Päiväkerho on kasvun paikka

Seurakunnan kerhossa lapsi saa kasvaa parhaaksi omaksi itsekseen muiden lasten ja välittävien aikuisten seurassa.

Toiminnassamme tärkeää on lapsen oma osallisuus.  Kerhossa jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi.  Kerhopäivä koostuu monipuolisesta toiminnasta lapsen ikään sopivalla tavalla.  Ihmettely, tutkiminen, leikki, lapsuuden riemu ja hengellisyys ovat läsnä jokaisessa kerhopäivässä.

Klikkaa tästä ja ilmoittaudu syksyn päiväkerhoihin!

Laadukasta varhaiskasvatusta

Päiväkerhotoiminta on seurakunnassamme pedagogisesti suunniteltua, ja sitä toteuttavat varhaiskasvatuksen koulutetut ammattilaiset.  Päiväkerhossa leikitään, liikutaan, tehdään taidetta ja erilaisia kädentöitä, ulkoillaan, syödään eväät ja opitaan tärkeitä asioita elämästä. Päiväkerhon pedagogiikkaa ohjaa 1.8.2017 käyttöön otettu valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma (Vasu).

Elokuussa 2020 alkavat päiväkerhot ovat maksuttomia. Päiväkerhoihin voi tulla mukaan myös lapset, jotka ovat osaviikkoisesti päivähoidossa.

Päiväkerho pähkinänkuoressa

• Kerhoja kokoontuu eri puolilla Lempäälää
  • päiväkerhon voi elokuussa aloittaa lapsi, joka on täyttänyt vähintään kaksi vuotta saman vuoden elokuun loppuun mennessä
  • päiväkerhossa on sekä kaksi että kolme kertaa viikossa kokoontuvia ryhmiä
  • kerhoja kokoontuu aamupäivisin kello 9–11.45 ja iltapäivisin kello 13–15.45
  • kerhoissa on myös sisarusryhmiä 2–5-vuotiaille
  • naperokerhoja 2-3 -vuotiaille kaksi kertaa viikossa aamupäivällä kaksi tuntia

Huom!  elokuussa 2020 alkaa myös aivan uudenlaisia teemallisia päiväkerhoja esim. pikkuväen metsäkerho Hakkarin kerhopaikassa ja Sääksjärven kerhotalossa.  Pikkuväen metsäkerho on uudenlainen päiväkerho, jossa ulkoillaan, retkeillään ja liikutaan tavallista päiväkerhoa enemmän.  Siellä tehdään retkiä lähimetsiin ja opitaan tuntemaan ja ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta eri vuoden aikoina.  Eväätkin syödään usein ulkona.  Metsäkerho on normaalin päiväkerhon mittainen.  Mikäli metsäkerhoihin jää tilaa, voi kerhopaikan ottaa vaikka molemmistakin sekä päiväkerhosta että metsäkerhosta.

Ilmoittautuminen

• Elokuussa alkaviin päiväkerhoihin ilmoittaudutaan keväällä 1.3. alkaen sähköisesti seurakunnan verkkosivuilla.  Päiväkerhoihin voi tulla myös kesken kautta, jos lapsi on saman ikäinen kuin jo kerhossa olevat lapset.
  • kaikille ilmoittautuneille lähetetään kirje kotiin kesäkuun puoleenväliin mennessä
  • vapaita paikkoja voi kysyä myös ilmoittautumisajan jälkeenkin
  • päiväkerhot alkavat elokuussa viikolla 35 (24.8.2020 alkaen).

Elokuussa alkaviin päiväkerhoihin voi edelleen ilmoittautua.  Ilmoittautumiskaavake aukeaa klikkaamalla tästä tai sivun yläosassa olevaa isoa vaakakuvaa.

Huom!  Kerhokirjeet on postitettu 25.5. kaikille ilmoittautuneille.  Jos jostain syystä kirjeenne ei löydä perille, niin olkaa pikaisesti yhteydessä.

Lapsi- ja perhetoiminnan väki on kesälomalla 15.6.- 5.8. välisen ajan.  Vastaamme puhelimeen jälleen 6.8.2020.  Hyvää kesää!

Lapset askartelevat yhdessä.
lapsi- ja perhetyön työalajohtaja

Vastaan seurakunnan lasten ja perheiden toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä olen esimies. Lapsuus on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja on hienoa, että seurakunta voi olla mukana lasten kasvatuksessa, elämän arjessa ja juhlassa. Rentoudun liikunnan ja ystävien parissa.