Pelkkä joulukoristeko?

Jeesus sanoi Taivaan valtakunnan olevan lasten kaltaisten, enkä yhtään ihmettele miksi. Lapset ovat monin tavoin meitä aikuisia viisaampia ja opettavat meitä vähintäänkin yhtä paljon kuin me heitä. Alla pieni esimerkki yhdestä niistä suurista viisauksista, joita olen lapsiltani oppinut.

Lasteni ollessa pieniä, ostin heille suloisen pienen seimikoristeen. Laitoimme sen kunniapaikalle olohuoneeseen. Loppiaisen jälkeen keräilin joulukoristeita laatikkoon, ja olin juuri korjaamassa pois tuota jouluseimeä, kun tyttäreni kysyi minulta, miksi laitan seimen pois. Selitin, että joulukoristeita pidetään esillä vain joulun ajan ja sen jälkeen ne kerätään pois odottamaan seuraavaa joulua. Tyttäreni näyttäessä mietteliäältä kysyin, oliko hän ajatellut, että pitäisimme koristetta esillä läpi vuoden. Tyttö nyökkäsi ja sanoi vielä, ettei hän ollut ajatellut sen olevan pelkkä joulukoriste. Niin seimi sai jäädä ja minä ymmärsin, miten oikeassa tyttöni olikaan.

Jeesus-lapsi kuuluu jouluun, mutta joulun tultua Jeesus-lapsi pakataan laatikkoon varaston perälle odottamaan seuraavaa joulua. Jeesus ei koskaan saa jäädä meidän kotiimme koko vuodeksi. Ehkäpä kuitenkin tänä jouluna uskaltaisit ottaa riskin. Antaisit Jeesukselle sijan joulussasi, etkä pakkaisikaan häntä pois kuusenkoristeiden ja kynttelikköjen mukana vaan antaisit jäädä luoksesi koko vuodeksi. Ehkäpä saisit silloin huomata, että Jeesus ei olekaan pelkkä joulukoriste vaan joulun sanoma on todellinen. Eikä se ole riippuvainen siitä, onko ympärilläsi jouluna paljon ihmisiä vai vietätkö joulua yksin. Onko jouluruokaa pöytä pullollaan vai syödäänkö jouluateria nakkikioskilla. Joulun sanoma on Jumalan rakkaus sinua kohtaan.

Tänä jouluna Jumala tahtoo antaa sinulle joululahjaksi jotain tarpeellista, oman poikansa. Hän toivoo, että otat lahjan vastaan, ja ettet pitäisi sitä pelkkänä joulukoristeena vaan ottaisit sen osaksi elämääsi. Antaisit sille kunniapaikan sydämessäsi ja säilyttäisit sen siellä ikuisesti.

Hyvää, siunattua joulua!

Henriikka Tarri, diakonissa

Kuvassa diakonissa, diakonian työalajohtaja Henriikka Tarri hymyilee kotisohvallaan lapsenlastensa kanssa