Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista.  Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne! Lisätietoja saat parisuhdetyöntekijä/solmuneuvoja  Anne Luokolta (anne.luoko@evl.fi)

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle.  Ryhmä järjestetään kerran vuodessa, yleensä syksyisin.  Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan.

Uusi ryhmä alkaa 2.9.2020 keskiviikkona klo 17.-19. päiväkoti Aurinkolinnassa (Siskontie 6).

Ryhmän ohjaajat:

Kirsi Pihlajasaari, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta ja

Anne Luoko, varhaiskaskasvatuksen ohjaaja Lempäälän seurakunnasta

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kirsi.pihlajasaari@lempaala.fi

Virtaa parisuhteen hyvinvointiin!
Luennot toteutetaan Lempäälän seurakuntatalossa isossa salissa torstaisin (päivät alla) klo 17. -18.
Tervetuloa!
- Yksin tai yhdessä kumppanin kanssa
- Kaikissa parisuhdetilanteissa tai suhteetta :-)
- Voit osallistua yhteen, kahteen tai kaikkiin luentoihin.
- Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Keväällä kesken jäänyt luentosarja jatkuu syksyllä alla olevin teemoin.
Luennoitsijat ovat Lempäälän seurakunnan ja kunnan parien- ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia.
Tarjolla rajoitetusti lastenhoitoa lempääläläisille perheille.  Ilm. viikkoa ennen: risto.tuominen@lempaala.fi

Syksyn 2020 luennot ja teemat

10.9. Perustyökaluja ristiriitoihin
8.10. Syventäviä työkaluja ristiriitoihin
12.11. Parisuhde voimavarana kun kumppani sairastaa
3.12. Parisuhde voimavarana kun lapsi sairastaa (Luento peruttu Korona tilanteen vuoksi, luento katsottavissa Kataja Ry:n sivuilta)

PariAsiaa-sarja Lempäälässä toteutetaan Lempäälän seurakunnan ja Lempäälän kunnan yhteistyönä.

Lisätiedot: Anne Luoko, p. 050 544 3506.

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen.

Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Ota rohkeasti yhteyttä jo ennenkuin ongelmat kasvavat valtavan suuriksi.

Keskusteluapuna th, sos.kasv. Anne Luoko. Yhteydenotot sähköpostilla anne.luoko@evl.fi

Lempäälä Love-konsertti keskiviikkona 23.10.

Suuren suosion saanut Lempäälä-Love konsertti pidetään jälleen Lempäälän kirkossa lokakuussa.  Katso tarkemmin tältä sivulta lokakuun alussa.

Vahvuutta vanhemmuuten ryhmä (alkaa mahdollisesti keväällä, mikäli koronatilanne sallii)

Keväällä mahdollisuuksien mukaan alkaa vahvuutta vanhemmuuteen ryhmä ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.  Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa.

Lisätietoja ryhmästä tammikuussa 2021.

Kamalat äidit - vertaistukea murrosikäisten äideille

Oletko sinä murrosikäisen nuoren äiti ja kaipaat tukea arjen haasteisiin?

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmässä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja mm.

• arjen tilanteita,
  • rajojen asettamista,
  • omaa nuoruutta,
  • niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat.

Vertaisryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Vertaisryhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa, pääsääntöisesti joka toinen viikko noin 1,5 tuntia kerrallaan.

Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 10.2 klo 17.30 kahvila Olkkarissa, Tampereentie 4. Seuraavat : 24.2, 10.3, 24.3, 7.4, 21.4, 5.5 ja 19.5

Kiinnostuitko? Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluaisit mukaan helmikuussa alkavaan uuteen ryhmään, kysy lisätietoja ja ilmoittaudu Regina Tannille regina.tanni@evl.fi tai puh. 040 804 9170

Lisätietoja toiminnasta: www.kamalataidit

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Parisuhdetyön vastaava. Osa-aikainen, työpäivät ma-to

Toimin varhaiskasvatuksen ohjaajana ja vastaan seurakunnan parisuhdetyöstä.

Tarjoan myös matalan kynnyksen maksutonta keskusteluapua parisuhdearkeen, yhteydenotot sähköpostilla.