Uutislistaukseen

Majataloillat alkavat Lempäälän kirkossa 9. maaliskuuta

9710365133_ea67ad3d18_k.jpg

Majataloilloissa kirkot ovat usein täynnä. Lempäälässä järjestetään keväällä kolme uudenlaista kirkkoiltaa. Kuva: Markus Perko

Lempäälän kirkolla tapahtuu. Työntekijät ja vapaaehtoiset valmistelevat innolla torstaina 9. maaliskuuta olevaa ensimmäistä Lempäälän Majatalo-iltaa. Ovet avautuvat Pyhän Birgitan kirkossa kello 18. Keväällä illat jatkuvat kirkossa torstai-iltaisin 13. huhtikuuta ja 11. toukokuuta.

Maaliskuun illan juontaa Matti Mäkinen, seurakunnan tuore työntekijä. Hänelle Majataloillat ovat tulleet tutuiksi sekä vieraana että puhujana.   

- Illassa on kyse rennosta majatalomaisesta pysähtymisestä keskellä arkista matkaa. Illan tärkeitä tekijöitä ovat toisten näkeminen, lämmin juoma, rentoutuminen ja hyvä, yhteinen ohjelma, hän sanoo. 

Pirkanmaalla ohjelmalliset Majatalo-illat ovat olleet suosittuja esimerkiksi Kangasalla, Nokialla, Pirkkalassa ja Akaassa. Kirkon oven ovat uskaltaneet avata myös ihan tavalliset pulliaiset.   

Paljon hyvää musiikkia 

Majataloiltaan kuuluu musiikki. Lempäälän ensimmäisen Majataloillan musiikkivieras on letkeä gospelkuoro Pietari ja Kalat sähköisine yhtyeineen. Huhtikuussa esiintyy Majatalo-iltojen isä, legendaarinen Pekka Simojoki Kangasalta ja toukokuussa musiikkitaivaan nouseva tähti Juhani Tikkanen.

Iltaan kuuluu aina myös lyhyet puheenvuorot. Maaliskuussa vieraana on kristillisen medialähetysjärjestön, Sansan, kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen. Hänet tunnetaan myös radioäänenä ja "reissupastorina". Oman tervehdyksensä tuo myös Lempäälän kirkkoherra Matti Vehviläinen. Illan teema, Rohkeasti kiinni Elämässä, kuultaa varmasti puheenvuoroissa. 

Musiikkiesitysten ja puheenvuorojen lisäksi luvassa on vetävä juonto, osallistujien ja esiintyjien haastattelupätkiä, muutama yhteinen laulu ja iltakahvit. Majatalovieraat voivat halutessaan kirjoittaa illan aikana rukouspyyntöjä, joiden äärelle myös pysähdytään yhteisesti.    

- Koetamme luoda mukavan tunnelman ja lämmittävää sisältöä, jotta ihmiset voisivat lähteä virkistyneenä kotiin. Tervetuloa! Mäkinen toivottaa.  

Marita Miettinen
Kuva: Markus Perko 

4.3.2023 19.50