Uutislistaukseen

Kriisirahastosta voi hakea korona-apua

6.6.2020 16.19

- Yllättävä koronakriisi näkyy ihmisten arjessa monella tavalla. Ihmisiä on lomautettu ja irtisanottu. Moni pienyritys kamppailee tulevaisuuden kanssa. Se aiheuttaa puutetta ruoasta tai tuo vaikeuksia vuokran ja laskujen maksuun. Tarinoita koronan aiheuttamista murheista on yhtä monta kuin on ihmistäkin, sanoo seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Henriikka Tarri.

Apua näihin arjesta selviämisen murheisiin on nyt tarjolla seurakuntaan perustetun kriisirahaston kautta. Toukokuussa perustetun rahaston tarkoituksena on auttaa niitä ihmisiä, joiden taloudellinen tilanne on romahtanut COVID-19-taudin vuoksi.

Avustusta kriisirahastosta voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa käy ilmi, miten korona on vaikuttanut arkeen ja taloudelliseen tilanteeseen. Hakemus toimitetaan diakoniatyölle joko sähköpostilla henriikka.tarri(at)evl.fi tai kirjeenä osoitteeseen Rovastintie 3, 37500 Lempäälä. Diakoniatyöntekijä ottaa yhteyttä tapaamisen sopimiseen.

Avustus on kertaluonteinen ja perhekohtainen.

Lahjoita kriisirahastoon

Vastaperustettu rahasto ottaa myös vastaan yksityisten tai yhteisöjen lahjoituksia, joilla tuetaan taloudelliseen ahdinkoon joutuneita.

– Lahjoittamalla kriisirahastoon olet mukana auttamassa ihmisiä selviytymään koronan aiheuttamista arjen haasteista, Tarri sanoo.

Halutun lahjoitussumman voi maksaa Lempäälän seurakunnan tilille. Viitteeksi viestikenttään tulee kirjoittaa ”kriisirahasto”.

Seurakunnan tilinumero on FI33 1154 3000 0652 80.

Viite: Kriisirahasto

Kiitos, kun autat!

Lisätietoja Kriisirahaston toiminnasta antaa diakonian työalajohtaja Henriikka Tarri p.050-544 3481. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla henriikka.tarri(at)evl.fi.