Vie vuorille tää viesti!

Kirkko on kutsuttu kertomaan vapauttavaa ilosanomaa kaikkialta kaikkialle. Lähetyksen tärkein tehtävä on viestin vieminen Jumalan rakkaudesta ja Vapahtajasta, joka kutsuu yhteyteensä kaikkia. Ihmisten kokonaisvaltainen auttaminen on osa tätä viestiä, mikä näkyi myös Jeesuksen antamassa esimerkissä.

Käytännössä seurakuntien toteuttamaan näkyyn kuuluu hengellisen työn lisäksi oikeudenmukaisuuden puolesta puhuminen ja toimiminen. Kansainvälisessä diakoniassa painopiste on ihmisten auttamisessa ja voimaannuttamisessa.

Sinua tarvitaan!

Tule mukaan rukoilemaan lähettiemme puolesta tai osallistumaan vapaaehtoistyöhön. Esimerkiksi lähetyskahvila Olkkariin tarvitaan jatkuvasti uusia vapaaehtoisia. Tervetuloa mukaan!

lähetyssihteeri, tiedottaja

Kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on ihmisten saattaminen Jeesuksen luo, rinnalla kulkeminen ja palveleminen eri tilanteissa. Lähetystyö on kirkon ydintehtävä, jotta kaikki saisivat kuulla Jeesuksesta omalla kielellään edes kerran elämässään.

Arkisiin töihini kuuluvat Olkkari-kahvilan ja lähetyskirppis Toivontorin erilaiset tehtävät. Tärkeitä ovat myös lähetystapahtumien järjestäminen, kouluvierailut ja monimuotoinen rukoustoiminta. Kesällä olen rippileireillä, välillä kirjoittelen juttuja Kirkonporttiin.

Työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vapaaehtoisten kanssa toimiminen. Lempäälässä on aivan upeita vapaaehtoisia. Iloitsen ja kiitän Taivaan Isää heistä. Eräs työn tähtihetkistä on rukoilla toisten kanssa –Jumalan vastaukset yllättävät aina.

Työn vastapainoksi teen vapaaehtoistyötä viime kesänä Myanmariin perustetun lastenkodin hyväksi. Sen elämää on ilo seurata.

seurakuntapastori, lähetystyö

Lähetystyössä on kysymys kutsusta ottaa uskon kautta vastaan Jumalan rakkautta ja sen jälkeen välittää tätä rakkautta toisille ihmisille sanoilla ja teoilla.

Työni lähetyspappina on monipuolista, mielekästä ja ajoittain ruuhkaista. Tällä hetkellä valmistelen lasten ja nuorten lähetyssafaria, tapaan seurakuntalaisia, hoidan yhteyksiä lähetysjärjestöihin päin, tilastoin menneitä tapahtumia ja suunnittelen tulevaa.

Viikonloppuisin teen toimituksia ja messuja. On hienoa tavata ihmisiä ja jakaa hengellisiä asioita. Minua koskettaa syntymän ilon ja kuoleman surun äärellä oleminen. On palkitsevaa, kun vaikeuksien ja kamppailujen jälkeen joku ihminen löytää avun ja toivon.

Kiireen vastapainoiksi vapaa-aikana lorvailen kotona, lueskelen tai käyn päiväleffassa. Nautin lasten kanssa leikkimisestä ja liikennevälineissä matkustamisesta. Ja aina on hyvä olla valmiina hyppäämään elämässä spontaanisti esiin putkahtavaan seikkailuun!