Uutislistaukseen

Elokuussa kokoontumisrajoituksia, kahden metrin turvavälimääräys ja vahva maskisuositus  

2.8.2021 13.43

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto muutti 30 heinäkuuta terveysturvallisuusmääräyksiä Pirkanmaalla. Päätös koskee ajanjaksoa 5.8.-29.8. Lempäälän seurakunnassa määräyksiä aletaan noudattaa jo 2. elokuuta alkaen. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä totesi 3. elokuuta maakunnan olevan kolmiportaisen luokituksen mukaan huonoimmassa eli leviämisvaiheessa. 

Kokoontumisrajoitus on sisätiloissa 10 ja ulkona 50 henkilöä. Tätä suuremmat tilaisuudet voidaan toteuttaa, jos järjestäjä voi taata terveysturvallisuuden viranomaisten määräysten mukaisesti. 

Kaikissa kokoontumisissa noudatetaan kahden metrin turvaväliä ja suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Jos oma maski on unohtunut, seurakunnasta voi pyytää kasvomaskin.  

Sunnuntaimessu järjestetään kirkossa ja se lähetetään suorana seurakunnan Youtube-kanavalla. Kirkkoon mahtuu kahden metrin turvaväleillä 54 henkilöä. Ehtoollinen jaetaan pleksin takaa. Kirkon virsikirjat ovat käytössä. 

Leirit ja saunat peruuntuvat 

Turvavälimääräyksen ja vahvan maskisuosituksen vuoksi saunoja ei käytetä lainkaan elokuussa. Naisten ja miesten kesäsaunat peruuntuvat 2. elokuuta lähtien.  

Kaikki ilmoitetut lasten kesäleirit joudutaan perumaan elokuussa. Järjestäjät miettivät mahdollisia muita toteutusvaihtoja. 

Kotikasteissa 10 hengen rajoitus 

Turvavälien takaamiseksi kotikasteiden henkilömäärä on kymmenen.  Seurakunnan tiloissa kasteiden ja muiden kirkollisten toimitusten väkimäärä on tilakohtainen ja perustuu kahden metrin turvavälien toteutumiseen.  Kirkkoon mahtuu 54 henkilöä, Ristimäen kappeliin 20 ja Vanhaan pappilaan 12. 

Seurakunnan valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran 10. elokuuta. Silloin päätetään ryhmätoiminnan ja kuorojen syystoiminnan käynnistämisestä.   

Katso tarkemmin seurakunnan koronaohjeistusta tämän linkin takaa.

Katso Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 31.7.2021 tämän linkin takaa.  

Katso Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän alueellinen koronatiedote 3.8.2021 tämän linkin takaa.