Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista.  Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne! Lisätietoja saat parisuhdetyöntekijä/solmuneuvoja  Anne Luokolta (anne.luoko@evl.fi)

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle.  Ryhmä järjestetään kerran vuodessa, yleensä syksyisin.  Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan.

Ryhmän ohjaajat:

Kirsi Pihlajasaari, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta ja

Anne Luoko, varhaiskaskasvatuksen ohjaaja Lempäälän seurakunnasta

Lisätietoja kirsi.pihlajasaari@lempaala.fi

Virtaa parisuhteen hyvinvointiin!
Pari asiaa parisuhteesta - teams luennot keväällä 2021

28.1. Virtaa parisuhteen hyvinvointiin

25.2. Avaimia vuorovaikutukseen

25.3. Oivalluksia tunnetaitoihin

22.4. Kipinöitä kosketukseen

Luennoitsija ovat Lempäälän seurakunnan ja kunnan ammattilaisia, jotka työskentelevät parien ja perheiden parissa.

Pyydä linkki Teams-luentoon  kirsi.pihlajasaari@lempäälä.fi
Lisätiedot: Anne Luoko, p. 050 544 3506.

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen.

Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Ota rohkeasti yhteyttä jo ennenkuin ongelmat kasvavat valtavan suuriksi.

Keskusteluapuna parisuhdeneuvoja Anne Luoko. Yhteydenotot sähköpostilla anne.luoko@evl.fi

Vahvuutta vanhemmuuten ryhmä (peruuntui koronan vuoksi)

Keväällä mahdollisuuksien mukaan alkaa vahvuutta vanhemmuuteen ryhmä ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.  Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa.

Kamalat äidit - vertaistukea murrosikäisten äideille (siirretään syksyyn 2021 vallitsevan koronatilanteen johdosta)

Oletko sinä murrosikäisen nuoren äiti ja kaipaat tukea arjen haasteisiin?

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmässä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja mm.

• arjen tilanteita,
  • rajojen asettamista,
  • omaa nuoruutta,
  • niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat.

Vertaisryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Vertaisryhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa, pääsääntöisesti joka toinen viikko noin 1,5 tuntia kerrallaan.

Kiinnostuitko? Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluaisit mukaan syksyllä 2021 alkavaan uuteen ryhmään, kysy lisätietoja ja ilmoittaudu Regina Tannille regina.tanni@evl.fi tai puh. 040 804 9170

Lisätietoja toiminnasta: www.kamalataidit

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Parisuhdetyön vastaava. Osa-aikainen, työpäivät ma-to

Toimin varhaiskasvatuksen ohjaajana ja vastaan seurakunnan parisuhdetyöstä.

Tarjoan myös matalan kynnyksen maksutonta keskusteluapua parisuhdearkeen, yhteydenotot sähköpostilla.