Uutislistaukseen

Talousarvio 2024 kirkkoneuvostolta valtuuston hyväksyttäväksi

Kirkkoneuvoston toimihenkilöt yhteiskuvassa pöydän ympärillä.

Kirkkoneuvoston sihteeri on Kati Nieminen (vas.), puheenjohtaja kirkkoherra Matti Vehviläinen ja varapuheenjohtaja Kari Tolonen.

Kirkkoneuvosto kokoontui tiistaina 5. joulukuuta. Kokouksen pöytäkirja on nyt nähtävillä pdf-muodossa seurakunnan verkkosivuilla tämän linkin takana.

Joulukuun kokouksessaan kirkkoneuvosto hyväksyi omalta osaltaan seurakunnan vuoden 2024 talousarvio- ja toimintasuunnitelmaluonnoksen.

Seuraavaksi ehdotus siirtyy kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

Kirkkovaltuuston yleisölle avoin kokous on 19. joulukuuta kello 18 Sääksjärven seurakuntatalo Satamassa (Pitkäahteentie 14).

Seurakunnan vuoden 2024 talousarvion lähtökohtana on pitää tulevan vuoden kulut aikaisempien vuosien tasolla. Talousarvion muihin reunaehtoihin kuuluu:

  • jäsenten tuloveroprosentti päätettiin jo aiemmin pitää entisellään 1,45 prosentissa. Sen mukaisesti kirkollisverokertymän arvioidaan olevan ensi vuonna noin 4 747 000 euroa
  • suurimmassa menoerässä eli palkkakuluissa varaudutaan ensi vuonna 2,5 prosentin kasvuun
  • kiinteistötoimessa laadittu kiinteistösuunnitelma ohjaa talousarvion muodostumista kiinteistöjen osalta - ensi vuodelle on tarpeita sekä kiinteistöjen peruskorjauksille että investoinneille.
  • talousarvioluonnoksessa seurakunnan tilavuokria on tarkennettu vuodelle 2024 mutta luonnoksen mukaan hautausmaksuihin ei olisi tulossa muutoksia.
  • hautainhoitohinnastossa on korotus kirkkoneuvoston aiemmin hyväksymän suunnitelman mukaisesti.

Vuoden viimeisessä kokouksessaan kirkkovaltuusto hyväksyi uuden kirkkolain mukaan tehdyn uuden hallintosäännön ja diakonian johtosäännön. Ne astuvat voimaan vuoden 2024 alussa.

10 000 euroa Gazaan

  • Kirkkoneuvosto päätti ohjata 10 000 euroa Suomen Lähetysseuran diakoniakeräykseen Gazan sodasta kärsivien hädän lievittämiseksi.
  • Tuki ohjataan luterilaisen sisarkirkon - Jordanian ja Pyhän Maan evankelis-luterilaisen kirkon - diakoniatyön kautta. 
  • Lähi-Idän ainoa evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keräyksen turvin alueen asukkaille muun muassa ruoka-apua ja tukea vuokriin, sähkölaskuihin, koulumaksuihin ja sairaanhoitokuluihin. 
  • Koko tukisumma ohjataan lähetystyön vuoden 2023 budjettivaroista. Käyttämättä on juuri 10 000 euroa, sillä suunnitellut uudet lähetystyön sopimukset alkavat vasta 1.1.2024.

Nuoriso- ja rippikoulutyöhön viisi kesätyöntejkijää

Henkilöstöasioina neuvosto päätti:

  • Valita nuoriso- ja rippikoulutyön kausityöntekijöiksi kesäksi 2024 yhteensä viisi henkilöä. Teologeiksi se valitsi Essi Systän ja Juho Vornasen ja  nuorisotyönohjaajiksi Salla Helan, Anni Pohjalan ja Sara Weckmanin
  • Avata ylivahtimestarin paikan haun 7.12.2023-7.1.2024 Kirkkorekry-palvelussa. Tehtävän suunniteltu alkaminen on 1. helmikuuta 2024. Edellinen ylivahtimestari irtisanoutui marraskuussa. 

Kolme uutta lähetyssopimusta 

Lisäksi neuvosto hyväksyi kolme uutta lähetyssopimusta vuoden 2024 alusta alkaen: 

  • 5000 euroa vuodessa Alan Brownin työlle Wycliffe-järjestön kautta kovainkielisen Uuden testamentin ja luterilaisen kirkkokäsikirjan tekstien käännöstyöhön Papua-Uusi-Guineassa
  • 5000 euroa vuodessa Suomen Lähetysseuran kautta kuurojen lasten ja nuorten koulunkäynnin tukemiseen Etiopiassa
  • 5000 euroa vuodessa Titta Hämäläisen työlle Evankelisen Lähetysyhdistyksen kautta Viron kirkon lapsi- ja nuorisotyössä.    

Kirkkoneuvosto päättää seurakunnan juoksevista asioista ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi. Sen kokoukset eivät ole avoinna yleisölle. 

 

Tue Dec 12 15:28:00 EET 2023