Kuuntelu- ja keskusteluapua

Päivystävä pappi

Papin kanssa voit keskustella luottamuksella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta: surusta, kriisistä, ongelmasta, hengellisestä pohdinnasta, vaikeasta päätöksestä. Jos haluat, voit pyytää pappia myös rukoilemaan puolestasi.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa arkisin joka päivä maanantaista perjantaihin kello 9-15 numerosta 040 8049 130. 
Puhelimessa sovitaan tarkempi tapaamisaika ja -paikka. Tapaaminen järjestyy tarvittaessa pikaisesti.

Keskustelukumppanina vuorottelevat seurakunnan omat papit, joilla on vaitiolovelvoilisuus.   

Diakonit ovat auttamisen ammattilaisia 

Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat koulutettuja keskusteluavun antajia. Heihin voi ottaa yhteyttä aina, kun siihen tuntee tarvetta.

Yhteyttä kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä. Syynä voi olla esimerkiksi yksinäisyys, ihmissuhdepulmat, huoli omasta tai läheisen terveydestä, yllättävät ja mieltä horjuttavat tapahtumat tai muu vaikea elämäntilanne.  

Diakoneihin otetaan yhteyttä ja tapaaminen sovitaan soittamalla virka-aikaan henkilökohtaisiin numeroihin. Tarvittaessa he osaavat neuvoa myös muun avun piiriin. Keskusteluapu on maksutonta. 

Lempäälän seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat erikoistuneet erilaisiin elämäntilanteisiin, vaikka he kaikki auttavat kaikkia. Tom Haaviston työsarkaa ovat ikäihmiset ja surun kohtaaminen. Johanna Kylmälahti tuntee päihteisiin ja muihin riippuvuuksiin liittyviä ongelmia ja Sanna Tiaista lähellä ovat perheisiin ja mielenterveyteen liittyvät asiat. Katso yhteystiedot alla! 

Seurakunnan papit yhteiskuvassa. Joillakin on kädessään kukka.
Päivystävänä pappina vuorottelevat seurakunnan omat papit. Kuva on vuodelta 2017.

Ota yhteyttä

Päivystävä pappi on kuulolla ma-pe klo 9-15 numerossa 040 8049 130. Tarvittaessa tapaaminenkin järjestyy pikaisesti. Päivystävä pappi on joku seurakunnan pastoreista.

diakoniatyöntekijä

Työssäni mukavinta ovat keskustelut, joissa näen kerta toisensa perään, miten Jumala auttaa ihmistä. Itse saan olla välikappale lähimmäiseni ja Jumalan keskinäisessä suhteessa. Liikun perheeni kanssa mielelläni luonnossa, josta saan paljon.