Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista.  Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne! Lisätietoja saat varhaiskasvatuksen ohjaaja  Anne Luokolta (anne.luoko@evl.fi)

PariAsiaa parisuhteesta -luentosarja

Virtaa parisuhteen hyvinvointiin!
Kevään aikana kahdeksan eri aiheista tunnin mittaista luentoa parisuhteesta tunnelmallisessa Vanhassa pappilassa.
Tervetuloa!
- Yksin tai yhdessä kumppanin kanssa
- Kaikissa parisuhdetilanteissa tai suhteetta :-)
- Voit osallistua yhteen, kahteen tai kaikkiin luentoihin.
- Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Luentosarja alkaa 9. tammikuuta ja jatkuu koko kevään noin kolmen viikon välein aina kello 17-18.
Luennoitsijat ovat Lempäälän seurakunnan ja kunnan parien- ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia.
Tarjolla rajoitetusti lastenhoitoa lempääläläisille perheille. (pk Kaisla).                                          Ilm. viikkoa ennen: risto.tuominen@lempaala.fi

Kevään 2020 luennot ja teemat

9.1. Virtaa parisuhteen hyvinvointiin
30.1. Avaimia vuorovaikutukseen
20.2. Oivalluksia tunnetaitoihin
12.3. Kipinöitä kosketukseen
26.3. Perustyökaluja ristiriitoihin
16.4. Syventäviä työkaluja ristiriitoihin
7.5. Parisuhde voimavarana kun kumppani sairastaa
4.6. Parisuhde voimavarana kun lapsi sairastaa

PariAsiaa-sarja Lempäälässä toteutetaan Lempäälän seurakunnan ja Lempäälän kunnan yhteistyönä.

Lisätiedot: Anne Luoko, p. 050 544 3506.

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen.

Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Ota rohkeasti yhteyttä jo ennenkuin ongelmat kasvavat valtavan suuriksi.

Keskusteluapuna th, sos.kasv. Anne Luoko. Yhteydenotot sähköpostilla anne.luoko@evl.fi

Kamalat äidit - vertaistukea murrosikäisten äideille

Oletko sinä murrosikäisen nuoren äiti ja kaipaat tukea arjen haasteisiin?

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmässä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja mm.

• arjen tilanteita,
  • rajojen asettamista,
  • omaa nuoruutta,
  • niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat.

Vertaisryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Vertaisryhmä kokoontuu yhteensä 10 kertaa, pääsääntöisesti joka toinen viikko noin 1,5 tuntia kerrallaan.

Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 23.1.2020 klo 17.30 kahvila Olkkarissa, Tampereentie 4.

Muut kokoontumiset torstaisin 6.2, 20.2, 5.3, 19.3, 2.4, 16.4, 7.5 ja 14.5 klo 17.30 kahvila Olkkarissa ja viimeinen kokoontuminen 4.6. 2020 klo 17.30 Vanhan Pappilan saunalla.

Kiinnostuitko? Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluaisit mukaan ryhmään ilmoittaudu Regina Tannille regina.tanni@evl.fi tai puh. 040 804 9170

Kevään 2020 ryhmä on täynnä.

Lisätietoja toiminnasta: www.kamalataidit.fi

Vahvuutta vanhemmuuten ryhmä (uusi)

Kokoontuu joka toinen torstai klo 17.30.  Alkaa 10.9. Vanhassa Pappilassa.

Syksyllä 2020 alkaa vahvuutta vanhemmuuteen ryhmä ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.

Lisätietoja ryhmästä maaliskuun Kirkonportissa ja nettisivuilta helmikuussa.

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle.  Ryhmä järjestetään kerran vuodessa, yleensä syksyisin.  Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan.

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti
varhaiskasvatuksen ohjaaja

Parisuhdetyön vastaava. Osa-aikainen, työpäivät ma-to

Toimin varhaiskasvatuksen ohjaajana ja vastaan seurakunnan parisuhdetyöstä.

Tarjoan myös matalan kynnyksen maksutonta keskusteluapua parisuhdearkeen, yhteydenotot sähköpostilla.