Uutislistaukseen

Nuori nainen istuu kirkon flyygelin ääressä. Flyygeli on tullut tutuksi kirkon opas Iida Ypyälle. Hän on jo ehtinyt musisoida päivittäisissä hartaushetkissä.

Iida Ypyä on musisoiva kirkon opas

22.6.2021 15.50

Iida Ypyä aloitti Lempäälän kirkon oppaana kesäkuun puolivälissä. Ensimmäisen viikon jälkeen hän on jo kuin vanha tekijä.
- Ensimmäiseksi kysytään, milloin tämä on rakennettu. Sitten sanotaan, että onpa minulla kaunis ja hieno työpaikka – ja viileä! hän nauraa helteen keskellä.

Kävijöitä on jo ehtinyt olla parhaimmillaan parisenkymmentä päivässä. Hartaushetketkin ovat sujuneet hyvin ja ihmiset ovat löytäneet ne.

Ypyä on 21-vuotias tamperelainen sairaanhoitajaopiskelija. Aiempina kesinä hän on ollut siivoustyössä ja asiakaspalvelijana apteekissa.
- Hain paikkaa, sillä kirkko on minulle mieluinen paikka ja ihmisten kohtaaminen ja puhtaanapito onnistuvat. Eikä varmasti hoitajaopinnoistakaan ole haittaa, hän tuumii.

"Parasta on ihmisten kohtaaminen"

Kirkon opas ottaa vastaan kävijöitä, esittelee kirkkoa, huolehtii puhtaanapidosta ja järjestää päivittäin kello 12 hartaushetken.
- Kuulostelen tulijoita millä mielellä he ovat. Toiset haluavat vain hiljentyä ja istuskella rauhassa, toiset haluavat, että esittelen kirkkoa. Menen sitten kävijän mukaan.

Ypyän myötä hartaushetkissä on ollut vahvasti mukana musiikki. Opas soittaa selloa ja pianoa. Kokemusta kirkkomusiikista on kertynyt muun muassa kanttori-sisaren kanssa erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa.

Mikä on tähän mennessä ollut parasta työssäsi?
- Se, että pääsen juttelemaan ja kohtaamaan ihmisiä. Se on tämän työn suola, hän sanoo.

Pyhän Birgitan kirkko on avoinna 6.8. asti tiekirkkona ma-pe kello 10-16. Kello 12 on Hetki sanan äärellä -hartaus.

Katso lisää tiekirkoista tämän linkin takaa osoitteessa www.tiekirkot.fi

Marita Miettinen