Päivitetty Tiedote: Konfirmaatiot kesällä 2020                                                                                                              (20.5.2020)

Haluamme luoda mahdollisimman turvalliset puitteet rippikouluihin ja konfirmaatioihin. Noudatamme Suomen hallituksen antamia rajoituksia ja ohjeita sekä kirkkohallituksen ja Tampereen hiippakunnan linjauksia. Olemme myös yhteistyössä oman kunnan terveydenhuollon kanssa laatineet Lempäälään sopivia toimintamalleja. Kun tarkemmat turvallisuusohjeet leirien osalta valmistuvat, tiedotamme niistä.

 

Infot

Leirit päättyvät päivää aikaisemmin (pl. Kesä-Lappi, joka päättyy edelleen 2.8).

Leiriltä paluu tapahtuu yhteiskuljetuksella Tervajärveltä kirkolle. Tällä minimoimme kaikki ylimääräiset kontaktit leirin ulkopuolelta.

Kirkolla sovitamme ensin albat, jonka perään on konfirmaatioharjoitus ja konfirmaatiokuvaus.

Klo 13.00 alkaa konfirmaatio, joka striimataan ja tallennetaan. Leirin vetäjät lähettävät linkin huoltajille.

Heinäkallion ja Kesä-Lapin konfirmaatiot alkavat klo 16.30. Heinäkallio 8.6. ja Kesä-Lappi 3.8.

Piispojen uusimman linjauksen mukaan turvavälejä noudattaen voi kirkossa olla läsnä useampi. Lempäälän kirkko on kuitenkin pieni kirkko ja pelkästään rippikoululaiset, isoset, leirin vetäjät ja jumalanpalveluksen toteuttamisesta vastaava muu henkilökunta tuovat kirkkoon jo liki 50 henkilöä. Väljästi kirkkoon asettuen jokainen riparilainen voi kutsua kaksi läheistään seuraamaan konfirmaatiota kirkkoon. (Kysy Vesilahden kirkon osalta konfirmaation henkilömäärä päivärippikoulun vetäjiltä.) Tällä ohjeistuksella haluamme varmistaa kaikkien paikalla olevien turvallisuuden. Rippijuhlia jokainen perhe pääsee viettämään kodeissaan haluamallaan tavalla.

Rippiralleja, eli leirin isosten ja vetäjien vierailuja leiriläisten juhlissa, ei ole.

Striimilinkki on katsottavissa heti halutessa. Striimiä voi seurata samanaikaisesti tai katsoa tallenteen kotona sinä päivänä, kun juhlat ovat.

 

Konfirmaatioajat

Maanantai 8.6. Taide klo 13.00

Maanantai 8.6. Heinäkallio (ent. Savo) klo 16.30

Keskiviikko 17.6.Tervis1 klo 13.00

Maanantai 29.6. Tervis2 klo 13.00

Sunnuntai 5.7. Päiväripari klo 10.00 Vesilahden kirkko

Keskiviikko 8.7. Tervis3 klo 13.00

Perjantai 17.7. Sportti klo 13.00

Sunnuntai 26.7. Tervis4 klo 13.00

Maanantai 3.8. Kesä-Lappi klo 16.30

Tiistai 4.8. Bitti klo 13.00

 

Ylimääräinen päivärippikoulu järjestetään viikolla 31. Sen konfirmaatioajankohta selviää myöhemmin.

 

Kiitämme tässä kummallisessa tilanteessa joustavuudesta ja ymmärryksestä!

 

Yhteistyöterveisin:

Tiina Koskinen

Rippikoulutyön työalavastaava

p. 050 5443351, tiina.koskinen@evl.fi

 

Päivitetty tiedote kesän 2020 rippikouluista

Lempäälän seurakunnan rippikoulut järjestetään tänä kesänä pääosin alkuperäisen suunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Kaikessa toiminnassa huomioidaan huolellisesti koronatilanteen aiheuttamat toimenpiteet ja sen vaatimat turvallisuusnäkökohdat. Yhteistyötä turvallisuusohjeiden suhteen tehdään kunnan terveysviranomaisten kanssa. Savon rippikoulunn leiripaikka muuttuu, Kesä-Lapin mahdollisista muutoksista sekä konfirmaatioiden järjestämistavasta tiedotetaan myöhemmin.

