Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen

Parisuhdetyö

Toimiva parisuhde luo edellytykset koko perheen hyvinvoinnille.  Hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä ja etsiä hyviä, juuri omalle perheelle toimivia vuorovaikutustapoja.  Lempäälän seurakunta järjestää parisuhdetapahtumia ja luentoja parisuhteeseen liittyvistä asioista. . Tulkaa mukaan ja rikastakaa yhteistä elämäänne! Toiminta jatkuu syksyllä 2021.

Varavirta – uutta virtaa äideille

Äideille suunnatun voimavararyhmän tarkoituksena on erilaisin toiminnallisin menetelmin saada aikaa itselle, oman elämän pohdinnoille, pysähtymiselle ja rentoutumiselle.  Ryhmässä on aikaa sekä ohjatuille yksilöllisille tehtäville että yhteiselle keskustelulle. Ryhmä järjestetään kerran vuodessa. Mukaan mahtuu kymmenen äitiä kerrallaan. Toiminta jatkuu syksyllä 2021.

Ryhmän ohjaajat ovat Kirsi Pihlajasaari, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Lempäälän kunnasta ja Anne Luoko, varhaiskaskasvatuksen ohjaaja Lempäälän seurakunnasta. Lisätietoja: kirsi.pihlajasaari@lempaala.fi

Matalan kynnyksen keskusteluapua

Uusia oivalluksia parisuhdearkeen. Seurakunnan parisuhdeneuvonta on ensiapua silloin, kun tuntuu että omin avuin ei päästä eteenpäin. Keskusteluapuna parisuhdeneuvoja Anne Luoko (virkavapaalla 1.10.2021 asti).   Sijaisena Tiina Mäkinen 23.8.2021 alkaen.  Yhteydenotot sähköpostitse nakoalaposti@gmail.com (Tiina Mäkinen)

Treffeille- vai sovitaanko tärskyt

Keskiviikkona 13.9  klo 17-19 voit yhdessä kumppanisi kanssa noutaa Satamasta (Sääksjärven uusi srk-talo, Pitkäahteentie 14) kirjekuoren , jossa pieniä pohdintojen aiheita  kahdenkeskiseen jutusteluun. Nauttikaa vaikka iltakävelystä tai kahvihetkestä.

Treffien ajaksi voit varata lastenhoidon puh. 040 804 9170/ Regina Tanni

Illan päätteeksi klo 18.30 alkaen Sataman nuotiopaikalla kuumaa juomaa ja suut makeaksi.

Tervetuloa!

Vahvuutta vanhemmuuten

Vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmä on tarkoitettu ensimmäisen vauvan saaneille vanhemmille. Ryhmässä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja jaetaan arvokasta vertaistukea. Perheryhmän tavoitteena on lujittaa vauvan ja vanhemman välistä turvallista kiintymyssuhdetta. Myönteinen vuorovaikutussuhde edistää lapsen kehitystä.  Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Tulossa keväällä 2022.

Kamalat äidit - vertaistukea murrosikäisten äideille

Oletko sinä murrosikäisen nuoren äiti ja kaipaat tukea arjen haasteisiin?

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmässä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja mm.

• arjen tilanteita,
  • rajojen asettamista,
  • omaa nuoruutta,
  • niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat.

Vertaisryhmässä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Vertaisryhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa, pääsääntöisesti joka toinen viikko noin 1,5 tuntia kerrallaan.

Ryhmä aloittaa tammikuussa 2022

Lisätietoja toiminnasta: www.kamalataidit.fi

Kuva Kamalat äidit -toiminnan logosta, jossa on puhekuplan sisällä sydämiä ja teksti

varhaiskasvatuksen ohjaaja