Uutislistaukseen

Kierros johdattaa sankarivainajien elämäntarinoihin 21. toukokuuta

Kesäisissä vaatteissa oleva mies seisoo sinivalkoisin orvokein somistetun sankarihautausmaan vierellä.

Nimet hautakivissä -kierros on kunnianosoitus sankarivainajille. Henkilötarinoiden kokoaja ja kierroksen vetäjä on Hannu Tapola.

Kaatuneiden muistopäivän iltana 21. toukokuuta kello 18 on Nimet hautakivissä –kunniakierros Lempäälän sankarihautausmaalla. Oppaana on Hannu Tapola. Kierroksen järjestävät Lempäälän Reserviupseerit ja Lempäälän Sotaveteraanit.

Tapolan johdolla pysähdytään hetkeksi 17 lempääläläisen sankarivainajan haudan äärelle. Tapola kertoo miesten elämäntarinaa, kuten kotitaustan, sotahistorian ja kuolintavan. 17 miehen joukossa on tasapuolisesti talvisodan ja jatkosodan kaatuneita ja sekä sotamiehiä että upseereita.  

- Sotahistorioissa on usein paljon lukuja ja numeroita. Ajattelin, että on tärkeää tuoda esille myös henkilöitä ja tehdä kuinniaa heille tällä tavoin, sanoo Tapola.   

Hannu Tapola on koonnut vainajien tiedot ja vetäntyt kunniakierroksia ensimmäisen kerran vuonna 2019. Sen jälkeen niitä on ollut joka vuosi lukuun ottamatta koronavuotta 2020. Joka vuosi yleisö on kuullut aina uuden 16-17 henkilön joukon pienoiselämäkerrat. 

Kierros on maksuton. Sankarihautausmaa sijaitsee Kirkkohautausmaalla Pyhän Birgitan kirkon läheisyydessä, os. Kirkkopolku 1.

 

2023-05-09 10:44:00.0