Uutislistaukseen

Äitienpäivänä kakkukahvit, messu luonnon helmassa ja musiikkihetki kirkossa

Kolme metsässä olevaa valkovuokkoa kurottuu valoa kohti, yhdessä kukassa pieni hyönteinen.

Kuva: pxhere.com

Seurakunnan äitienpäivä sunnuntaina 14. toukokuuta on tehty pyhämessusta kirkossa, kakkukahveista, vaeltavasta messusta Tervajärvellä sekä äitienpäivän iltasoitosta kirkossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikka monen sukupolven voimin! 

Pyhän Birgitan kirkon kello 10 alkavassa messussa palvelevat pappina (liturgina) Manta Jutila ja kanttorina Sanna Pelvola.

Messun jälkeen on tarjolla kakkukahvit Lempoisten seurakuntatalossa. 

Vaeltava messu luonnossa päättyy Metsäkappeliin 

Äitienpäivänä kaikille avoin Majakkamessu toteutetaan vaeltavana messuna Tervajärven leirikeskuksen luontopolulla ja Metsäkappelilla (os. Ketkantie 247). Majakkamessu on Kuljun seurakuntatalo Majakan oma ja rento koko perheen jumalanpalvelus. 

Messupolulle voi lähteä omaan tahtiin klo 16 alkaen. Messupolun varrelta löytyvät tekstit ja rukoukset ohjaavat vaeltajan sisintä ja ajatuksia miettimään Jumalan hyvyyttä ja käymään sisimmässään keskustelua Hänen kanssaan.

Polku päättyy ehtoollisen viettoon Metsäkappelilla. Sateen sattuessa Majakkamessu pidetään sisällä Metsäkappelissa klo 16 alkaen. Messun päätteeksi juodaan kahvit Tervajärven vanhalla puolella.

Mukaan luonnon helmaan tarvitset tukevat kengät ja säähän sopivan vaatetuksen. Messun valmistelevat Majakan vapaaehtoiset. Pappina palvelee Emmi Korpi ja musiikista vastaa Pietari Korhonen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. 

Musiikillinen ilta kirkossa alkaa kello 19 

Iltasoitto ja yhteislaulutilaisuus alkaa Pyhän Birgitan kirkossa kello 19. Iltaan on vapaa pääsy, mutta halutessaan voi ostaa maksullisen ohjelman. 

Teksti: Emmi Korpi ja Marita Miettinen 

9.5.2023 15.26