Sinä riität

 

“Sinä riität, sinä riität.

Olet kaunis juuri noin

Ja sä löydät vielä jonkun

joka ei koskaan mene pois”

Mikko Harju - Sinä Riität

 

Kesään Lempäälän seurakunnan kesätyöntekijänä on kuulunut paljon äärimmäisen hyviä, monimuotoisia ja antoisia keskusteluja. Olo on ollut todella siunattu, kun olen päässyt keskustelemaan ja jakamaan pieniä hetkiä elävästä elämästä niin nuorten kuin hieman vanhempienkin kanssa. Olen päässyt jakamaan ihmisten iloja ja suruja, on itketty ja on naurettu.

Keskusteluissa aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan, mutta olen laittanut merkille, että usein toistuu yksi ja sama teema: riittämättömyyden tunne. Tuntuu että tässä maailmassa meiltä vaaditaan hetki hetkeltä enemmän. Pitäisi tehdä enemmän, saada enemmän aikaan, saavuttaa enemmän ja elää enemmän. Pitäisi olla enemmän. Kun mikään ei tunnu riittävän ja aina pitäisi olla parempi, saattaa elämä tuntua kuluttavalta. Ihminen myös palaa helposti tällä tavoin loppuun.

Nykyisen suorituskeskeisen yhteiskunnan asettamat oletukset ja vaatimukset voivat tuntua välillä musertavilta. Nostan hattua jokaiselle, joka uskaltaa toimia vastoin yhteiskunnan normeja: olemaan tyytyväinen.

Meille ihmisille on hyvin tyypillistä olla tyytymättömiä itseemme. Löydämme helposti itsestämme asioita, joihin emme ole tyytyväisiä ja jotka haluaisimme muuttaa. Vaikeampaa usein onkin löytää itsestään ylpeyden ja ilon aiheita.

Jeesus opettaa meille rakkauden kaksoiskäskyssä: “Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Jeesus kehottaa siis meitä rakastamaan myös itseämme. Ja tähän liittyy ajatus armollisuudesta: Ole armollinen myös itsellesi. Täydellinen ei tarvitse olla.

 

“Muistathan että meidät tehtiin toisillemme mittatilaustyönä.

Mitäpä jos se työ on tehty hartaasti ja yksinoikeudella?”

Samuli Putro - Mitäpä jos

 

On lohdullista ajatella, että meistä jokainen on luotu Jumalan kuvaksi. Rakkaudella, hartaasti ja yksinoikeudella. Me olemme jokainen Jumalalle aivan yhtä rakkaita riippumatta siitä, kuinka paljon saimme aikaan ja saavutimme tällä lyhyellä taipaleella maan päällä.

Olemme mestariteoksia, Jumalan kuvia kaikkine vahvuuksinemme ja heikkouksinemme. Ja Jumalalle meidän ei tarvitse suorittaa tai todistaa mitään. Suurin rikkaus on siinä, että saamme olla vajavaisia ja rikkinäisiä. Jumalalle me riitämme, sillä juuri Jumalan rakkaus tekee meidät täydellisiksi ja ehjiksi. Psalmin 139 sanoin: “Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä”. Sinä riität.

 

“Sinä riität, sinä riität

olet täydellinen noin

Aurinko nousee, aurinko laskee

mut hymys aina loistaa voi”

Mikko Harju - Sinä Riität

 

Tommi Laaksonen

Nuorisotyön kausityöntekijä

Tommi Laaksonen
Tommi Laaksonen