Kriisirahasto

- Yllättävä koronakriisi näkyy ihmisten arjessa monella tavalla. Ihmisiä on lomautettu ja irtisanottu. Moni pienyritys kamppailee tulevaisuuden kanssa. Se aiheuttaa puutetta ruoasta tai tuo vaikeuksia vuokran ja laskujen maksuun. Tarinoita koronan aiheuttamista murheista on yhtä monta kuin on ihmistäkin, sanoo seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Henriikka Tarri.

Apua näihin arjesta selviämisen murheisiin on nyt tarjolla seurakuntaan perustetun kriisirahaston kautta. Toukokuussa perustetun rahaston tarkoituksena on auttaa niitä ihmisiä, joiden taloudellinen tilanne on romahtanut COVID-19-taudin vuoksi.

Avustusta kriisirahastosta voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa käy ilmi, miten korona on vaikuttanut arkeen ja taloudelliseen tilanteeseen. Hakemus toimitetaan diakoniatyölle joko sähköpostilla henriikka.tarri(at)evl.fi tai kirjeenä osoitteeseen Rovastintie 3, 37500 Lempäälä. Diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä tapaamisen sopimiseen.

Avustus on kertaluonteinen ja perhekohtainen.

virtaava vettä
silta

Lahjoita kriisirahastoon

Vastaperustettu rahasto ottaa myös vastaan yksityisten tai yhteisöjen lahjoituksia, joilla tuetaan taloudelliseen ahdinkoon joutuneita.

– Lahjoittamalla kriisirahastoon olet mukana auttamassa ihmisiä selviytymään koronan aiheuttamista arjen haasteista, Tarri sanoo.

Halutun lahjoitussumman voi maksaa Lempäälän seurakunnan tilille. Viitteeksi viestikenttään tulee kirjoittaa ”kriisirahasto”.

Saaja: Lempäälän seurakunta

Tilinumero: FI72 5228 0310 0019 90.

Viite: Kriisirahasto

Keräyslupa RA/2020/761, myöntänyt Poliisihallitus 22.6.2020.

Kiitos, kun autat!

Lisätietoja Kriisirahaston toiminnasta antaa diakonian työalajohtaja Henriikka Tarri p.050-544 3481. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla henriikka.tarri(at)evl.fi.

diakonissa, diakonian työalajohtaja

”Joka aamu on armo uus”

Suuri osa työajastani kuluu suunnitteluun ja organisointiin. Pidän näistä töistä. Kirkon tärkein tehtävä on toteuttaa lähetyskäskyä – kertoa armosta, toivosta, rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Diakoniatyö kertoo Jumalan rakkaudesta käytännön auttamisen keinoin.

Olen vapaaehtoisena mukana kotiseurakunnassani. Kuorolaulu ja musiikki kuuluvat vapaa-ajan viettooni.

diakoni

Päihdetyö, Työttömät

”Nauti elämän pienistä iloista!”

Työsaralleni kuuluu päihde- ja vankilatyö. Parasta on mahdollisuus auttaa ihmisiä, kulkea heidän rinnallaan eri elämänvaiheiden läpi ja muistaa heitä rukouksin.
Vapaapäivinäni nukun pitkään ja nautin arjesta kiireettä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja teen käsitöitä. Seurakunnan tärkein tehtävä on armon ja hyväksynnän välittäminen jokaiselle.