Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista. . Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne!

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle. Ryhmä järjestetään kerran vuodessa. Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa torstaisin 20.1.-24.2. klo 17-19. Kokoontumispaikkana on Kuljun Majakan takkahuone Tampereentie 262.

Ryhmän ohjaajat ovat Kirsi Pihlajasaari, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta ja Anne Luoko, parisuhdetyöntekijä Lempäälän seurakunnasta. Lisätietoja kirsi.pihlajasaari@lempaala.fi

Ryhmän aloitus siirtyy myöhemmäksi keväällä.

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen. Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Keskusteluapuna parisuhdetyöntekijä Anne Luoko.

PikkuHelppi

Arki lapsiperheissä ei suju aina suunnitelmien mukaan ja "lisäkädet" ovat monesti enemmän kuin tarpeen!

PikkuHelpin eli seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnan ammattilaiset auttavat lapsiperheitä ilmaiseksi tarjoamalla

• ulkoiluseuraa
  • tukea ja voimaa antavia näkökulmia vanhemmuuteen
  • lastenhoitoapua
  • juttuseuraa tai kuuntelijaa
  • muita palveluita toiveiden mukaan.

PikkuHelppi palvelee pääsääntöisesti iltapäivisin. Tällä hetkellä myös joitakin aamuaikoja saatavilla.

Seurakunnan tiloissa tai ulkoillen.

Ota rohkeasti yhteys Regina Tanniin puh. 040 804 9170. Puhelimeen vastataan arkipäivisin 9-16. jos numero ei vastaa, niin sinulle soitetaan mahdollisimman pian takaisin.

Tahto

Lapsiperheiden parisuhdeteemainen kerho alkaa keskiviikkona 23.2. Kuljun Majakalla klo 17.30-19.00. Seuraavat kerrat 30.3., 27.4. ja 16.5. Illan aikana:

• lyhyt alustus
  • vapaamuotoista keskukstelua parisuhteesta
  • pariporinoita oman kumppanin kanssa
  • hyvän vahvistamista perheen ja parisuhteen parhaaksi.

Mahdollisuus lastenhoitoon vanhempien keskustelun ajaksi. Ilmoittautuminen anne.luoko@evl.fi viimeistään edellisen viikon perjantaina.

Vahvuutta vanhemmuuten

Vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmä on tarkoitettu ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.  Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Tulossa syksyllä 2022.

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti
Keltainen ympyrä pikkuhelppi tekstillä. Ympyrästä irtoaa pieni sydän.

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Parisuhdetyön vastaava.