Uutislistaukseen

Kollaasi kirkkoherranvaalin ehdokkaista.

Kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät eri tavoin verkossa - 7.2. suora paneeli Youtubessa

5.2.2021 15.28

Kenestä seurakunnan uusi kirkkoherra? Tutustu ehdokkaisiin paneelikeskustelu-videon ja muiden esittelyjen avulla.

Paneelikeskustelu lähetettin suorana Pyhän Birgitan kirkosta sunnuntaina 7. helmikuuta kello 12.30–14. Tallenne on katsottavissa seurakunnan verkkosivuilla ja Youtube-kanavalla 23.2. asti. 

Keskustelussa ehdokkaat esittäytyivät ja vastasivat muun muassa yleisön etukäteen lähettämiin kysymyksiin. Suoraa paneelikeskustelua juonsivat Marika Salo ja Heli Orre ja lähetyksen toteuttivat Tuomas Kauppinen ja Sonja Meskanen. 

Ehdokkaat esittäytyvät myös
- Seurakunnan verkkosivuilla: https://www.lempaalanseurakunta.fi/kirkkoherranvaali2021
- Kirkonportti-lehden sähköisessä versiossa: https://www.lempaalanseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkonportti (linkki Kirkonportin sivulle) Tämän linkin avulla pääset suoraan e-lehteen

Seurakunnan verkkosivuilla on kunkin ehdokkaan omat esittelysivut. Niissä on ehdokkaan oma esittelyvideo sekä verkkoon sopiva blogikirjoitus. Helmikuun Kirkonportissa taas julkaistiin ehdokkaiden kuvat ja omat kirjalliset esittelyt.  

Ehdokkaat uudeksi kirkkoherraksi ovat

  • Miikka Anttila, Hattulan seurakunnan seurakuntapastori  
  • Mika Nokelainen, Harjun seurakunnan vs. johtava kappalainen
  • Leena Sorsa, Punkalaitumen seurakunnan vs. kirkkoherra
  • Matti Vehviläinen, Lempäälän seurakunnan vt. kirkkoherra ja
  • Timo Waris, Puolustusvoimien kenttärovasti. 

Vaalia koskeviin tiedusteluihin vastaa vaalin valmisteluryhmän pj. Marika Salo, p. 050 501 2245, sp. salonmarika@gmail.com ja hänen ollessa esteellisenä henkilöstöpäällikkö Arja Lähdekorpi, p. 040 804 9122, sp. arja.lahdekorpi@evl.fi.   

Vaalin kulku

Lempäälän seurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa 27-jäseninen kirkkovaltuusto. Vaali on vapaa eli valtuutettu voi äänestää ketä tahansa haluaamaansa ehdokasta. Valtuuston vaalikokous on suunnitelmien mukaan tiistaina 23. helmikuuta. Tampereen hiippakunnan nimittämänä vaalin valmistelijana on lääninrovasti Seppo Jarva

Kirkkovaltuuston toimintatavan mukaisesti kirkkoherran valinnan käsittelee ennen valtuustoa seurakunnan kirkkoneuvosto. Se kokoontuu 16. helmikuuta. Suunnitelmien mukaan tässä kokouksessa asialistalla on hakijoiden esittely. Neuvosto esittänee myös oman ehdokkaansa valtuustolle.

Seurakunnassa kirkkoherran valintaa ja vaalia valmistelee kuusihenkinen työryhmä, jonka jäsenet ovat seurakunnan luottamushenkilöitä. Ryhmän työhön osallistuu myös kaksi seurakunnan työntekijää.

Haku kirkkoherran virkaan päättyi 18. joulukuuta 2020. Määräaikaan mennessä virkaa haki viisi henkilöä, Miikka Anttila, Mika Nokelainen, Leena Sorsa, Matti Vehviläinen ja Timo Waris.

Kirkossa käytössä olevan rekrytointitavan mukaisesti Tampereen hiippakunta antoi heistä 13.1.2021 lausuntonsa, jonka mukaan kaikki viisi hakijaa ovat kelpoisia hakemaan virkaa.

Hakemusasiakirjojen ja tekemiensä haastattelujen perusteella tuomiokapituli katsoo, että "Lempäälän seurakunnan edellyttämät erityiset tarpeet täyttyvät kaikkien hakijoiden kohdalla, mutta parhaiten Leena Sorsan ja Mika Nokelaisen kohdalla. Tarkempi taitojen ja kykyjen arviointi jää seurakunnan tehtäväksi.".

Kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun entinen kirkkoherra, rovasti Mikko Oikarinen siirtyi eläkkeelle 1.9.2020 lukien.

Lisätietoa vaaleista on seurakunnan verkkosivuilla tämän linkin takana