Nähdään Satamassa!

Sääksjärven uusi seurakuntatalo, Satama, sijaitsee hyvien kulkureittien varrella osoitteessa Pitkäahteentie 14. Satama on uudenlainen kohtaamispaikka, jonka toimintaa rakennetaan ja kehitetään kävijöiden toiveita ja tarpeita kuunnellen. Tavoitteena on luoda toiminnasta sellaista, jossa jokaisella on hyvä olla. Ajatuksena on, että seurakunnan toiminta ja palvelut ovat ihan kaikille.

Satamassa on harrastus- ja kerhotoimintaa eri ikäisille, kahvittelua, ruokailuja, musiikkia, uudenlaisia jumalanpalveluksia ja tapahtumia. Tilat ovat kodinomaiset ja kynnys astua sisään on matalalla.

Toiminnassaan Satama rakentaa reittejä ihmisten välille - se tarjoaa mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, tavata vanhoja, auttaa toinen toista ja saada mukavaa sisältöä arkeen. Satamassa voi myös hiljentyä ja kohdata omat ajatukset sellaisina kuin ne ovat. Satamassa olemme toisiamme varten yhdessä ja yksin. 

Satama-messu

alttari tervetuloa tekstilla

Satamamessu on kodikas iltapäivämessu seurakuntatalo Satamassa. Satamamessu parillisten viikkojen sunnuntaisin klo 13. Kesätauon jälkeen messut jatkuvat 11.8.

Messun jälkeen on maksuton keittolounas. 

Lapsille ja perheille

Seurakunnan lasten ja perheiden Sääksjärven tohinat siirtyvät Satamaan. Uudet kodinomaiset tilat sopivat taaperoista aikuisiin tallaajiin - tule mukaan! 

Päiväkerho: Korostamme varhaiskasvatuksessa lapsen omaa osallisuutta. Kerhossa jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi.  Kerhopäivä koostuu monipuolisesta toiminnasta lapsen ikään sopivalla tavalla.  Ihmettely, tutkiminen, leikki, lapsuuden riemu ovat läsnä jokaisessa kerhopäivässä.  Päiväkerhossa leikitään, liikutaan, tehdään taidetta ja erilaisia kädentöitä, ulkoillaan, syödään eväät ja opitaan tärkeitä asioita elämästä.  Kaikki toiminta on maksutonta.

Perhekerho on avoin kohtaamispaikka kaikenlaisille perheille - Satamassa tervetulleita ovat myös yksinasuvat ja ikäihmiset! Sataman perhekerhossa lapset ja aikuiset viihtyvät mukavan tekemisen parissa kivoissa uusissa tiloissamme. Välillä on omaa ohjelmaa aikuisille ja mahdollisuus saada vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta. Perhekerhoissa on pientä tarjoilua eikä sinne ei tarvitse ilmoittautua. Perhekerho kokoontuu perjantaisin kello 10-12. Lue lisää: Perhekerhot.

Perhemuskareissa pääsevät vauvat ja ihan pienet taaperot musisoimaan. Perhemuskarit kokoontuvat Satamassa kerran viikossa tiistaisin. Ryhmiä vetää kanttori ja lastenohjaaja yhdessä.  Muskari on toiminnallinen puolituntinen, jossa lauletaan uusia, iloisia pienten lasten lauluja.  Lue lisää ja ilmoittaudu 19.8 alkaen: Perhemuskari.

UUTTA! Lapsiperheiden Pikku Helppi! Lapsiperheissä arki ei aina suju suunnitelmien mukaan ja "lisäkädet" ovat monesti enemmän kuin tarpeen! PikkuHelppi tarjoaa ilmaiseksi ulkoiluseuraa, lastenhoitoapua, tukea ja voimaa antavia näkökulmia vanhemmuuteen, juttuseuraa tai kuuntelijaa. Lue lisää Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuutteen.

1.-2.luokkalaisille

Nuorekkaat aikuiset - kerro mitä haluat!

