Musiikkia!

Mitä seurakunta olisi ilman musiikkia?

Raamatun lehdillä Paavali kehottaa seurakuntaa: Laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja (Kol. 3:16).

Lempäälän seurakunnassakin tavoitteenamme on, että musiikki olisi monipuolisesti läsnä yhteisissä kokoontumisissa.

Kanttorit vastaavat muun muassa jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten musiikista, kuorojen johtamisesta, konserttien ja musiikkitilaisuuksien järjestämisestä.

Sinä olet tärkeä yhteistyökumppani musiikkitoiminnassa.

Olisiko paikkasi

• jossakin seurakunnan kuorossa? <Tästä> pääset tutustumaan Lempäälän seurakunnan kuoroihin.
  • soittajana tai laulajana Lempäälän kirkon Messussa tai Majakkamessun bändissä?
  • Vai kiinnostaisiko toimia musiikkitehtävissä jossakin pienpiirissä?

Jos haluat lahjoillasi rikastuttaa ja palvella seurakuntaa, niin ota rohkeasti yhteyttä kanttoreihin!

Katso toukokuun tapahtumat linkin takaa

Pietari & Kalat -gospelkuoro, Kipinät-sekakuoro

Arkiseen työpäivääni voi kuulua kuoroharjoituksia, palavereja ja musiikin suunnittelua, sovittamista, urkujen viritystä sekä sähköpostiliikenteen hoitoa. Haaveilen, että ehtisin harjoitella enemmän. Olen omalla alallani, ja parasta on huomata, miten musiikki koskettaa ihmisiä. Minulla on paras mahdollinen työnantaja: se on viime kädessä Taivaan Isä. Kirkon tärkein tehtävä on kertoa sanoin ja teoin rakastavasta Jumalasta. Musiikki välittää kristillistä uskoa, mutta lisäksi se virkistää, poistaa ahdistusta, hiljentää, luo tunnelmaa ja yhdistää. Vapaa-aikanani harrastan kuntoilua, kuten suunnistusta, lenkkeilyä ja hiihtoa. Teen myös metsätöitä.

vs. kanttori (70 %)

Kanttorin viransijainen 1.8.2019 - 31.7.2021 (70 prosentin työajalla)

johtava kanttori, dir.cant.

Työhöni kuuluu suunnittelupalavereja, työkokouksia sekä konserttijärjestelyjä sähköpostin välityksellä että kasvokkain. Juuri nyt on meneillään reformaation merkkivuoden järjestely. Parasta työssäni ovat ”asiakkaat” eli seurakuntalaiset sekä upeat työkaverit. Musiikki kuuluu kaikenlaisiin juhliin, vierailemme myös kouluissa ja laitoksissa. Esimerkiksi hautajaiskulttuuri kaikkinensa on hieno kirkon kokonaisuus, jossa seurakunta tulee tueksi vaikeassa elämäntilanteessa. Me kanttorit olemme tässä mukana. Vapaa-aikanani matkustelen, opiskelen kieliä ja harrastan hyötyliikuntaa. Pidän myös kotona puuhailusta ja käyn mielelläni taidemuseoissa.