Uutislistaukseen

Kuvassa nainen istuu autossa ja seuraa kännykästä jumalanpalvelusta. Sääksjärveläisen Sirkku Pelkosen autossa raikui tuttu pääsiäisvirsi.

Kuva mustasta alttarista kutsui äkkilähdölle kirkkoon

10.4.2020 17.06

Kuva mustista alttarivaatteista kertoi karua kieltään pitkäperjantain sanomasta. Kynttilä, jossa ei ollut liekkiä, sekä vaienneet urut ja kirkonkellotkin. Pitkäperjantain vaikuttava symboliikka kutsui yrittäjän jumalanpalvelukseen.

Vasta autoa ajellessaan lempääläläinen Sirkku Pelkonen muisti, että ei sinne sisälle pääsekään, mutta päätti ajella kirkon pihaan. Autossa Pelkonen lauloi virsiä ja kirkkovieras koki pitkäperjantain sanoman puhutelleen häntä. 

Kirkolliset symbolit ovat vaikuttavia ja kerran vuodessa käytettävät mustat alttarivaatteet ovat kauniita, kertoo Sirkku Pelkonen, joka on viime aikoina kokenut liikkumisrajoitukset perheessään kuormittavinakin. 

Kahvilayrittäjä on kokenut huolta työntekijöistään ja heidän perheistään. Sirkku Pelkonen kertoo myös, että työyhteisö on valtava voimavara arjessa ja onkin ollut ihan uutta, että tuttuja työntekijöitä ei näekään, eikä työporukan kanssa koe yhdessä tekemisen iloa. 

"Alkuaikojen huolestuneisuus on vaihtunut luottamukseen", hän jatkaa, ja kertoo, että on ihmeellisellä tavalla kokenut monissa asioissa niin, että näissä on ollut johdatusta mukana. "Olen kiitollinen siitä, miten mukavasti henkilökunta on ymmärtänyt tilanteen ja suhtautunut hienosti. Tästä jatkamme luottavaisena kohti valoisampaa huomista."

Sirkku Pelkonen koki messukutsun lämpimänä ja toivoo saavansa sellaisia jatkossakin. "Live-lähetystä on matala kynnys alkaa seurata vaikka sohvalla loikoillen, kun kutsu jumalanpalvelukseen tulee suoraan minulle. Jumalanpalvelus tuli kännykän ruudulla lähelle. Oli lupa pysähtyä ja rauhoittua. Jumalanpalveluksessa pysähdyttiin pitkäperjantain sanoman äärelle, muistelemaan sitä päivää, kun Jeesus kuoli."