Kesäopas kutsuu kirkkoon

20.6.2017

– Minua kiinnostaa historia. Oppaan työssä saa olla myös ihmisten kanssa.
Näin tiivistää kesätyönsä parhaat puolet Lempäälän Pyhän Birgitan kirkon kesäopas, lempääläläinen Klaara-Kaisa Naukkarinen, 19.

Kesäpesti alkoi heti omien ylioppilasjuhlien jälkeen ja jatkuu elokuun toisen viikon loppuun.
– Välissä saan jännätä yliopiston pääsykoetuloksia. Ehdin käydä niissä jo toukokuussa.

Lempäälän keskiaikainen kivikirkko on oppaalle tuttu jo lapsuudesta. Nyt on mahdollisuus oppia 1510-luvulla valmistuneesta kirkosta lisää.
– Minua kiinnostaa, miten kirkko on ajan myötä rakentunut ja muuttunut. Myös yksittäiset vanhat esineet ovat jännittäviä.
– On vaikuttavaa, kuinka ihmiset ovat käyneet täällä sukupolvien ajan.  Pelkästään kirkkoon astumalla tuntee ajan havinan, Naukkarinen summaa.

Opas somettaa ja pitää keskipäivän hartauden

Oppaan kannalta kesän alku oli rauhallista, mutta heinäkuussa vierailijoita oli enemmän.
– Moni kävijä on ollut entinen lempääläläinen. He ovat muistelleet, miltä kirkko näytti heidän aikanaan. Yllättävän moni on kommentoinut alttaritaulujen siirtämistä uuteen paikkaan, opas kertoo.

Kirkon oppaan tehtävänä on myös hartauden pito arkisin kello 12.
– Lyhyeen hiljentymishetkeen kuuluu rukous, psalmin lukua ja musiikkia, Naukkarinen valaisee.

Kesällä kirkon kulmilta on luvassa myös oppaan kirjoittamia kuulumisia seurakunnan omassa Birgitan blogissa sekä seurakunnan sosiaalisen median kanavissa, Facebookissa ja Instagramissa.

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkko on tiekirkkona ja avoinna 5.6.–11.8. arkisin klo 10–16 (ei 23.6.).
Kaikille avoin hartaushetki arkisin klo 12.

Katso lisää:
- tiekirkot.fi
- Birgitan blogi: lempaalanbirgitta.blogspot.fi
- seurakunnan Facebook (lempaalanseurakunta)
- seurakunnan Instagram (lempaalanseurakunta)

Klaara-Kaisa Naukkarinen opastaa kävijöitä arkisin klo 10-16 elokuun 11. päivään asti.
Siunattua matkaa! Suomessa on kesäisin avoinna noin 260 tiekirkkoa ympäri maan. Lempäälän kirkko on yksi niistä.