Birgitan vaellus tulee jälleen - 3.-4.9.2021

Perinteinen Birgitan vaellus järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen!
Tämän vuoden vaelluksen teema on Yhteys ja läheisyys.

Kaipaatko hetken hengähdystä, itsesi kohtaamista ja löytämistä, uusien ajatusten ja näkökulmien saamista tai virkistymistä luonnossa? Etsitkö kokonaisvaltaista hengellisyyttä? Birgitan vaellus on juuri sinua varten.

Vaelluksen reiteillä kuljetaan rauhalliseen tahtiin vaihtelevassa luontoympäristössä. Osa matkasta vaelletaan hiljaisuudessa ja osa rennosti jutustellen. Välillä pysähdytään viettämään yhteistä rukoushetkeä.

Kaikille reiteille on syytä varata mukaan sään mukainen varustus, veden pitävät vaelluskengät tai Goretex-lenkkikengät, omat eväät ja riittävästi vettä.

Ilmoittautuminen on avoinna 1.-31.8.2021,

4.9. päiväreittien osallistumismaksu 12 e,

3.-4.9. Hervannan reittien osallistumismaksu 12/20/32 e (ks. tarkemmin alta)

Klikkaa tästä ilmoittautuaksesi päiväreiteille 4.9.

Klikkaa tästä ilmoittautuaksesi Hervannan reiteille 3.-4.9.

Vaellusreitit

Lempäälän Nurmen kylältä (la 4.9.)

Nurmi (Aimala) – Saarinkonmäen laavu – Pyhän Birgitan kirkko, n. 10 km, kuljetus reitin alkuun kirkolta klo 12.00 (kaksi ryhmää)

Helppokulkuinen reitti kulkee idyllisessä maalaismaisemassa hiekkatietä, poikkeaa metsään Saarikonmäen laavulle ja tulee museoraitin kautta Kuokkalan sillalle ja Uotintieltä rantapolkuja kirkkoon. Ryhmässä 1 kuljetaan osa matkasta hiljaisuudessa, ryhmässä 2 koko matka.

Lempäälän Tervajärveltä (la 4.9.)

​​​​Tervajärvi - Pyhän Birgitan kirkko 16 km, kuljetus kirkolta klo 10

Pirkkalasta (la 4.9.)

​​​​​Pirkkala - Pyhän Birgitan kirkko 26 km, lähtö klo 8.30

Kirkkovenevaellus Pirkkalasta 32 km, lähtö klo 8.30

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Pirkkalan seurakunnan verkkosivut.

Tampereen Hervannasta (pe 3.9.)

​​​Klo 10.00 Hervannan kirkon parkkipaikalta (Lindforsinkatu 7). Huoltoauto paikalla jo klo 9.30. Ylimääräiset pakaasit, jossa liinavaatteet/makuupussi ja peseytymisvälineet sekä varavaatteet autoon. Vaellus kulkee ajoittain haasteellisessa, vaihtelevassa maastossa ja rikkaassa luontoympäristössä metsäpolkuja pitkin. Päivämatkan pituus noin 18 km ja kesto noin 8 h.

Tervajärvellä päivällinen ja saunat sekä uintimahdollisuus ja yöpyminen. Iltarukous kappelissa. Perjantain osallistumismaksu 20 €.
Tiedustelut: Katri Vainio, kavainio@kolumbus.fi.

Mahdollisuus vaeltaa:
A) vain Tervajärveltä Birgitan kirkolle (12 €),
B) Hervannasta (pe) vain Tervajärvelle (20 €, yöpyen, bussilla lauantaina Lempäälään) tai
C) Hervannasta (pe) Tervajärven (la) kautta Birgitan kirkolle (32 €).

Perhevaellus (la 4.9.)

Perhevaellus järjestetään Vanhan pappilan ympäristössä, os. Rovastintie 3. Lähtö Vanhan pappilan pihalta. Reitin voi kulkea omatoimisesti klo 10-15 välillä. Reitin varrella pientä askartelua ja muuta kivaa luonnon helmassa. Mahdollisuus nauttia omia eväitä nuotiopaikalla.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Tiedustelut: Regina Tanni, regina.tanni@evl.fi tai p. 040 804 9170.

Vaelluksen jälkeen

Ruoka ja kahvit tarjotaan klo 17 alkaen Lempoisten seurakuntatalolla (Kirkkopolku 1), ja ne sisältyvät osallistumismaksuun. Mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen seurakuntatalon rannassa sekä muuta oheisohjelmaa.

Vaelluspäivä päätyy Pyhiinvaeltajan messuun, joka pidetään seurakuntatalon vieressä Pyhän Birgitan kirkossa klo 19.

Lisätiedot: pastori Atte Hokkanen p. 040 804 9131 tai atte.hokkanen@evl.fi