Rippi tuo rauhaa

Jos mieltäsi painavat tehdyt pahat teot ja pahat puheet, tunnusta syntisi niin Jeesus antaa sinulle anteeksi.  Jos mieltäsi painaa se hyvä, minkä jätit tekemättä, kun tarve oli suuri, tunnusta syntisi niin Jumalan rauha laskeutuu sinun sydämellesi.

Rippi on papin kanssa käytävä luottamuksellinen keskustelu, jonka avulla voit saada otetta elämääsi, rauhan sielullesi ja pappi Jeesuksen lupauksen mukaisesti välittää sinulle Jumalan anteeksiannon.

 

”Autuas se, jonka pahat teot on annettu anteeksi,

jonka synnit on pyyhitty pois. Autuas se ihminen,

jolle Herra ei lue viaksi hänen syntiään ja jonka sydämessä ei ole vilppiä.

Niin kauan kuin minä vaikenin synnistäni, ruumiini riutui ja kuihtui.

Päivät päästään minä huusin tuskassani. Öin ja päivin kätesi painoi minua raskaana.

Minun elämänvoimani haihtui niin kuin kosteus kesän helteessä.

Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: "Tunnustan syntini Herralle."

Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.” Ps.32

 

Ehtoollinen vaikka kotona

Ehtoollinen on julkinen tapahtuma, jossa seurakunta kokoontuu yhteen nauttimaan Herran Jeesuksen ruumiin ja veren, leivän ja viinin muodossa.

Jos et kykene osallistumaan yhteiseen ehtoolliseen sairauden tms. vuoksi, me voimme tuoda ehtoollisen luoksesi. Voit soittaa joko virastolle tai suoraan haluamallesi papille ja kysyä, josko pappi pääsisi luoksesi tai läheisesi luokse jakamaan ehtoollista. Yksityiselle ehtoolliselle voivat osallistua kaikki paikalla olevat kristityt.

”Olen saanut Herralta tiedoksi tämän, minkä olen myös opettanut teille: Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, kiitti Jumalaa, mursi leivän ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Samoin hän otti aterian jälkeen maljan ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni. Niin usein kuin siitä juotte, tehkää se minun muistokseni." Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee.” 1.Kor.11.

Älä jää yksin epätoivoisten ajatusten kanssa, vaan hae rohkeasti apua. Sinua autetaan!

Epätoivoisia ajatuksia? – Sinua autetaan