Isoskoulutus

ISKO1

Isosen peruskoulutus. ISKO1 pätevöittää isosen ja kerhonohjaajan tehtäviin. Syyskauden tapaamiset pidetään Hopella erikseen sovittuina perjantaina klo 17–18.30.  Koulutus jatkuu keväällä 2019. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta jos kaipaat vielä mukaan, ole suoraan Henriin yhteydessä.

ISKO2

NUorten IhmisSuhdetaitojen KUrssi NUISKU. Antaa välineitä itsensä ilmaisemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen niin isostellessa kuin elämän arjessa. ISKO2 kokoontuu Hopella erikseen sovittuina torstaina klo 17.30–19 (ovet auki ja murkinaa klo 17 alkaen). Koulutus jatkuu keväällä 2019. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta jos kaipaat vielä mukaan, ole suoraan Henriin yhteydessä.

ISKO3

Vaativampaan ryhmänjohtamiseen valmentava koulutus. ISKO3 oikeuttaa toimimaan isoisona rippileireillä (edellyttää 18 vuoden ikää). ISKO3 pidetään Hopella erikseen sovittuina torstaina klo 18–20. Koulutus jatkuu keväällä 2019. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta jos kaipaat vielä mukaan, ole suoraan Henriin yhteydessä.

ISKO4

ISKO4 tähtää laajamittaisiin taitoihin toimia vastuullisena ohjaajana ja vapaaehtoisena seurakunnan toiminnassa. ISKO4 antaa mahdollisuuden hakea vetäjäksi Lempäälän ripareille sekä nuorten ja varhaisnuorten leireille (edellyttää 20 vuoden ikää). Koulutus järjestetään tarvittaessa ja kokoontumiskerroista sovitaan erikseen osallistujien kanssa. Mikäli olet kiinnostunut ISKO4:sta, ole suoraan Henriin yhteydessä.

seurakuntapastori

Työskentelen paljon nuorten kanssa. Vedän kolmea isoskoulutusta. Olen mukana nuortenilloissa sekä varhaisnuorten ja nuorten leireillä. Vastaan rippikoulutyöstä hallinnollisesti ja pidän vuosittain kaksi riparia. Työhöni kuuluu myös papin perustyötä, kuten toimituksia ja messuja saarnoineen. Lisäksi minulla on nuorisotiimin vetovastuu, ja sitä myötä paljon suunnittelua, valmistelua ja palavereja. Työ on erittäin vaihtelevaa, ja siinä saa käyttää runsaasti luovuutta. Työpäivät ovat aina erilaisia, eikä tylsiä päiviä ole. Parasta on se, kun näkee, miten joku ihminen ”palaa Isän luo” eli löytää Jumalan tai suhde Häneen syvenee. Mielestäni seurakunnan tärkein tehtävä onkin aidosti ja kokonaisvaltaisesti tukea ihmisiä ikuisen elämän tiellä ja auttaa heitä katsomaan Jeesukseen.

Vapaa-ajalla hakkaan mailalla avutonta palloa (salibandy) ja etsin metsästä kartan kanssa valko-oransseja kangaspaloja (suunnistus). Lisäksi rentoudun lapion ja kottikärryjen kanssa siirtämällä kivi- ja maa-aineksia omalla pihalla paikasta A paikkaan B (pihatyöt).