Uutislistaukseen

Heidi Salonen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi

salonen_heidi_lempaalan_srk (1).jpg

Heidi Salonen

Seurakunnan kirkkovaltuusto on aloittanut uuden nelivuotiskauden 2023–2026. Järjestäytymiskokouksessaan tiistaina 17. tammikuuta se valitsi puheenjohtajaksi Heidi Salosen ja varapuheenjohtajaksi Paula Elorannan.

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättäjä. Seurakuntalaiset valitsivat kirkkovaltuuston 27 jäsentä seurakuntavaaleissa viime vuoden marraskuussa.

Koulukuraattori Heidi Salonen, 42, edustaa Seurakuntaväkeä eli puoluepoliittisesti riippumatonta seurakuntalaisten ryhmää. Hän on kokenut luottamushenkilö, sillä hän aloitti kirkkovaltuustossa 16 vuotta sitten. 

Liikunnanohjaaja Paula Eloranta, 47, kuuluu Keskustalaiseen seurakuntaväkeen. Hän on ollut kirkkovaltuustossa edellisen nelivuotiskauden ajan eli vuodesta 2019.   

Seurakuntavaaleissa Eloranta sai eniten ääniä, yhteensä 124, mutta Salonen oli 89:llä äänellään ykkönen vertauslukujen mukaisessa järjestyksessä, jossa otetaan huomion myös koko ryhmän äänimäärä.

Uusi kirkkovaltuusto koostuu 27 jäsenestä ja viidestä ryhmittymästä seuraavasti (suluissa edellisen valtuuston paikkamäärä):  

  • Keskustalainen seurakuntaväki 5 (4)
  • Kristilliset perusarvot 4 (4)
  • Kokoomus – yhdessä seurakunnassa 5 (6)
  • Lempäälän demarit ja vasemmistoliitto 4 (3)
  • Seurakuntaväki 9 (10)

Suurin ryhmittymä on Seurakuntaväki yhdeksällä edustajallaan. Keskustalainen seurakuntaväki ja Kokoomus ovat yhtä suuria viidellä paikallaan. Kristillisillä perusarvoilla sekä Lempäälän demareilla ja vasemmistoliitolla on molemmilla neljä valtuutettua. Kirkkovaltuustossa on 15 miestä ja 12 naista. Uusia valtuutettuja on 11 ja heidän keski-ikänsä on 58 vuotta. Valtuuston sihteerinä on talousjohtaja Kati Nieminen. 

Kari Tolonen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi 

Kirkkovaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan myös kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja 11 muuta jäsentä. Jäsenille valittiin myös henkilökohtaiset varajäsenet. 

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa sekä talouden ja omaisuuden hoitoa. Se myös valmistelee kirkkovaltuuston päätökset.

Neuvoston puheenjohtaja on virkansa puolesta seurakunnan kirkkoherra eli Matti Vehviläinen. Sihteerinä on talousjohtaja Nieminen,

Varapuheenjohtajaksi kirkkovaltuusto valitsi Kari Tolosen, joka edustaa Kokoomus – yhdessä seurakunnassa -ryhmää. Vaaleissa hän sai 49 ääntä ja oli vertauslukunsa mukaan kolmas heti Salosen ja Elorannan jälkeen. Edellisellä valtuustokaudella Tolonen oli kirkkovaltuuston puheenjohtaja.

Muut kirkkoneuvoston jäsenet ovat Jukka Haho, Leila Koivisto, Tarja Lehtiö, Tuukka Liuha, Teemu Lämsä, Riitta Mäkinen, Asko Ojakoski, Tuula Petäkoski-Hult, Niina Selin, Elina Syri ja Mikko Vesamäki.

Heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ovat Markku Oikarainen, Markku Sivula, Tuija Seppänen, Hanna Karojärvi, Jouni Paloniitty, Mikko Kärki, Antrea Tavast, Hanna Kairimo, Simo Koivunen, Terhi Palvanen ja Timo Viitanen. Varapuheenjohtaja Kari Tolosen henkilökohtainen varajäsen on Asko Siivola

Neuvoston jäsenistä Haho ja Koivisto edustavat vanhoillislestadiolaistaustaista Kristilliset perusarvot -ryhmää. Liuha ja Mäkinen kuuluvat Keskustalaiseen seurakuntaväkeen ja Lehtiö ja Tolonen Kokoomus – yhdessä seurakunnassa -ryhmään. Lämsä, Ojakoski, Syri ja Vesamäki edustavat Seurakuntaväkeä ja Petäkoski-Hult ja Selin Lempäälän demareita ja vasemmistoliittoa.

Järjestäytymiskokouksessaan kirkkovaltuusto päätti seurakunnan hallinnon ja talouden tarkastajasta vuosiksi 2023-2026. Se valitsi tehtävään BDO Audiator Oy:n. 

Uudet luottamushenkilöt siunataan tehtäviinsä 12. helmikuuta 

Kirkkovaltuuston kokoukset ovat avoimia yleisölle. Se kokoontuu seuraavan kerran 2. toukokuuta. Kirkkoneuvoston kokoukset taas ovat suljettuja.  Molempien luottamuselinten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla. Pääset sivuille suoraan tämän linkin takaa. 

Uudet luottamushenkilöt siunataan tehtäviinsä 12. helmikuuta kello 10 alkavassa sunnuntaimessussa Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa.  Messun jälkeen on tarjolla maksuton keittolounas Lempoisten seurakuntatalossa. Molempiin tilaisuuksiin on avoimet ovet. Tervetuloa tutustumaan uusiin seurakunnan päättäjiin!  

18.1.2023 13.46