Uutislistaukseen

Terhi Soukka aloitti varkkatyössä poikaohjuksena

Nuorisotyönohjaaja istuu ulkona penkillä kirahvimaskotin kanssa.

Varkkatyön maskotti Kamu on usein Terhin mukana töissä.

Syyskuussa kouluikäisten lasten ja varhaisnuorten ohjaajana aloitti sosionomiopiskelija Terhi Soukka. Pesti on määräaikainen ja jatkuu maaliskuun puoliväliin saakka. 

Terhi on poikaohjus eli vastaa erityisesti pojille suunnatusta toiminnasta. Hän on Tiina Koskisen sijainen - Koskinen puolestaan tuuraa vuorotteluvapaalla olevaa nuorisotyönohjaaja Jussi Saloa

Kuukaudessa Terhi Soukka on solahtanut hyvin varkkatyön arkeen. Häntä voi nähdä - usein varkkatyön maskotti Kamu kainalossa - leireillä, varkkaparkin vetäjänä, Majakan Raamattuklubissa ja muissa kouluikäisten hauskoissa touhuissa. Tärkeä osa tehtävää on yhteistyö koulujen kanssa. 

Lue, mitä Terhi kertoo itsestään ja tuumii uudesta työstään. 

Kuka olet? Kerro lyhyesti itsestäsi!

Olen Terhi Soukka, sosionomiopiskelija Hämeenlinnasta. Nuoruuteni olen kuitenkin viettänyt Lempäälässä ja ollut aktiivisesti mukana Lempäälän seurakunnan toiminnassa. Olenkin siis jo valmiiksi suhteellisen tuttu kasvo Lempäälän seurakunnan piireissä. 

Mitä teet seurakunnassa? Mitä kuuluu arkisiin töihisi?

Teen Lempäälän seurakunnassa varhaisnuorisotyötä, joka sisältää mm. viikkotoiminnan järjestämistä, leirejä ja erilaista kouluyhteistyötä. 

Mikä on parasta varkkaohjuksen työssä?

Parasta omassa työssäni on lasten ja nuorten kohtaaminen. Olen aina nauttinut ihmisläheisestä työstä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Pidän myös siitä, että jokainen päivä töissä on erilainen ja pystyn itse vaikuttamaan toimintojen sisältöihin.

Miksi kirkko tekee varhaisnuorisotyötä? Miksi se on tärkeää?

Jokaisen, niin lapsen, nuoren kuin aikuisenkin on saatava mahdollisuus kokea seurakuntayhteyttä. Varhaisnuorisotyön avulla tuodaan siis erilaisten toimintojen kautta Jumalaa tutuksi lapsille. 

Mikä on mielestäsi seurakunnan tärkein tehtävä? 

Ajattelen, että kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on saattaa ihmisiä Jumalan luo, olivat he sitten minkä ikäisiä tahansa. Oleellista on myös läsnäolo ihmisten elämässä ja arjessa. 

Miten vaihdat vapaalle?

Harrastan vapaa-ajallani omatoimisesti triathlonia ja nautin muutenkin liikunnasta eri muodoissa. Myös luonto on lähellä sydäntäni ja menenkin mielelläni töiden jälkeen esimerkiksi iltakävelylle metsään. Joskus kuitenkin rentoutumiseen riittää se, että istun sohvannurkkaan katsomaan hyvää elokuvaa tai sarjaa, otan puikot ja lankakerän käteen ja alan neulomaan vaikkapa sukkia.

Marita Miettinen

 

 

7.10.2020 21.38