Pelejä, juttuseuraa, lenkkikavereita, uusia ystäviä, yhdessä kasvamista henkisesti, uudenlaisia musiikkielämyksiä ja omia rentoja jumalanpalveluksia. Satamassa järjestetään tapahtumia ja toimintaa myös heille, jotka eivät kaipaa pelkkää rauhoittumista ja hartautta. Käy toivomassa millaista toimintaa haluaisit Satamaan: Mitä toivoisit ja haluaisit. 

Ikäihmisten kohtaamispaikka 

Satamassa on toimintaa ja juttuseuraa ikäihmisille. Tuttu eläkeikäisten päiväpiiri Sääksjärven Säkenet kokoontuu Satamassa kahden viikon välein. Joka kerralla on tajolla maittava lounas (5 €), mukavaa ohjelmaa ja hartaus. Kysy lisää: Tom Haavisto, p. 050 544 3347. 

Musiikkitoiminta viriää 

Sataman lapsikuoro kokoontuu keväällä 2024 maanantaisin kello 16.15-17 alkaen viikolta 3.

Diakonian vastaanotto torstaisin  

Diakoniatyöntekijä on tavattavissa Satamassa torstaisin kello 10-12. Jos taloudelliset huolet painavat mieltäsi, varaa aika tapaamiselle tiistaisin ja torstaisin kello 10-12 numerosta 0400 419096. Lue lisää: Taloudellinen avustaminen.

Sataman munkkikahvila perjantaisin (kesätauolla)

Poikkea makoisalle munkkikahville perjantaisin klo 10-12! Vapaaehtoiset kahvinkeittäjät ovat juttuseurana ja myyvät kahvia, pikkusuolaista ja vastapaistettuja munkkeja. Munkkeja voi ostaa myös mukaan. Pienellä voi tehdä hyvää - kahvilan tuotolla tuetaan Myanmarin lastenkodin toimintaa.  

Rukouksen majatalo tiistaisin

Haluatko kokea yhteyttä ja huojentaa huoliasi Taivaan Isälle yhdessä muiden kanssa? Rukouksen majatalo on avoinna sinua varten joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 18-20. Illan aluksi kahvihetki ja lyhyt raamattuopetus. Kysy lisää Raili Paulilta, p. 050 544 3359.

Paikka avoinna vapaaehtoisille 

Haluatko olla mukana kehittämässä toimintaa tai osallistua toteutukseen vapaaehtoisena? Voit jättää sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle vastauspostia: Mitä toivoisit ja haluaisit..

Mitä toivoisit ja haluaisit Satamaan? Keräämme ihmisten aloitteita ja palautetta Sääksjärven Sataman toiminnasta.
Alla oleva linkki on avoinna, ja vastaukset käydään läpi noin kahden kuukauden välein palvelumuotoilun kehitystyöryhmässä.
Linkki toivomuslomakkeelle: Mitä toivoisit ja haluaisit.
 

Satama verkossa ja mediassa

Tutustu Sääksjärvelle kesäkuussa 2021 valmistuneeseen seurakuntataloon kuvina
(Rakentajan eli Astora Rakennus Oy:n verkkosivut 16.7.2021, kuvat Hannu Ikonen Photography)

Tällainen on Lempäälän Sääksjärvelle tuleva näyttävä seurakuntatalo
(Aamulehti 5.5.2021)

Uusi seurakuntatalo halutaan jo varata häihin
(Lempäälän-Vesilahden Sanomat 28.4.2021)


Lempäälän seurakunta | Facebook

(Iso joukko kehonhuoltajia Satamassa 22.11.2023)

 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori, Sääksjärven Sataman pappi

@pastorijanne

lastenohjaaja

Olen ohjaajana päiväkerhoryhmissä ja perhekerhossa. Tärkeää työssäni on Jumalan rakkauden välittäminen ja parasta ovat lasten sekä vanhempien iloiset ja tyytyväiset kasvot. Vapaa-aikanani harrastan avantouintia, siinä keho ja mieli rentoutuvat.