Satama juhlii avajaisiaan 26.9.2021!

Sääksjärven uusi seurakuntatalo, Satama, sijaitsee hyvien kulkureittien varrella osoitteessa Pitkäahteentie 14. Satama on uudenlainen kohtaamispaikka, jonka toimintaa rakennetaan ja kehitetään kävijöiden toiveita ja tarpeita kuunnellen. Tavoitteena on luoda toiminnasta sellaista, jossa jokaisella on hyvä olla. Ajatuksena on, että seurakunnan toiminta ja palvelut ovat ihan kaikille.

Satamaan on tulossa harrastus- ja kerhotoimintaa eri ikäisille, kahvittelua, ruokailuja, musiikkia, uudenlaisia jumalanpalveluksia ja tapahtumia. Tilat ovat kodinomaiset ja kynnys astua sisään on matalalla.

Toiminnassaan Satama rakentaa reittejä ihmisten välille - se tarjoaa mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, tavata vanhoja, auttaa toinen toista ja saada mukavaa sisältöä arkeen. Satamassa voi myös hiljentyä ja kohdata omat ajatukset sellaisina kuin ne ovat. Satamassa olemme toisiamme varten yhdessä ja yksin. 

Mitä toivoisit ja haluaisit Satamaan? Keräämme ihmisten aloitteita ja palautetta Sääksjärven Sataman toiminnasta.
Alla oleva linkki on avoinna, ja vastaukset käydään läpi noin kahden kuukauden välein palvelumuotoilun kehitystyöryhmässä.
Linkki toivomuslomakkeelle: Mitä toivoisit ja haluaisit.
 

Tulossa lapsille ja perheille 

Seurakunnan lasten ja perheiden Sääksjärven tohinat siirtyvät Satamaan. Uudet kodinomaiset tilat sopivat taaperoista aikuisiin tallaajiin - tule mukaan! 

  • Päiväkerho ja metsäkerho 2-5-vuotiaille: Korostamme varhaiskasvatuksessa lapsen omaa osallisuutta. Kerhossa jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi.  Kerhopäivä koostuu monipuolisesta toiminnasta lapsen ikään sopivalla tavalla.  Ihmettely, tutkiminen, leikki, lapsuuden riemu ovat läsnä jokaisessa kerhopäivässä.  Päiväkerhossa leikitään, liikutaan, tehdään taidetta ja erilaisia kädentöitä, ulkoillaan, syödään eväät ja opitaan tärkeitä asioita elämästä.  Kaikki toiminta on maksutonta. Lue lisää: Lapsille ja perheille.
  • Perhekerho on avoin kohtaamispaikka kaikenlaisille perheille - Satamassa tervetulleita ovat myös yksinasuvat ja ikäihmiset! Sataman perhekerhossa lapset ja aikuiset viihtyvät mukavan tekemisen parissa kivoissa uusissa tiloissamme. Välillä on omaa ohjelmaa aikuisille ja mahdollisuus saada vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta. Perhekerhoissa on pientä tarjoilua eikä sinne ei tarvitse ilmoittautua. Perhekerho kokoontuu torstaiaamuisin kello 10-12 alkaen viikosta 35. Ensimmäinen kerta on 2.9. - tule mukaan! Lue lisää: Perhekerhot.
  • Perhemuskarissa pääsevät vauvat ja ihan pienet taaperot musisoimaan. Perhemuskari kokoontuu Satamassa kerran viikossa torstaisin. Ryhmiä vetää kanttori ja lastenohjaaja yhdessä.  Muskari on toiminnallinen puolituntinen, jossa lauletaan uusia, iloisia pienten lasten lauluja. Lue lisää: Perhemuskari.
  • UUTTA! Lapsiperheiden Pikku Helppi! Lapsiperheissä arki ei aina suju suunnitelmien mukaan. Uhmaikä, sairastelut, erityislapsen tarpeet, tukiverkkojen puute ja monet muut tekijät voivat ajoittain väsyttää ja kuormittaa. PikkuHelppi tarjoaa lapsiperheille maksutonta tukea arjen ja arkirutiinien hallintaan. Ota rohkeasti yhteyttä Regina Tanniin puh. 040 804 9170.  Vastaa kyselyyn Pikku Helpistä.

Tulossa koululaisille 

  • UUTTA! Kotipesä - rento kohtaamispaikka. Alakoululaisille eli 1.-6.-luokkalaisille on tulossa Satamaan oma rento kohtaamispaikka Kotipesä. Kotipesään  voi tulla koulun jälkeen tekemään läksyt, leikkimään ja pelaamaan tai vain viettämään iltapäivää kavereiden kanssa. Kotipesässä on aina aikuinen paikalla, joten siellä on turvallista ja mukavaa olla. Välillä Kotipesässä voidaan innostua leipomaan, askartelemaan ja liikkumaan ulkona.  Kotipesä on auki 31.8. alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 13-16. Kotipesässä on tarjolla pieni välipala eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

  • Pikkukoululaisten kerhot. Satamassa pidetään myös kerhoja pikkukoululaisille. Syksyllä aloittaa kaiksi kokkikerhoa.  Ennakkotiedoista poiketen teen ja taiteilen kerho ei aloita syyskaudella.   Seurakunnan pikkukoululaisten kerhoihin ilmoittaudutaan Harrastava koululainen -hankkeen (Hellewi) kautta.  Lisätietoja tulee Wilman kautta.  Kokkikerhot kokoontuvat maanantai-iltapäivisin (1. lk)  tiistai-iltapäivisin (2.lk).  Koronarajoitusten takia kerhot on rajattu yhdellä kertaa yhteen luokka-asteeseen.

