä 2019 alkaen toimin pappisasessorina Tampereen hiippakunnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olen mukana päättämässä hiippakunnallisista asioista tuomiokapitulin istunnoissa. Olen myös mukana piispantarkastuksissa hiippakunnan seurakunnissa sekä uusien pappien ja diakonien valmentamisessa ja vihkimyksessä.

Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen ja Jumalan läsnäolon kokeminen. Koskettavinta työssäni on se, kun Jumala kohtaa ja hoitaa ihmistä: antaa rauhan, levollisuuden ja luottamuksen.

Vapaa-aikani kuluu futiskentän reunalla sekä musiikin, taiteen, kirjallisuuden ja liikunnan parissa.

Iina Sundberg

vs. seurakuntapastori

Määräaikainen 12.10.2020-31.8.2021.

Laura Suokas

vs. seurakuntapastori, lähetystyö

vs. seurakuntapastori 1.3.-31.12.2020

Matti Vehviläinen

vt. kirkkoherra

Määräaikainen vt. kirkkoherra 31.12.2021 saakka.