Uutislistaukseen

Birgitan vaellus kokosi noin 120 kulkijaa

9.9.2019 13.43

Birgitan vaellus oli lauantaina 7. syyskuuta. Kaikki viisi eri vaellusta ja perheiden oma vaellustapahtuma Tervajärvellä toteututuivat. Pirkkalasta järjestettiin patikkareitin lisäksi kirkkovenesoutu Lempäälään. 

Tänä vuonna aikuisten reiteille ja pyhiinvaelluksen päätösmessuun osallistui noin sata kulkijaa. Perhetapahtumassa oli noin 20 reippailijaa. 15. kerran järjestetyn vaelluksen teemana oli ympäristö ja sen vaaliminen. 

- Tykkäsin tosi paljon, hengähtää Jaana Mäkinen, joka oli mukana Nurmen reitin vaelluksella ja osallistui myös tapahtuman järjestämiseen.

- Nurmen ja Aimalan reitillä sai nähdä muinaisen kirkon paikan ja muuta kulttuuria.  Hiljainen vaellus ja rukoukset avasivat sydäntä. Hengellinen anti oli itselleni tärkeintä, hän sanoo.

Ikoneita esillä seurakuntatalossa

Mäkinen nautti myös ikoninäyttelystä, joka oli viikonlopun ajan Lempoisten seurakuntatalossa. Työt olivat pääosin Lempäälässä järjestettyjen ikonimaalauskurssien satoa. Muutama ikoni taustatarinoineen on yhä esillä seurakuntatalon eteisen vitriinissä.  

- Vaelluksen ympäristöteema oli mukavasti esillä rukouksissa ja myös lounaalla, jossa tarjottiin lähiruokana peurasoppaa, Jaana Mäkinen kiittää.  

Marita Miettinen