Kouluikäisille toimintaa

Lempäälän seurakunnassa kouluikäisten toimintaa järjestävät sekä varhaisnuorisotyön ohjaajat että seurakunnan lapsi- ja perhetyö. Tällä sivulla voit seurata lapsi- ja perhetoiminnan kuulumisia. Varhaisnuorisotyönohjaajien ajankohtaiset ovat omalla sivustollaan osoitteessa varkkari.fi .

Kerhoja pikkukoululaisille

Pikkukoululaisten kerhot ovat reipasta harrastustoimintaa, jossa lasten luovuus ja oma osallisuus saa näkyä vahvasti. Yhdessä tekeminen ja onnistumisen ilo ovat tärkeitä rakennusaineita lapsen hyvään itsetuntoon.  Kaikki pikkukoululaisten kerhot ovat maksuttomia.

Kokkikerhot

Kokkikerhossa opettelemme ruuanlaittoa ja leivomme herkkuja.  Tutustumme erilaisiin ruokakulttuureihin ja -ilmiöihin, pohdimme ruuan eettisiä ja ympäristöllisiä vaikutuksia, innostumme ruuasta. Maistelemme, kokeilemme, oivallamme ja osallistumme.

Kokkikerhoissa ei valitettavasti voida huomioida erityisruokavalioita tai vaativia allergioita.  Kaikki ruuat teemme laktoosittomina.

Syksyllä 2022 kokkikerhot 1.-3.-luokkalaisille kokoontuvat klo 14-16 :

• Sääksjärven Satamassa maanantaisin ja tiistaisin
  • Kuljun Majakalla maanantaisin ja perjantaisin
  • Hakkarin yrittäjätalolla, päiväkerhotiloissa perjantaisin
  • Lempäälä-talossa maanantaisin ja torstaisin.

Ilmoittautuminen syksyn kokkikerhoihin tästä. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 15.8 klo 17.00. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli syksyn ryhmään ei mahdu, on varasijalla. ( Varalla olevat ovat etusijalla kevään ryhmiin)

Kokkikerhot kokoontuvat syksyllä 5.9-9.12. Tammikuussa aloittavat uudet ryhmät.

Lisätietoja pikkukoululaisten kokkikerhoista Regina Tannilta puh. 040 804 9170 tai regina.tanni@evl.fi

Kotipesä - rento kohtaamispaikka alakouluikäislle

Alakouluikäsille eli 1. -6.-luokkalaisille on Sääksjärven Satamassa oma rento kohtaamispaikka Kotipesa.  Kotipesään voi tulla koulun jälkeen tekemään läksyt, leikkimään ja pelaamaan tai vain viettämään iltapäivää kavereiden kanssa.  Kotipesässä on aina aikuinen paikalla, joten siellä on trvallista ja mukavaa olla.  välillä Kotipesässä voidaan innostua leipomaan, askartelemaan ja liikkumaan ulkona.

Kotipesä on auki 6.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 13. -16.  Kotipesässä on tarjolla pieni välipala eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.  Toiminta on maksutonta.

Kesäpäiväleirit 1.–2.-luokkalaisille

Seurakunta järjestää vuosittain kesäkuun alussa kesäpäiväleirejä pikku 1. -2. luokkalaisille heti koulun päättymisen jälkeen.  Leirit kokoontuvat kahden viikon ajan jokaisena arkipäivänä klo 10. -15.

Leirit pidetään seuraavissa paikoissa: Hakkarin yrittäjätalo (Kaakisentie),  Kuljun Majakka (Tampereentie 262), Lempäälä-talo (Manttaalitie 15A1) ja Sääksjärven Satama (Pitkäahteentie 14).

Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  Etusijalla ovat lapset, joilla ei ole päivisin vanhempaa kotona tai muu eritystarve.  Huom! 1.–2. luokkalaisilla tarkoitetaan lapsia, jotka ovat olleet edellisenä lukuvuotena koulussa, ei siis vielä eskarilaisia.

Leiri on ilmainen ja ruokailu hoidetaan omin eväin. Joinain päivinä saatamme syödä eväät luonnossa. Ilmoitamme siitä etukäteen, ja silloin voi eväät miettiä sen mukaisesti. Ilmoittautuminen on yleensä huhtikuun alusta alkaen.  Leireistä tiedotetaan hyvissä ajoin jo kevättalvella.

Ilmoittaudu kesäpäiväleirille tästä

Leirejä ja muuta toimintaa 7-14-vuotiaille

Kirkon piirissä on perinteisesti puhuttu varhaisnuorisotyöstä eli varkkatoiminnnasta. Sen avulla seurakunta pyrkii tavoittamaan ja kohtaamaan Lempäälän 7-14-vuotiaita lapsia kerho-, leiri-, koulu- ja muun työn avulla. Haluamme olla kertomassa lapsille evankeliumia ja tukea heidän hengellistä kasvuaan. Seurakunta kuuluu kaikille, joten haluamme auttaa lapsia löytämään omat lahjansa  ja oman paikkansa osana toimivaa seurakuntaa. Haluamme tehdä tätä työtä yhdessä vanhempien ja muiden toimijoiden kanssa lasten parhaaksi.

Katso tarkemmin leireistä ym. www.varkkari.fi

lapsi- ja perhetyön työalajohtaja

Vastaan seurakunnan lasten ja perheiden toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä olen esimies. Lapsuus on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja on hienoa, että seurakunta voi olla mukana lasten kasvatuksessa, elämän arjessa ja juhlassa. Rentoudun liikunnan ja ystävien parissa.

nuorisotyönohjaaja, rippikoulutyön työalavastaava

Työhöni kuuluu rippikoulutyön koordinointi ja nuorisotyö. Tykkään työssäni nuorten kanssa asioiden oivaltamisesta, nuorten kautta asioiden katsomisesta ja yhteisistä ponnistuksista. Silloin opin itsekin jotain hienoa Jumalasta. Vapaa-aikani täyttää kolme omaa poikaa. Luen myös paljon.

nuorisotyönohjaaja, tyttötyö

Sekä Uusi Alku -tapahtuman että kouluyhteistyön koordinaattori.

Työssäni saan pitää kerhoja ja leirejä, vierailla kouluilla, kouluttaa isosia ja kerhonohjaajia sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Parasta on ihmisten kohtaaminen ja Jumalan rakkaudesta kertominen sekä elämän ihmetteleminen. Seurakunta ja kristityt ovat Jumalan kädet ja jalat maailmassa. Rentoudun perheen ja ystävien kanssa. Mielipuuhiani ovat tanssiminen ja kaikenlainen käsillä tekeminen.