Nuorekkaat aikuiset - kerro mitä haluat!

Pelejä, juttuseuraa, lenkkikavereita, uusia ystäviä, yhdessä kasvamista henkisesti, uudenlaisia musiikkielämyksiä ja omia rentoja jumalanpalveluksia. Satamassa järjestetään tapahtumia ja toimintaa myös heille, jotka eivät kaipaa pelkkää rauhoittumista ja hartautta. Käy toivomassa millaista toimintaa haluaisit Satamaan: Mitä toivoisit ja haluaisit. 

Ikäihmisten kohtaamispaikka 

Satamassa on toimintaa ja juttuseuraa ikäihmisille. Tuttu eläkeikäisten päiväpiiri Sääksjärven Säkenet kokoontuu Satamassa kahden viikon välein. Joka kerralla on tajolla maittava lounas (5 €), mukavaa ohjelmaa ja hartaus. Kysy lisää: Tom Haavisto, p. 050 544 3347. 

Musiikkitoiminta viriää 

Sataman lapsikuoro harjoittelee Satamassa keskiviikkoiltaisin. 

  • klo 16.15, Sataman lapsikuoro, n. 3.lk- 9.lk (laulunäyte kaverin kanssa tai porukalla)
  • Klo 17.15, Sataman valmentava lapsikuorokoulu, ei ikärajoja. Kaikki tervetuloa! 

Ensimmäisellä kuorokerralla lauletaan kaverin kanssa tai ryhmässä kuoronjohtajalle ja sen jälkeen päätetään kumpi ryhmä sopii paremmin. Valmentavassa  kuorokoulussa käytetään enemmän aikaa laulamisen opetteluun ja oikean sävelen löytämiseen. Ryhmiä voi vaihtaa myös kesken kauden. 

Lisätietoja kanttori Merja Lohilahdelta p. 040 804 9140.

Diakonian vastaanotto torstaisin  

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa Satamassa torstaisin kello 10-12 leivän jaon yhteydessä. Jos taloudelliset huolet painavat mieltäsi, varaa aika tapaamiselle tiistaisin ja torstaisin kello 10-12 numerosta 0400 419096. Lue lisää: Taloudellinen avustaminen.

Paikka avoinna vapaaehtoisille 

Haluatko olla mukana kehittämässä toimintaa tai osallistua toteutukseen vapaaehtoisena? Voit jättää sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle vastauspostia: Mitä toivoisit ja haluaisit..

Mitä toivoisit ja haluaisit Satamaan? Keräämme ihmisten aloitteita ja palautetta Sääksjärven Sataman toiminnasta.
Alla oleva linkki on avoinna, ja vastaukset käydään läpi noin kahden kuukauden välein palvelumuotoilun kehitystyöryhmässä.
Linkki toivomuslomakkeelle: Mitä toivoisit ja haluaisit.
 

YouTube-video

YouTube-video

Satama verkossa ja mediassa

Tutustu Sääksjärvelle kesäkuussa 2021 valmistuneeseen seurakuntataloon kuvina
(Rakentajan eli Astora Rakennus Oy:n verkkosivut 16.7.2021, kuvat Hannu Ikonen Photography)

Tällainen on Lempäälän Sääksjärvelle tuleva näyttävä seurakuntatalo
(Aamulehti 5.5.2021)

Uusi seurakuntatalo halutaan jo varata häihin
(Lempäälän-Vesilahden Sanomat 28.4.2021)
 

 

Ota yhteyttä

vahtimestari-siivooja

Kuljun Majakka, Kuljun vanha seurakuntatalo, Sääksjärven uusi seurakuntatalo, Tervajärven leirikeskus Myös suntion tehtäviä Kuljun Majakassa.

seurakuntapastori

Sääksjärven seurakuntatalo Sataman nimikkopappi. Talo avautuu syksyllä 2021.

diakonissa, diakonian työalajohtaja

”Joka aamu on armo uus”

Suuri osa työajastani kuluu suunnitteluun ja organisointiin. Pidän näistä töistä. Kirkon tärkein tehtävä on toteuttaa lähetyskäskyä – kertoa armosta, toivosta, rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Diakoniatyö kertoo Jumalan rakkaudesta käytännön auttamisen keinoin.

Olen vapaaehtoisena mukana kotiseurakunnassani. Kuorolaulu ja musiikki kuuluvat vapaa-ajan viettooni.

lastenohjaaja

Arkityöni koostuu kerhotyöstä, päiväkotityöstä ja varhaisnuorten kokkikerhosta. Lapsityön tärkein tehtävä on tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa. Tarjoamme myös laadukasta varhaiskasvatusta. Parasta työssäni ovat iloiset lapset ja tyytyväiset vanhemmat. Vapaalla rakennan ja sisustan mökkiä sekä teen käsityötä.

lastenohjaaja

Olen ohjaajana päiväkerhoryhmissä ja perhekerhossa. Tärkeää työssäni on Jumalan rakkauden välittäminen ja parasta ovat lasten sekä vanhempien iloiset ja tyytyväiset kasvot. Vapaa-aikanani harrastan avantouintia, siinä keho ja mieli rentoutuvat.