Se löytyi!

 

Se löytyi -mediamissio on tällä hetkellä hyvää vauhtia käynnissä.  Eri puolilla mediaa ja mainostauluja tulee väistämättä törmänneeksi sanapariin: Se löytyi. Mitä sitten on löytynyt? Eri julkisuuden henkilöt kertovat omilla elämäntarinoillaan, miten he ovat löytäneet esimerkiksi armon, rauhan, totuuden ja lohdun. Kaikissa tarinoissa on yhteistä usko kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja toivoon, jonka hän on tuonut maailmaan Jeesuksen kautta.

Tieteellinen maailmankuva ja ateistinen elämänasenne hämärtävät helposti uskon todellisuuden. Vaikka elämässään olisikin saanut kokemuksia yliluonnollisesta, ne on myöhemmin helppo selittää pois psykologialla ja järjellä.

Syntiinlankeemuskertomuksessa Adam ja Eeva lankeavat syntiin. He poimivat hedelmän, jonka Jumala on kieltänyt. Tapauksen tullessa julki, he syyttävät tapahtuneesta Luojaa.

Tässä ajassa luulen, että suurin kyseenalaistaminen koskisi juuri Jumalan kieltoa. Miksi hedelmää ei saisi syödä, jos se kerran on paratiisin luotu? Hedelmän syömisestä ei koidu harmia toisille ihmisille, sen syömisellä ei satuta ketään ja jos siitä jakaa vielä muillekin, miksi se voisi olla väärin?

Se oli väärin siksi, että Jumala oli sen kieltänyt.

Uskossa on viime kädessä kyse siitä, haluammeko uskoa. Haluanko uskoa siihen, että Jeesus on sovittanut maailman pahuuden, ihmisten omahyväisyyden ja tottelemattomuuden. Jeesus on sovittanut kapinamme, katkeruutemme ja vihamme.  Hän on sovittanut maailman turmelemisemme, itsekkäät pyyteemme, haluttomuutemme auttaa ja osallistua ihmiskuntamme pelastustalkoisiin.

Ajat pimenevät. Sota ja talouskriisi, katastrofit seuraavat toinen toistaan ja ajavat maailmaamme ahtaalle. Yritämmekö selvitä omin voimin? Onko jo se hetki, että olemme riittävän kypsiä kääntymään Luojamme puoleen, rukoilemaan, nöyrtymään ja huutamaan: ”Auta minua!”

Sitä kautta voi löytyä jotain, mitä emme ole osanneet aikaisemmin kuvitella: Rauha, armo, totuus ja lohtu. 

Matti Mäkinen
lähetystyön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

 

Matti Mäkisen henkilökuva. Hänellä hopeainen parta, harmaasankaiset silmälasit ja kaulassa iso hopeinen risti.
Matti Mäkinen