Päivärippikoulu järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan. Päivärippikoulua varten laaditaan oma turvallisuusohje, jossa hyödynnetään kouluissa hyväksi havaittuja toimintamalleja, kunnan terveysviranomaisten ohjeita ja hiippakunnan antamia ohjeistuksia. Turvallisuusohje on jokaisen osallistujan ja huoltajan allekirjoitettava. 

Kaikki rippikouluryhmät voivat järjestää fyysisiä tapaamisia 1.6. alkaen. Näissä noudatetaan päivärippikoulun turvallisuusohjetta, joka on jokaisen osallistujan ja huoltajan allekirjoitettava.

Ryhmäjaot eivät mene uusiksi. Kaverin kanssa pääsee samalle leirille.

Rippikoulujen leirijaksot Tervajärven leirikeskuksessa järjestetään pääsääntöisesti alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kaikkien leirien pituutta lyhennetään yhdellä vuorokaudella eli leiri päättyy päivän ennakkotietoja aiemmin. Leireillä ei järjestetä vierailupäivää.

Savon riparin leiripaikka muuttuu, leirijakso pidetään Heinäkallion leirikeskuksessa Kangasalla 1.-8.6.2020.

Päivitetty aikataulu ja tiedot muutoksista ovat nähtävissä Lempäälän seurakunnan nettisivulla 15.5. alkaen eli heti kun työryhmä on ehtinyt tarkistaa aikataulun ja väljennetyn majoituksen riittävyyden. Leireille laaditaan oma turvallisuusohje, jossa huomioidaan aluehallintoviraston, terveysviranomaisten, piispojen ja Kirkkohallituksen ohjeistus, ja joka on jokaisen osallistujan ja huoltajan allekirjoitettava. 

Kesä-Lapin riparin aikataulussa ja/tai leiripaikassa voi tapahtua vielä muutoksia. Tästä asiasta tiedotetaan heti, kun asia varmistuu.

Konfirmaatiomessujen ajankohtaa ja toteutusta mietitään vielä. Niistä päätetään 15.5. mennessä. Turvallisuusohjeet ovat samat kuin muutenkin jumalanpalveluksissa.

Rippikoulujen ja konfirmaatioiden toteutuksessa huomioidaan nuorille ja huoltajille sekä työntekijöille tehdyn kyselyn tulokset. Kysely toimitetaan perheille sähköpostilla pe 8.5. 

Leirien järjestelyillä pyritään kaikin mahdollisin keinoin mahdollistamaan nuorille turvallinen, onnistunut ja ikimuistoinen riparikokemus.
(Tiedot päivitetty 8.5. 2020)

Kysy lisää:

Rippikouluista vastaava nuorisotyönohjaaja Tiina Koskinen, 050 544 33 51 

Nuorisopastori Henri Karvinen, 050 544 33 93 

etunimi.sukunimi@evl.fi ja lempaalanseurakunta.fi/rippikoulut 

 

Rippikoulut poikkeusolojen aikana

Seurakunnan rippikouluissa varaudutaan muutoksiin koronapandemian vuoksi. Lue Koskisen Tiinan viesti vuoden 2020 riparilaisille ja kotijoukoille maaliskuussa 2020:

Vanhempainillat tullaan pitämään rippikouluesitteessä mainitun ajan mukaisesti etänä. Seuratkaa sähköpostia ja tulkaa mukaan sähköpostiin lähetetyn linkin kautta.

Ennakkotapaamiset hoidetaan rippikoulukohtaisesti etätyöskentelynä. Päivämäärät elävät ja niihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Näistä saatte ohjeita leirin omalta vetäjältä.

Tavoite: tavoitteenamme, tahtonamme ja rukousaiheenamme on pitää kaikki vuoden 2020 rippikoulut suunnitellusti. Jos niitä joudutaan siirtämään, kaikki leirit pyritään ensisijaisesti pitämään loppukesästä ja syyslomalla, jotta jokainen nuori voisi saada kokonaisen leirikokemuksen. Varautukaa siis aikataulumuutoksiin.

