Kuuntelu- ja keskusteluapua

Päivystävä pappi

Papin kanssa voit keskustella luottamuksella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta: surusta, kriisistä, ongelmasta, hengellisestä pohdinnasta, vaikeasta päätöksestä. Jos haluat, voit pyytää pappia myös rukoilemaan puolestasi.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa arkisin joka päivä maanantaista perjantaihin kello 9-15 numerosta 040 8049 130.
Puhelimessa sovitaan tarkempi tapaamisaika ja -paikka. Tapaaminen järjestyy tarvittaessa pikaisesti.

Keskustelukumppanina vuorottelevat seurakunnan omat papit, joilla on vaitiolovelvoilisuus.

Diakonit ovat auttamisen ammattilaisia

Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat koulutettuja keskusteluavun antajia. Heihin voi ottaa yhteyttä aina, kun siihen tuntee tarvetta.

Yhteyttä kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä. Syynä voi olla esimerkiksi yksinäisyys, ihmissuhdepulmat, huoli omasta tai läheisen terveydestä, yllättävät ja mieltä horjuttavat tapahtumat tai muu vaikea elämäntilanne.

Diakoneihin otetaan yhteyttä ja tapaaminen sovitaan soittamalla virka-aikaan henkilökohtaisiin numeroihin. Tarvittaessa he osaavat neuvoa myös muun avun piiriin. Keskusteluapu on maksutonta.

Lempäälän seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat erikoistuneet erilaisiin elämäntilanteisiin, vaikka he kaikki auttavat kaikkia. Tom Haaviston työsarkaa ovat ikäihmiset ja surun kohtaaminen. Johanna Kylmälahti tuntee päihteisiin ja muihin riippuvuuksiin liittyviä ongelmia ja Sanna Tiaista lähellä ovat perheisiin ja mielenterveyteen liittyvät asiat. Katso yhteystiedot alla!

Seurakunnan papit yhteiskuvassa. Joillakin on kädessään kukka.
Päivystävänä pappina vuorottelevat seurakunnan omat papit. Kuva on vuodelta 2017.

Ota yhteyttä

Päivystävä pappi on kuulolla ma-pe klo 9-15 numerossa 040 8049 130. Tarvittaessa tapaamisen järjestyy pikaisesti. Päivystävä pappi on joku seurakunnan pastoreista.

Seniori- ja vanhustyö, Surutyö

”Päivä vain ja hetki kerrallaan.”

Vastaan eläkeläisten päiväpiireistä ja retkistä. Mukavinta on ihmisten kanssa keskusteleminen. Pääsen myös lähelle ihmisten arkea. Näen, kuinka Jumala auttaa ihmisiä ja saan olla siinä välikappaleena. Harrastan liikuntaa. Haluaisin opetella armahtamaan itseäni. Minulle tärkeitä sanoja kirkossa ovat armo, sovitus, huolenpito ja pelastus.

diakoni

Päihdetyö, Työttömät

”Nauti elämän pienistä iloista!”

Työsaralleni kuuluu päihde- ja vankilatyö. Parasta on mahdollisuus auttaa ihmisiä, kulkea heidän rinnallaan eri elämänvaiheiden läpi ja muistaa heitä rukouksin.
Vapaapäivinäni nukun pitkään ja nautin arjesta kiireettä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja teen käsitöitä. Seurakunnan tärkein tehtävä on armon ja hyväksynnän välittäminen jokaiselle.

diakonissa, diakonian työalajohtaja

”Joka aamu on armo uus”

Suuri osa työajastani kuluu suunnitteluun ja organisointiin. Pidän näistä töistä. Kirkon tärkein tehtävä on toteuttaa lähetyskäskyä – kertoa armosta, toivosta, rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Diakoniatyö kertoo Jumalan rakkaudesta käytännön auttamisen keinoin.

Olen vapaaehtoisena mukana kotiseurakunnassani. Kuorolaulu ja musiikki kuuluvat vapaa-ajan viettooni.