Christian Seppänen on uusi seurakuntapastori

27.4.2018

Teologian maisteri, filosofian maisteri Christian Seppänen (s. 1978) Ylöjärveltä on valittu Lempäälän seurakuntaan seurakuntapastoriksi.

Virassaan hän syventyy erityisesti jumalanpalveluselämän ja seurakuntalaisuuden kehittämiseen. Hän aloittaa työt 1. kesäkuuta.

Kirkkoneuvosto valitsi uuden pastorin 27. maaliskuuta, ja 18. huhtikuuta Tampereen hiippakunnan tuomikapituli antoi Seppäselle virkamääräyksen.

Vakituista seurakuntapastorin virkaa haki 45 henkilöä, joista vihittyjä pappeja oli 25. Kymmenen haastatellun hakijan joukossa Seppänen erottui muista koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa saadun vaikutelman perusteella.

Christian Seppänen on työskennellyt noin vuoden verran määräaikaisena seurakuntapastorina ensin Ylöjärvellä ja sen jälkeen Ikaalisissa. Viime vuonna hän tuurasi useaan otteeseen Lempäälän pappeja, muun muassa rippikoululeirillä.

Seppäsellä on vahva tutkijatausta. Hän väittelee tohtoriksi toukokuun 30. päivä Helsingin yliopistossa Vanhan testamentin raamatuntutkimuksen eli eksegetiikan alalta.

Englanninkielisen väitöstyön otsikko on The Hebrew Text of Samuel: Differences in 1 Sam 1–2 Sam 9 between the Masoretic Text, the Septuagint, and the Qumran Scrolls.

Väitöstutkimustyön rinnalla Christian Seppänen on 2000-luvun aikana työskennellyt Helsingin yliopistossa eri tehtävissä, kuten yliopisto-opettajana, projektisihteerinä ja tuntiopettajana. Hän on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita Vanhan testamentin eksegetiikan alalta.

Marita Miettinen

Christian Seppänen aloittaa seurakuntapapin työt Lempäälässä 1. kesäkuuta. Paria päivää aiemmin hän väittelee tohtoriksi. Seppänen on tällä hetkellä Ikaalisten seurakunnassa määräaikaisena pappina.