Jos siirtäminen ei onnistu: leirijaksoja muokataan lyhyemmiksi. Niiden lisäksi syksylle jää joitakin viikonloppukokoontumisia. Tähän suunnitelmaan sisältyy lisäpäiviä.

Konfirmaatio: edellisten skenaarioiden mukaan myös konfirmaatiopäivät siirtyisivät syksylle.

Ohjeet: Seuraamme hallituksen ja kirkkohallituksen päätöksiä ja ohjeita. Kun kysymyksiä herää, olkaa yhteyksissä.

Yhdessä teidän kanssanne tilannetta pahoittelen ja parempaa rukoillen, Tiina, rippikoulutyön työalavastaava

Liity riparijengiin!

En voi tietää, mitä tällä hetkellä mietiskelet. Sitäkään en tiedä, mitä juuri tällä hetkellä ajattelet riparista tai mitä toivoisit siltä. Mutta sen tiedän, että jokainen meistä haluaa, että on hyvä olla.

Jos mietit asioita, mitä on mukava tehdä, niin veikkaan vahvasti, että on ainakin yksi asia, josta melkein kaikki pitävät. Se on kaverin/kavereiden kanssa oleminen ja hengailu. On hienoa, jos saa kuulua johonkin porukkaan, ja on hienoa, jos tulee hyväksytyksi.

Ei se kavereiden kanssa oleminen ollut outoa Jeesuksellekaan. Mitä muuta hän julkisen toimintansa aikana teki, kuin kolme vuotta hengaili ja jutteli kavereiden kanssa? Jeesuksen kaveriporukassa oppilaat tulivat hyväksytyksi aina. Porukkaan liittyi myös jengiä, jotka kokivat porukassa niin suurta rakkautta, että jopa muuttivat elämänsä suunnan.

Parasta tässä kaikessa on se, että siihen porukkaan voi yhä kuulua. Siinä porukassa hengailu on yllättävän mukavaa.

Tervetuloa riparille!

Rippikouluesitteen kannessa on hyppiviä ihmishahmoja, niiden alla teksti HOPE sekä alla teksti Riparit 2020.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja, rippikoulut, nuorisotyön koordinointi

Työalanani on varhaisnuorisotyö ja erityisesti pojat. Työhön kuuluu leirejä, kerhoja ja kouluyhteistyötä. Parasta on, kun saan katsoa asioita lapsen näkövinkkelistä. Silloin opin itsekin jotain hienoa Jumalasta. Vapaa-aikani täyttää kolme omaa poikaa. Luen myös paljon.

seurakuntapastori

Työskentelen paljon nuorten kanssa. Vedän kolmea isoskoulutusta. Olen mukana nuortenilloissa sekä varhaisnuorten ja nuorten leireillä. Vastaan rippikoulutyöstä hallinnollisesti ja pidän vuosittain kaksi riparia. Työhöni kuuluu myös papin perustyötä, kuten toimituksia ja messuja saarnoineen. Lisäksi minulla on nuorisotiimin vetovastuu, ja sitä myötä paljon suunnittelua, valmistelua ja palavereja. Työ on erittäin vaihtelevaa, ja siinä saa käyttää runsaasti luovuutta. Työpäivät ovat aina erilaisia, eikä tylsiä päiviä ole. Parasta on se, kun näkee, miten joku ihminen ”palaa Isän luo” eli löytää Jumalan tai suhde Häneen syvenee. Mielestäni seurakunnan tärkein tehtävä onkin aidosti ja kokonaisvaltaisesti tukea ihmisiä ikuisen elämän tiellä ja auttaa heitä katsomaan Jeesukseen.

 

 

Vapaa-ajalla hakkaan mailalla avutonta palloa (salibandy) ja etsin metsästä kartan kanssa valko-oransseja kangaspaloja (suunnistus). Lisäksi rentoudun lapion ja kottikärryjen kanssa siirtämällä kivi- ja maa-aineksia omalla pihalla paikasta A paikkaan B (pihatyöt).