Rohkeasti kiinni Elämässä! 

Lempäälän seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja sen alla Kangasalan rovastikuntaan. Hiippakunnan piispa on Matti Repo.

Seurakunnassa on 17 150 jäsentä, 72 prosenttia kunnan asukkaista (31.12.2020). Seurakunnassa on vakituisia työntekijöitä noin 50. 

1500-luvun alussa rakennettu kivikirkko on seurakunnan keskus. Kirkon rinnalla seurakunnalla on kappeli Ristimäen hautausmaalla. Toimintaa ja tilaisuuksia järjestetään eniten Lempoisten seurakuntatalossa kirkon vieressä, seurakuntatalo Majakassa Kuljun koulun yhteydessä sekä Vanhassa pappilassa Rovastintiellä. Seurakunnalla on oma leirikeskus Lempäälän Tervajärvellä. 

Seurakuntatoimisto palvelee Lempäälä-talossa 

Vuoden 2021 alussa kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto yhdistyivät. Uuden palveluyksikön nimi on seurakuntatoimisto. Se muutti 15. maaliskuuta 2021 upouuteen Lempäälä-taloon. Samalla seurakunnan käyntiosoite muuttui ja on Manttaalitie 15, A1-porras. 

Seurakuntaan valittiin uusi kirkkoherra 23. helmikuuta 2021. Tehtävään valittiin Matti Vehviläinen.  Lue lisää vaaleista tämän linkin takaa.

Seurakunnan edellinen kirkkoherra, rovasti Mikko Oikarinen siirtyi eläkkeelle syksyllä 2020.

Seurakunnan hallintoa johtaa neljäksi vuodeksi kerrallaan valittu kirkkovaltuusto, jossa on 27 jäsentä. Se puolestaan nimittää kymmenhenkisen kirkkoneuvoston, joka vastaa päätösten toimeenpanosta. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra.

Lapset, nuoret ja perheet tärkeitä

Seurakunnan kirkollisvero- eli tuloveroprosentti on pitkään ollut 1,45. Jäsentä kohti se merkitsee keskimäärin 236 euroa vuodessa ja vajaat 20 euroa kuukaudessa. Muuttovoittokunnassa seurakunnan toimintamuotojen menoista lapset, nuoret ja perheet haukkaavat leijonanosan, noin 60 prosenttia (2017). Diakonian osuus on 16 prosenttia, aikuisväestön ja lähetyksen osuus kymmenen prosenttia ja musiikkityön kuusi.

"Rohkeasti kiinni Elämässä"  

Seurakunnan uusi viisivuotisstrategia astui voimaan vuoden 2021 alussa. Sen tunnuslause ja tulevaisuuden näky (visio) on Rohkeasti kiinni Elämässä.  

Lue lisää strategiasta tämän linkin takaa

Toiveita ja palautteita seurakunnan toiminnasta voi antaa Palaute-linkin kautta tai ottamalla yhteyttä työntekijöihin.