Kahvila Olkkari ja
Lähetyskirppis Toivontori

Tervetuloa pistäytymään seurakunnan "olohuoneeseen keskellä kylää"! Kahvila Olkkari on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne on helppo poiketa tapaamaan ihmisiä ja juomaan kuppi kuumaa.

Kaikki leivonnaisemme ovat kotitekoisia, lähetysleipureiden taidokasta kädenjälkeä. Hinnatkin on ajateltu kukkarolle ystävällisiksi: iso kahvi maksaa euron, pikkupulla saman verran. Tarjolla on myös makeita piiraita, täytettyjä sämpylöitä ja muuta pikkusuolaista. Tuotteita saa myös gluteenittomana.

Olkkari on myös pieni lahjapuoti: hyllyistä löytyy lämpimin ajatuksin tehtyjä käsitöitä, kirjoja, kortteja ja paljon muuta lahjaksi sopivaa pikkutavaraa. Uutuutena vaikeisiin elämäntilanteisiin lämpöä tuovat lohtuhuivit ja -kaulaliinat (myös miehille)!

Olkkari on avoinna ravitsemisalan sulun (29.3.-18.4.2021) aikana ma–pe klo 10-14 noutomyyntiä varten
osoitteessa Tampereentie 4. Puhelinnumero on 050 544 3372.

Päivittäin vaihtuva lämpimäinen! Mukaan yksittäin tai useamman kappaleen pussissa. Myös take-away-kahvia on saatavilla. Ma sämpylöitä ja pikkupullia, ti kanelipullia ja vaniljakierteitä, ke rahkapullia ja hillopullia, to muffinseja ja marjapiirakkaa,, pe munkkeja ja karjalanpiirakoita.

Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Olkkari tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistehtäviä: kahvin keittämistä ja myyntityötä, leipomista ja käsitöiden tekemistä. Tehtäviin annetaan perehdytys. Kysy lisää kahvilasta!

Olkkarissa tapahtuu:

Pe klo 10–14 Munkkikahvila: vastapaistettuja munkkeja kahvin kanssa ja mukaan. Kotileipoisia karjalanpiirakoita, (29.3.-18.4. 2021 myynti vain mukaan.) Vapuksi munkkeja voi tilata isommissa erissä ennakkoon kahvilan aukioloaikoina p. 050 544 3372 tai lähetyssihteeriltä p. 050 544 3359.

La klo 10–14 Vohvelikahvila: rapeita vohveleita kermavaahdon ja mansikkahillon kera! (tauolla 29.3.-18.4. 2021)

Kahvilan tuotolla tuetaan Love Myanmar -lastenkeskuksen toimintaa Chaung Thassa Myanmarissa (www.lmmry.fi). Pienellä voi tehdä paljon hyvää – olet lämpimästi tervetullut!

Toivoa tähän päivään

Lähetyskirppis Toivontori sijaitsee Lempäälän keskustassa kirkon takana osoitteessa Atrantie 2.

Hyllyistä ja rekeistä löytyy laadukkaita lasten, nuorten ja aikuisten vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, leluja ja kirjoja. Hinnat ovat kukkarolle sopivia, senteillekin löytyy käyttöä!

Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään –kirppiksen tuotto lahjoitetaan tyttöjen ja naisten Kimbilio-turvakodille Tansaniaan, ks. www.kimbilio.fi.

Toivontori toimii vapaaehtoisvoimin ja on avoinna ma, ke, pe, la klo 11–14. (La 3.4. suljettu)

Juhlapyhien ja lomien aikaan aukioloajat saattavat vaihdella.
Tarkasta ne Toivontorin Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/toivontorilempaala/

Noudatamme turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Asiakkaillemme suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Henkilömäärän rajoitus on viranomaissuositusten mukainen, 6 henkilöä kerrallaan.

Otamme aukioaikoina vastaan hyväkuntoista, mielellään sesongin mukaista lahjoitustavaraa. Huonekaluja ja sähkölaitteita emme valitettavasti voi ottaa vastaan. Kysy lisää lähetyssihteeri Raili Paulilta, p. 050 544 3359.

lähetyssihteeri, tiedottaja (20 % YTM)

Kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on ihmisten saattaminen Jeesuksen luo, rinnalla kulkeminen ja palveleminen eri tilanteissa. Lähetystyö on kirkon ydintehtävä, jotta kaikki saisivat kuulla Jeesuksesta omalla kielellään edes kerran elämässään.

Arkisiin töihini kuuluvat Olkkari-kahvilan ja lähetyskirppis Toivontorin erilaiset tehtävät. Tärkeitä ovat myös lähetystapahtumien järjestäminen, kouluvierailut ja monimuotoinen rukoustoiminta. Kesällä olen rippileireillä, välillä kirjoittelen juttuja Kirkonporttiin.

Työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vapaaehtoisten kanssa toimiminen. Lempäälässä on aivan upeita vapaaehtoisia. Iloitsen ja kiitän Taivaan Isää heistä. Eräs työn tähtihetkistä on rukoilla toisten kanssa –Jumalan vastaukset yllättävät aina.

Työn vastapainoksi teen vapaaehtoistyötä viime kesänä Myanmariin perustetun lastenkodin hyväksi. Sen elämää on ilo seurata.

Atrantie 2 (Vanha palokunnantalo)
37500  Lempäälä
Tampereentie 4