Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista. . Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne!

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle. Ryhmä järjestetään kerran vuodessa. Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa torstaisin 20.1.-24.2. klo 17-19. Kokoontumispaikkana on Kuljun Majakan takkahuone Tampereentie 262.

Ryhmän ohjaajat ovat Kirsi Pihlajasaari, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta ja Anne Luoko, parisuhdetyöntekijä Lempäälän seurakunnasta. Lisätietoja kirsi.pihlajasaari@lempaala.fi

Ryhmän aloitus siirtyy myöhemmäksi keväällä.

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen. Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Keskusteluapuna parisuhdetyöntekijä Anne Luoko.

PikkuHelppi

Arki lapsiperheissä ei suju aina suunnitelmien mukaan ja "lisäkädet" ovat monesti enemmän kuin tarpeen!

PikkuHelpin eli seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnan ammattilaiset auttavat lapsiperheitä ilmaiseksi tarjoamalla

• ulkoiluseuraa
  • tukea ja voimaa antavia näkökulmia vanhemmuuteen
  • lastenhoitoapua
  • juttuseuraa tai kuuntelijaa
  • tai muuta vastaavaa toiveiden mukaan

Palvelua toteutetaan perheen kotona,  lähiympäristössä tai seurakunnan tiloissa Palvelua on mahdollista saada 3- 4 kertaa lukukaudessa ja kahdeksi tunniksi kerrallaan.

PikkuHelppi palvelee pääsääntöisesti iltapäivisin.

Ota rohkeasti yhteys Regina Tanniin puh. 040 804 9170. Puhelimeen vastataan arkipäivisin 9-16. Mikäli numero ei vastaa, niin sinulle soitetaan mahdollisimman pian takaisin.

Vahvuutta vanhemmuuten

Vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmä on tarkoitettu ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.  Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Tulossa syksyllä 2022.

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti
Keltainen ympyrä pikkuhelppi tekstillä. Ympyrästä irtoaa pieni sydän.

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Parisuhdetyön vastaava.