Päiväkerho on kasvun paikka 

Seurakunnan kerhossa lapsi saa kasvaa parhaaksi omaksi itsekseen muiden lasten ja välittävien aikuisten seurassa.

Toiminnassamme tärkeää on lapsen oma osallisuus.  Kerhossa jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi.  Kerhopäivä koostuu monipuolisesta toiminnasta lapsen ikään sopivalla tavalla.  Ihmettely, tutkiminen, leikki, lapsuuden riemu ja hengellisyys ovat läsnä jokaisessa kerhopäivässä.

Klikkaa tästä ja ilmoittaudu syksyn 2021 päiväkerhoihin ja metsäkerhoihin.  Ryhmissä on vielä tilaa.  Ilmoittaudu pikaisesti.

Laadukasta varhaiskasvatusta 

Päiväkerhotoiminta on seurakunnassamme pedagogisesti suunniteltua, ja sitä toteuttavat varhaiskasvatuksen koulutetut ammattilaiset.  Päiväkerhossa leikitään, liikutaan, tehdään taidetta ja erilaisia kädentöitä, ulkoillaan, syödään eväät ja opitaan tärkeitä asioita elämästä. Päiväkerhon pedagogiikkaa ohjaa 1.8.2017 käyttöön otettu valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma (Vasu).

Kaikki kerhot ovat maksuttomia. Kerhoihin voivat tulla mukaan myös lapset, jotka ovat osaviikkoisesti päivähoidossa. 

Päiväkerho pähkinänkuoressa

  • Kerhoja kokoontuu eri puolilla Lempäälää (Sääksjärvellä, Kuljussa, Hakkarissa, Lempäälä talossa ja Nurmella)
  • päiväkerhon voi elokuussa aloittaa lapsi, joka on täyttänyt vähintään kaksi vuotta saman vuoden elokuun loppuun mennessä
  • päiväkerhossa on sekä kaksi että kolme kertaa viikossa kokoontuvia ryhmiä
  • kerhoja kokoontuu aamupäivisin kello 9–11.45 ja iltapäivisin kello 13–15.45
  • kerhoissa on myös sisarusryhmiä 2–5-vuotiaille
  • naperokerhoja 2-3 -vuotiaille kaksi kertaa viikossa aamupäivällä kaksi tuntia

Metsäkerho

​​​​Hakkarin kerhopaikassa ja Sääksjärven uudessa seurakuntatalossa kokoontuu myös pikkuväen metsäkerho.  Pikkuväen metsäkerho on uudenlainen päiväkerho, jossa ulkoillaan, retkeillään ja liikutaan tavallista päiväkerhoa enemmän.  Siellä tehdään retkiä lähimetsiin ja opitaan tuntemaan ja ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta eri vuoden aikoina.  Eväätkin syödään usein ulkona.  Metsäkerho on normaalin päiväkerhon mittainen.  Mikäli metsäkerhoihin jää tilaa, voi kerhopaikan ottaa vaikka molemmistakin sekä päiväkerhosta että metsäkerhosta.

Ilmoittautuminen

  • Päiväkerhoihin voi tulla myös kesken kautta, mikäli lapsi on täyttänyt 2 vuotta elokuun loppuun mennessä.

Elokuussa 2021 alkaviin päiväkerhoihin ja metsäkerhoihin on vielä tilaa.  Ilmoittautumiskaavake aukeaa klikkaamalla tästä tai sivun yläosassa olevaa isoa vaakakuvaa.

Päiväkerhot ovat syyslomalla viikon 42.

 

Lapset askartelevat yhdessä.

Ota yhteyttä

lapsi- ja perhetyön työalajohtaja

Vastaan seurakunnan lasten ja perheiden toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä olen esimies. Lapsuus on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja on hienoa, että seurakunta voi olla mukana lasten kasvatuksessa, elämän arjessa ja juhlassa. Rentoudun liikunnan ja ystävien parissa.