Sarjakuva, jossa joku kirjoittaa virheellisesti monta kertaa, kunnes saa tekstin Rauhallista joulua (ei Ra...)

Mistä joulurauha syntyy?

Joulurauha syntyy kauniista sanoista, hyvistä ajatuksista. Hyväksyvistä katseista. Siitäkin, että sietää heitä, joita ei aina ymmärrä. Se syntyy omassa sydämessä, omassa päässä. Se ei synny valtavissa lahjavuorissa tai ylensyöjien joukossa lääkärijonoissa. Se syntyy pienistä, mutta niin tärkeistä asioista.

Se syntyy perheen sovusta. Siitäkin, että yksinään on ihanaa. Saa ottaa sen rakkaimman kirjansa käteen. Se syntyy perunan ja kastikkeen äärellä tai lenkillä lumisessa metsässä, rakkaan ystävän kanssa puhelimessa rupatellessa. Tai hautausmaalla, kun käy sytyttämässä kynttilän. Se syntyy Kauneimpia Joululauluja yhdessä laulaessa. Joulun aikaan seurakunta tarjoaa monenlaista ohjelmaa, johon olet lämpimästi tervetullut. Ehkäpä se joulurauha löytyy sieltä.

Juuri syntyneen vauvan äärellä hymyillään, iloitaan ja puhutaan hiljaa kauniita sanoja. Jouluna me juhlimme Jeesuksen syntymää. Muisto pienestä Jeesus-lapsesta seimessään, toisiko se joulurauhan?

Joulun aikaan on lupa tuntea monenlaisia tunteita, myös yksinäisyyttä, surua. Silloin on hyvä muistaa halaus. Jos ei sinua juuri nyt halaa läheinen tai ystävä, kierrä omat kätesi ympärillesi. Aivot eivät tiedä, kuka sinua halaa. Sen tärkeän lohdutuksen ja rakkauden tunteen saat siis myös silloin, kun halaat itseäsi.

Jouluhali!

Hanna-Mari Kamppikoski 
viestintäkoordinaattori 

Silmälasipäinen ja pitkähiuksinen viestintäkoordinaattori Hanna-Mari Kamppikoski katsoo hymyillen kameraan.