Rippikoulut poikkeusolojen aikana

Seurakunnan rippikouluissa varaudutaan muutoksiin koronapandemian vuoksi. Lue Koskisen Tiinan viesti vuoden 2020 riparilaisille ja kotijoukoille:

Vanhempainillat tullaan pitämään rippikouluesitteessä mainitun ajan mukaisesti etänä. Seuratkaa sähköpostia ja tulkaa mukaan sähköpostiin lähetetyn linkin kautta.

Ennakkotapaamiset hoidetaan rippikoulukohtaisesti etätyöskentelynä. Päivämäärät elävät ja niihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Näistä saatte ohjeita leirin omalta vetäjältä.

Tavoite: tavoitteenamme, tahtonamme ja rukousaiheenamme on pitää kaikki vuoden 2020 rippikoulut suunnitellusti. Jos niitä joudutaan siirtämään, kaikki leirit pyritään ensisijaisesti pitämään loppukesästä ja syyslomalla, jotta jokainen nuori voisi saada kokonaisen leirikokemuksen. Varautukaa siis aikataulumuutoksiin.

Jos siirtäminen ei onnistu: leirijaksoja muokataan lyhyemmiksi. Niiden lisäksi syksylle jää joitakin viikonloppukokoontumisia. Tähän suunnitelmaan sisältyy lisäpäiviä.

Konfirmaatio: edellisten skenaarioiden mukaan myös konfirmaatiopäivät siirtyisivät syksylle.

Ohjeet: Valitettavasti emme voi vielä antaa yhtään tarkempaa ohjeistusta. Seuraamme hallituksen ja kirkkohallituksen päätöksiä ja ohjeita. Kun kysymyksiä herää, olkaa yhteyksissä.

Yhdessä teidän kanssanne tilannetta pahoittelen ja parempaa rukoillen, Tiina, rippikoulutyön työalavastaava

Liity riparijengiin!

En voi tietää, mitä tällä hetkellä mietiskelet. Sitäkään en tiedä, mitä juuri tällä hetkellä ajattelet riparista tai mitä toivoisit siltä. Mutta sen tiedän, että jokainen meistä haluaa, että on hyvä olla.

Jos mietit asioita, mitä on mukava tehdä, niin veikkaan vahvasti, että on ainakin yksi asia, josta melkein kaikki pitävät. Se on kaverin/kavereiden kanssa oleminen ja hengailu. On hienoa, jos saa kuulua johonkin porukkaan, ja on hienoa, jos tulee hyväksytyksi.

Ei se kavereiden kanssa oleminen ollut outoa Jeesuksellekaan. Mitä muuta hän julkisen toimintansa aikana teki, kuin kolme vuotta hengaili ja jutteli kavereiden kanssa? Jeesuksen kaveriporukassa oppilaat tulivat hyväksytyksi aina. Porukkaan liittyi myös jengiä, jotka kokivat porukassa niin suurta rakkautta, että jopa muuttivat elämänsä suunnan.

Parasta tässä kaikessa on se, että siihen porukkaan voi yhä kuulua. Siinä porukassa hengailu on yllättävän mukavaa.

Tervetuloa riparille!

Rippikouluesitteen kannessa on hyppiviä ihmishahmoja, niiden alla teksti HOPE sekä alla teksti Riparit 2020.
nuorisotyönohjaaja, rippikoulut, poikatyö

Työalanani on varhaisnuorisotyö ja erityisesti pojat. Työhön kuuluu leirejä, kerhoja ja kouluyhteistyötä. Parasta on, kun saan katsoa asioita lapsen näkövinkkelistä. Silloin opin itsekin jotain hienoa Jumalasta. Vapaa-aikani täyttää kolme omaa poikaa. Luen myös paljon.

seurakuntapastori

Työskentelen paljon nuorten kanssa. Vedän kolmea isoskoulutusta. Olen mukana nuortenilloissa sekä varhaisnuorten ja nuorten leireillä. Vastaan rippikoulutyöstä hallinnollisesti ja pidän vuosittain kaksi riparia. Työhöni kuuluu myös papin perustyötä, kuten toimituksia ja messuja saarnoineen. Lisäksi minulla on nuorisotiimin vetovastuu, ja sitä myötä paljon suunnittelua, valmistelua ja palavereja. Työ on erittäin vaihtelevaa, ja siinä saa käyttää runsaasti luovuutta. Työpäivät ovat aina erilaisia, eikä tylsiä päiviä ole. Parasta on se, kun näkee, miten joku ihminen ”palaa Isän luo” eli löytää Jumalan tai suhde Häneen syvenee. Mielestäni seurakunnan tärkein tehtävä onkin aidosti ja kokonaisvaltaisesti tukea ihmisiä ikuisen elämän tiellä ja auttaa heitä katsomaan Jeesukseen.

 

 

Vapaa-ajalla hakkaan mailalla avutonta palloa (salibandy) ja etsin metsästä kartan kanssa valko-oransseja kangaspaloja (suunnistus). Lisäksi rentoudun lapion ja kottikärryjen kanssa siirtämällä kivi- ja maa-aineksia omalla pihalla paikasta A paikkaan B (pihatyöt).