Arjen enkeleitä

Oletko nähnyt kuvan pulleaposkisesta, käsiinsä nojaavasta enkelistä pilven reunalla? Enkeli hymyilee vienosti, jopa haaveilevasti. Tai enkelin, joka kävelee sillalla lasten takana isoine siipineen. Nuo kuvat enkeleistä ovat muokanneet monien käsitystä siitä, millaisia enkelit ovat – Jumalan lähettiläitä, jotka valvovat meidän touhujamme pilven reunalta tai selkämme takana katsellen. Entä jos enkelit ovatkin aivan jotain muuta?

Naapuri, joka lainaa sokeria, jottei leipominen lopu kesken. Suojavaatteisiin pukeutunut lääkäri, joka parantaa sairaita. Koulun käytävällä oleva tyyppi, joka näkee kiusaamista ja puuttuu siihen. Työkaveri, joka sanoo olevansa iloinen, että olette työkavereita. Ruokakaupan kassa, joka hymyilee juuri sinulle oikealla hetkellä. Pieni lapsi, joka painaa päänsä rinnallesi ja sanoo tykkäävänsä sinusta. Ystävä, joka ymmärtää olla hiljaa silloin kun sinulla on tarve puhua.

Mitä jos se oletkin sinä – tuo Jumalan sanansaattaja ja arjen enkeli?

Varmaa ainakin on, että Jumala on tarkoittanut enkelinsä meitä ihmisiä varten: lohduttamaan, auttamaan ja tuomaan viestejä. Varmaa on myös, että Jumalalla on käytössään kaikki mahdolliset keinot meitä ihmisiä varten.

Arkikielen lausahdus ”olet enkeli” kertoo syvän totuuden. Taivaan voimat toimivat myös meidän ihmisten kautta. Kun mietit tarkemmin, ehkä saatat tunnistaa enkelin lähipiirissäsi. Ihmisen, jolta saa voimaa. Jonka lähellä tuntuu kuin taivas hipaisisi maata. Olet siis nähnyt enkelin.

Katso vielä peiliin. Saatat nähdä enkelin!

Henriikka Tarri, diakonissa

Nainen istuu kaksi lasta sylissään.