Ilo kuulua seurakuntaan! 

Lempäälän seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja sen alla Kangasalan rovastikuntaan. Hiippakunnan piispa on Matti Repo.

Seurakunnassa on 17 086 jäsentä (31.12.2019). Vuonna 2019 kirkkoon kuului 72,7 prosenttia kunnan asukkaista (31.12.2019). Seurakunnassa on vakituisia työntekijöitä noin 50.

1500-luvun alussa rakennettu kivikirkko on seurakunnan keskus. Kirkon rinnalla seurakunnalla on kappeli Ristimäen hautausmaalla. Toimintaa ja tilaisuuksia järjestetään eniten Lempoisten seurakuntatalossa kirkon vieressä, seurakuntatalo Majakassa Kuljun koulun yhteydessä sekä Vanhassa pappilassa Rovastintiellä. Seurakunnalla on oma leirikeskus Lempäälän Tervajärvellä. Vuonna 2020 seurakunnnan toimistot muuttivat tlapäisesti pappilaan eikä se ole ollut vuorattavissa yleisölle.

Seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra vuoden 2021 alkupuolella. Lue lisää vaaleista tämän linkin takaa.

Seurakunnan edellinen kirkkoherra, rovasti Mikko Oikarinen siirtyi eläkkeelle syksyllä 2020. Vt. kirkkoherrana on Matti Vehviläinen. Seurakunnan hallintoa johtaa neljäksi vuodeksi kerrallaan valittu kirkkovaltuusto, jossa on 27 jäsentä. Se puolestaan nimittää kymmenhenkisen kirkkoneuvoston, joka vastaa päätösten toimeenpanosta. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra.

Lapset, nuoret ja perheet tärkeitä

Seurakunnan kirkollisvero- eli tuloveroprosentti on pitkään ollut 1,45. Jäsentä kohti se merkitsee keskimäärin 236 euroa vuodessa ja vajaat 20 euroa kuukaudessa. Muuttovoittokunnassa seurakunnan toimintamuotojen menoista lapset, nuoret ja perheet haukkaavat leijonanosan, noin 60 prosenttia (2017). Diakonian osuus on 16 prosenttia, aikuisväestön ja lähetyksen osuus kymmenen prosenttia ja musiikkityön kuusi.

"Rohkeasti kiinni Elämässä"  

Seurakunnan uusi viisisuotisstrategia astui voimaan vuoden 2021 alussa. Sen tunnuslause ja tulevaisuuden näky (visio) on Rohkeasti kiinni Elämässä.  

Lue lisää strategiasta tämän linkin takaa

Toiveita ja palautteita seurakunnan toiminnasta voi antaa Palaute-linkin kautta tai ottamalla yhteyttä työntekijöihin.