Parisuhdetyö ja tuki vanhemmuuteen

Maksutonta, matalan kynnyksen keskusteluapua parisuhdearkeen.

Jo muutaman kerran pysähtyminen parisuhdeasioiden ääreen voi auttaa pääsemään eteenpäin ja lisää koko perheen hyvinvointia.

Tervetuloa yhdessä tai yksin keskustelemaan!

Yhteydenotot:  tiina.a.makinen@evl.fi (aikoja annetaan mahdollisuuksien mukaan)

 

Vanhemmuuden ja parisuhteen "kuntokartoitukset"

Tervetuloa pohtimaan uudella tavalla joko omaa vanhemmuuttasi tai parisuhdettasi!

Vanhemmuuden kuntokartoitus

Kahden illan tapaamisissa keskitymme oman vanhemmuuden vahvuuksien näkemiseen.

Voimavarakeskeinen, kahdesta illasta koostuva kokonaisuus antaa aivan uuden tavan nähdä oma vanhemmuus. Vanhemmuuden palikkatalo eli erivärisiä puupalikoita talon  muodossa ja  perhetyönohjaaja Tiina Mäkinen

Kahden illan aikana käydään läpi kahdeksan keskeistä vanhemmuuden teemaa, joita käsitellään turvallisesti kysymyksien ja tehtävien avulla.

Voit tulla yhdessä lapsen toisen vanhemman/huoltajan tai vaikka ystäväsi kanssa. Yksinkin voit tulla, mutta työskentelystä on eniten tukea, kun voit jakaa ajatuksia, jonkun kanssa, joka myös tuntee läheisesti  lapsesi. Sinun ei tarvitse jakaa ajatuksiasi muille osallistujille, niin halutessasi.

Vanhemmuuden kuntokartoitus sopii alaikäisten lasten vanhemmille.

Lisätiedot: Perhetyönohjaaja tiina.a.makinen@evl.fi

 

Parisuhteen kuntokartoitus

Parisuhteen kuntokartoitus on kysymyksin ja tehtävin ohjattu keskustelu, joka keskittyy parisuhteen vahvuuksiin – ei hankauskohtien ratkaisemiseen. Tapaaminen mahdollistaa löytämään uuden tavan vahvistaa syvempää keskusteluyhteyttä omassa parisuhteessa.

Voimavarakeskeiseen keskutelutapaamiseen tullaan yhdessä parin kanssa kaksi kertaa. Yksi tapaaminen kestää n. 1,5 tuntia ja sitä ohjaa seurakunnan työntekijä.

Lisätiedot: Perhetyönohjaaja tiina.a.makinen@evl.fi

 

 PikkuHelppi

Arki lapsiperheissä ei suju aina suunniteömien mukaan -keskustelu, ohjaus ja "lisäkädet" ovat monesti enemmän kuin tarpeen.

PikkuHelpin eli seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnan ammattilaiset auttavat lapsiperheitä tarjoamalla Keltainen pallo, jonka yläkulmasta lähtee sydän. Pallossa lukee PikkuHelppi

  • tukea ja voimaa antavia näkökulmia vanhemmuuteen
  • ulkoiluseuraa
  • juttuseuraa tai kuuntelijaa
  • lastenhoitoapua

Kotityöt,kuten  siivous, pyykinpesu tai ruoanlaitto eivät kuulu PikkuHelpin palveluin.

Palvelua toteutetaan perheen kotona tai ulkoillen lähiympäristössä. Palvelua on mahdollista saada 3-4 kertaa lukukaudessa ja kahdeksi tunniksi kerrallaan.

PikkuHelppi on maksutonta.

PikkuHelppi on mahdollista saada

  • maanantai-tai torstai-iltapäivisin/ Linda Puurula, varhaiskasvattaja puh. 040 565 4408 (möjlighet till betjäning även på svenska)

Puhelimeen vastataan pääsääntöisesti arkipäivisin klo 9-16. Mikäli numero ei vastaa, niin sinulle soitetaan mahdollisimman pian takaisin.

Ota rohkeasti yhteyttä.