Nainen antaa hymyillen toiselle naiselle lahjan.

Mistä haluat aloittaa? Klikkaa linkkiä!

Kauneimmat joululaulut Lempäälässä  (videotallenteet nähtävillä 31.12.2020 saakka)
Joulumusiikkia!
Jouluhartauksia ja -juhlia
Tuon taivaallista - Joulun tähti loistaa yhä
Piispa Matti Revon adventtitervehdys
Joulukalenteri

Joulurauhaa - Joulun pyhät Lempäälässä

Jouluaatto 24.12. - Lupaukset täyttyvät

Pyhän Birgitan kirkossa ja kirkohautausmaalla (Kirkkopolku 1)

• Klo 13 suora jouluhartaus Pyhän Birgitan kirkosta klo 13, mukana pappina (liturgi) Emmi Korpi, musiikissa Pyhän Birgitan laulajien kvartetti, joht. Olli Taavetti Kankkunen (Youtube)
  • Klo 14-17 Pyhän Birgitan kirkko avoinna hiljentymistä varten.
  • Pappi tavattavissa kirkkohautausmaalla. Päivystämässä Emmi Korpi klo 10-12 ja Manta Jutila klo 14-17. Tarjolla lämmintä mehua.

Ristimäen kappelilla ja hautausmaalla (Sotavallantie 86)

• Klo 12-18 kappeli avoinna hiljentymistä varten, paikalla suntio Piia Lehtinen, os. Sotavallantie 86.
  • Pappi tavattavissa Ristimäen hautausmaalla. Päivystämässä Laura Suokas klo 12-15 ja Iina Sundberg klo 15-18. Tarjolla lämmintä mehua.

Joulupäivä 25.12. - Sana tuli lihaksi

• Klo 9 Jouluaamun kirkko, pappina (liturgina) Atte Hokkanen ja musiikissa Kaisa Naukkarinen sekä Hymnus-kuoro. (Youtube)

Tapaninpäivä 26.12. - Kristuksen todistajat

• Klo 10 tapaninpäivän kirkko etäyhteyksin, pappina (liturgina) Iina Sundberg, kanttorina Merja Lohilahti. (Youtube)
  • Klo 19 Kauneimmat Joululaulut -Facebook-live, kanttori Merja Lohilahti, pastori Laura Suokas, Cantilene-kuoron laulajia. (Facebook)

Täynnä toivoa ja odotusta

Odottavan aika on pitkä, sanotaan. Lausahdus pitää varmasti paikkansa monessakin tilanteessa. Ensimmäistä lastaan odottava äiti miettii, minkälaiset pienet sormenpäät ja minkä värinen hiustupsu tulevalla rakkaalla onkaan.

Lapsi odottaa intensiivisesti ja malttamattomasti. Äidin tai isän kotiintulo töistä on riemullista, kun pieni hyppää portaiden yläpäästä suurella loikalla syliin, antaa märän suukon ja rutistaa pitkään.

Joulua odottava lapsi toivoo lahjoja, vanhempien huomiota, hyvää oloa ja juhlaa. Aikuinen puolestaan kaipaa rauhaa ja lepoa, iloa lasten ilosta.

Me siis odotamme. Odotamme sellaista, mitä ei vielä voi omistaa. Mutta kun odottaa jotain, mieli jo kiinnittyy siihen ja ikään kuin omistaa sen.

Uskon olemusta voisi kuvata sanaparilla ”jo nyt – ei vielä”. Usko on sekä odottamista että omistamista. Siksi Raamattu sanoo: ”Odota Jumalaa”. Turvaamalla häneen me olemme osallisia kaikista Jumalan lahjoista. Niistäkin, jotka vielä odottavat meitä jossain tulevaisuudessa.

Tänä syksynä me olemme odottaneet sitä, että voisi taas liikkua vapaammin. Olemme odottaneet asioiden normalisoitumista ja paluuta ennalleen. Tilanne mietityttää, kuormittaa, pelottaakin.

Adventin aika muistuttaa meitä Jeesuksesta, joka saapuu elämän keskelle. Hän tulee ihmisten – siis meidän jokaisen – luokse. Ilosanoma meitä auttavasta ja rakastavasta Jumalasta murtautuu kirkkaana ja tuoreena esiin.

Omiensa luokse saapuva Vapahtaja tulee sitomaan haavoja ja kulkemaan väsyneen vierellä. Hän tulee nostamaan katseemme kohti Jumalan mahdollisuuksia, hänen jolle ”mikään ei ole mahdotonta”.

Joulun aika toivottavasti mahdollistaa meille jokaiselle levollisen hetken ja hengähdystauon: kokemuksen Jumalan antamasta rauhasta ja ilosta. Sitä ainakin oma sydämeni kaipaa. Raamattu lupaa, että kerran perillä, taivaassa kaikki kaipaus ja odotus täyttyy. Ei tarvitse enää toivoa eikä odottaa, ollaan tultu kotiin.

Ennen sitä nautimme joulusta.

vt. kirkkoherra Matti Vehviläinen

vt. kirkkoherra

Määräaikainen vt. kirkkoherra 31.12.2021 saakka.