Lähetystyö – kristinuskosta kertominen – läpäisee kaikkea seurakunnan toimintaa. Erityistä lähetystyö on maissa, joissa kristinusko on uutta tai vierasta. Kohteesta riippuen työhön sisältyy kehitysyhteistyötä ja muuta auttamista aina kirjakielen kehittämiseen asti.

Seurakunnissa tuetaan maailmalla tehtävää työtä. Lempäälässä toimii lähetystyön hyväksi neljä auttajaryhmää, lähetyspiiriä. Kahvila Olkkarin ja kirpputori Toivontorin tuotto käytetään muutaman vuoden välein vaihtuviin kohteisiin. Lisäksi seurakunta tukee taloudellisesti maailmalla olevia lähetystyöntekijöitä, jotka työskentelevät eri tehtävissä.

Lempäälässä lähetystyön tiimiin kuuluu kaksi tehopakkausta, lähetyssihteeri- ja pappi. Heidän työkenttänään on vaatimattomasti koko maailma. Tullaan tutuksi!

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö on lähetyssihteeri Raili Paul, p. 050 5443359.


Matti Mäkinen

Lähetystyön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Aloittaa tehtävässä 1.2.2022


Raili Paul

lähetyssihteeri, tiedottaja (20 % YTM)

Lähetystyö, Kahvila Olkkari, Toivontori. Viestinnässä päivä viikossa (ma). 31.1.2022 asti

Kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on ihmisten saattaminen Jeesuksen luo, rinnalla kulkeminen ja palveleminen eri tilanteissa. Lähetystyö on kirkon ydintehtävä, jotta kaikki saisivat kuulla Jeesuksesta omalla kielellään edes kerran elämässään.

Arkisiin töihini kuuluvat Olkkari-kahvilan ja lähetyskirppis Toivontorin erilaiset tehtävät. Tärkeitä ovat myös lähetystapahtumien järjestäminen, kouluvierailut ja monimuotoinen rukoustoiminta. Kesällä olen rippileireillä, välillä kirjoittelen juttuja Kirkonporttiin.

Työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vapaaehtoisten kanssa toimiminen. Lempäälässä on aivan upeita vapaaehtoisia. Iloitsen ja kiitän Taivaan Isää heistä. Eräs työn tähtihetkistä on rukoilla toisten kanssa –Jumalan vastaukset yllättävät aina.

Työn vastapainoksi teen vapaaehtoistyötä viime kesänä Myanmariin perustetun lastenkodin hyväksi. Sen elämää on ilo seurata.